Dark Mode Off / On
Gynekologi Migrän & spänningshuvudvärk

Svår mensvärk och illamående i flera dagar.

Som ni märkt har jag inte bloggat på flera dagar. Skriver mest nu för att uppdatera, jag mår skit nämligen. I måndags fick jag en hemsk mensvärk och jag blödde så jag fick tömma min menskopp en gång i timmen. Jag låg i fosterställning och mådde fruktansvärt illa det var första gången i mitt liv jag stannat hemma från jobbet på grund av mensvärk. Men jag kunde inte gå och illamående var hemskt på toppen av allt, lika var det i tisdags, men då gick jag till jobbet. Hade huvudvärk och frossa, var helt vinglig och eftersom William fyllde år så försökte jag för hans skull göra lite. Men mest av låg jag ner och var helt dåsig, mådde fruktansvärt med sprängande huvudvärk och illamående. Jag blödde hela den dagen så jag fick tömma en gång i timmen stora klumpar med blod dessutom. Jag bara blödde och blödde, det var hemskt. Så igår fortsatte jag att må illa, låg och sov hela dagen tills jag ringde 1177 för att rådfråga dem på kvällen vad jag skulle göra.

De tyckte det var dags för mig att åka in. Så det gjorde jag, klockan halv 4 fick jag åka hemåt. Vätskebrist har jag, men det är ju inte konstigt jag kan knappt äta eller dricka för jag mår ILLA. Annars var alla värden bra, fick väl bara veta att som jag haft i många år har spänningshuvudvärk men den lever jag ju med sen jag gick på högstadiet. Så gott som varje dag har jag den, migränen däremot den kommer inte så ofta. Så det jag fick göra var att gå hem och order om att boka tid på VCT för att man ska fortsätta kolla min huvudvärk, samt rekommendation om att boka tid hos sjukgymnast. Det senare har jag ringt om tid i tre år utan framgång, men provar väl igen då.

Så läget nu då är att jag ska fortsätta må illa? Till när då kan man ju undra? Jag har ätit idag men det hjälper ju inte direkt. Har ni några tips mot illamående så snälla ge mig dessa, det är hemskt att vara hemma och må så här. Jag vill till jobbet, jag trivs där det var längesen jag åkte till ett jobb och tyckte det var roligt. Det här känns liksom som en glädjedödare när man mår så här illa hela tiden. Tar gärna mot alternativa behandlingar för jag vill inte äta massa värktabletter. Har ångest idag för att jag är sjuk, man får väl det till sist när man mått illa i 4 dagar nonstop. Vem orkar det?!

18 Comments

  1. Nej tyvärr eller hur man ska säga :/. Har gjort en utredning och man hittar inga ”fel” på mig. Själv misstänker jag att det har något samband med att jag opererat dubbelsidigt ljumskbråck som barn :(.

 1. Usch vad tråkigt! 🙁 Hoppas att du mår mycket bättre snart fina du <3

  svar: Ja det är riktigt kul, speciellt när man aldrig blir nöjd, haha! men det är typiskt mig.

 2. Ursh vad jobbigt det låter!! Illamående är ganska svår botat tycker jag. Om en har huvudvärk åtminstone för min del så är det oftast pga vätskebrist så det går att ”bota”. Illamående, ja, vila tänker jag…
  Krya på dig!

 3. usch din stackare . ja har hört ingefära te men ja e osäker då ja inte testat själv .
  nu blev det lite ommöblering till gillar att fixa det blir lite nytt kram på dej nu o krya

 4. Vet inte om det är till nån hjälp… men jag rekommenderar pspruta, jag har sluppit mensvärk, illamående å dessa blödningar å även migrän sedan jag började med pspruta för 11 år sedan, innan dess blödde jag så mycket att jag hade blodbrist… Du kan ju kolla med barnmorska/Gyn vad de tror…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: