Dark Mode Off / On
Julkalender

Julkalender 2017 – Lucka 6, MadeByRonja om min kreativa sida.

Allting började väl egentligen när jag var liten, jag var alltid den flickan som gillade att kladda med fingerfärg, alltid den flickan som pärlade meter långa halsband på fritids för att få hem så många pärlor som möjligt. Man kan egentligen säga att jag är lite som ”uppfostrad” till att försöka vara kreativ och tänka kreativt. Jag är uppväxt med en mamma som alltid velat ha med mig i det hon gör, hon tecknade, bakade, gjorde julgranskulor och massor annat. Jag fick vara med redan från barnsben och ju mer jag var med och skapade saker desto mer tyckte jag om det.

Men i tonåren hände något, jag hade det ganska trassligt både privat och i skolan. Jag la helt enkelt undan min kreativa sida och var som de flesta tonåringar är. Man fokuserade mer på vad andra tyckte och tänkte och på killar och vänner. Det var under många många år som jag inte skapade någonting alls. Jag hade helt förträngt att jag gillade det. Det var så mycket annat som jag tyckte var viktigt då.

Men sen hände något, jag började tänka mer och mer på saker jag ville lära mig. Jag ville skapa men hade ingen fantasi. Det var då jag kom på att youtube fanns. Att det fanns så himla mycket att lära sig, bara genom att titta på en kort filmsnutt. Det började med att jag intresserade mig för smyckestillverkning. Jag satt timme in och timme ut och kollade filmer och gjorde som de gjorde på filmerna. En helt ny värld öppnade sig. Genom de senaste åren som har gått så har jag lärt mig från att pärla enkelt på bara tråd ( så som jag gjorde på fritids) till att faktiskt skapa fina och avancerade armband och halsband.

Ju mer jag skapade desto mer ville jag lära mig, jag ville lära mig alla tekniker man någonsin kunde tänka sig, med alla material som någonsin funnits. Jag testade på både virkning och stickning, korsstygn och broderier. Men redan där kände jag att det inte riktigt var min grej. Jag ville återgå till att skapa saker med papper och pärlor. Det är egentligen det som alltid tilltalat mig mest. Jag började kolla runt både på internet och pinterest för att få inspiration. Jag hittade en helt ny teknik som jag aldrig någonsin hört om innan, nämligen quilling. Jag surfade runt i flera veckor innan jag ens beställde hem de saker som jag behövde. Och jag kan säga er med handen på hjärtat, jag fastnade verkligen för det här. Jag tycker att det är så kul att lära mig nya saker, och ännu roligare är det ju när resultaten blir bra och man känner att det är sin grej.

Ju mer jag höll på desto mer ville jag lära mig. Jag snöade in på det där med att göra kort i allmänhet. I denna veva så blev jag också sjukskriven från mitt jobb av viss anledningar. Jag hade så himla mycket tid att fylla ut, men jag var också tvungen att hitta ett sätt att sortera och skingra alla tankar som kan uppstå när man inte går till ett arbete. Jag gick med i massa grupper på facebook, jag kollade runt på internet. Jag hittade så himla mycket roligt, jag lärde mig att vika olika slags kortvikningar, olika slags tips för att få bra resultat. Allt sökande gav mig så mycket inspiration att jag helt enkelt satt dag ut och dag in i min pysselverkstad. Jag har aldrig någonsin utvecklats såhär fort inom något område innan. Innan har jag alltid varit ett läshuvud, och det har nog hjälpt mig att få in all info. Men det här med skapandet har verkligen räddat mig i en svår tid. Allt det här hände under bara några månader. Nu sitter jag här hemma och har en alldeles egen pysselverkstad, jag har samlat på mig alla saker som jag innan bara drömt om att ha, drömt om att behöva använda. Jag kan helt ärligt säga att det här har räddat mitt liv många gånger.

Jag har nu skapat mig en blogg för att jag vill dela med mig utav allting som jag skapar och allting som jag gör. I det här inlägget så har jag bara berättat om det som jag faktiskt brinner mest för. Men i min blogg kan man också läsa om recept, nailart/gelenaglar men såklart också Quilling, kortvikningar och smyckestillverkning. Jag kommer dela med mig utav tutorials, så jag kan dela med mig utav allt jag lärt mig!
Mitt tips till alla där ute med psykisk ohälsa, eller som har mycket fritid. Hitta något som ni brinner för, något ni kan lägga era tankar i. Det finaste med just detta är att man också får ett härligt resultat i slutänden 🙂

http://nouw.com/madebyronja

Hoppas att ni kikar in på min blogg, jag vill gärna dela med mig utav min inspiration!
Kram!

4 Comments

  1. Så fint av dig att tipsa om denna kreativa tjej som jag bara måste besöka hennes blogg. Gillar själv att handarbeta och smyckestillverkning?Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: