William Tweenieåldern Min tisdag och tankar kring dagen.
Tweenieåldern

Min tisdag och tankar kring dagen.

Idag känns det bättre än igår. Tycker att man får känna sig neråt vissa dagar, det är väl helt naturligt? Idag har det varit schemabrytande på jobbet så jag fick jobba med treor vilket var jättekul.

Sedan när jag slutade åkte jag ner på stan, jag skulle nämligen med William till optikern. Han har sagt att han ser lite sämre och klagat på huvudvärk. Han fick glasögon men dem ska han endast använda när han sitter i klassrummet och ska kolla på smartboarden eller sådant som är på långt håll. Han hade nämligen ett väldigt litet synfel, så vi köpte glasögon till honom. Blev ganska billigt eftersom det var gratis glas, någon rabatt och sedan det som Landstinget betalar för alla till 19 års ålder.

Efteråt gick vi till Carlings för att kika på lite kläder som julklapp åt William. Han hittade två plagg han gärna ville ha så det köpte vi. Dessa ska han få i julklapp, det som är skillnaden med att ha en tonåring och yngre barn är ju att man oftast berättar vad han ska få för honom.

Imorgon är det betyg som står på schemat hela dagen. Det ska diskuteras betyg och även prata om betyg. Känns lite smått skrämmande när jag aldrig satt betyg innan, det är lite läskigt att göra saker för första gången tycker jag.

Nu börjar snart sängen ropa mitt namn. Så det blir att sova snart, vad ska ni göra ikväll?

16 Comments

 1. Så skönt med rabatterna, glasögon som är svindyrt annars!
  Jag tyckte också det var bättre att få välja sina julklappar själv i tonåren, det var ju lite tråkigt när man ibland fick speciellt kläder och så var det inte alls i ens smak haha 🙂

  Ikväll har vi vart på kalas men nu är det dags att krypa ner i sängen 🙂

 2. Åh, jag vet hur skönt det är med glasögon. Upptäckte själv att jag behövde det när jag började att jobba bakom en skärm hela dagarna och jag blev sååå trött i ögonen.
  Ikväll var vi bjudna på middag hos våra grannar. De är så góa våra grannar!
  Sov gott! 🙂

 3. Klart man får känna sig nere ibland. Tror alla gör det. Även om det inte finns nån direkt anledning kan man inte vara på topp hela tiden. Själv blev jag dumpad igår och mår otroligt dåligt. Dessutom otroligt förkyld och mens. Inte min bästa stund…..

 4. Så där gör vi också. Jag, äldsta grabben och maken var i en butik i stan där han hittade en skinnjacka (fejk) som han väldigt gärna ville ha. Dock så vet han inte att det verkligen blev ett köp. Jag lyckades smuggla ut den. Han kommer bli så glad. 🙂

 5. Skönt det inte blev alltför dyrt med glasögon, tycker det borde vara gratis med glasögon till barn, det är ju väldans dyrt och en stor utgift för vissa.
  Det här är nått jag går igång på 😉 saker till barn som är nödvändiga ska inte vara dyra, det ska vara samma villkor för alla, oavsett hur den ekonomiska förutsättningen är.

  Spännande när det är första gången, blir nog bra, Du har ju kunskap å det finns säkert nån att ta till hjälp ifall Du blir fundersam.

  1. Ja jättebra :-o. Är bra att det blivit såna här bidrag, speciellt när man tänker på hur dyrt det var förut. Blev 500 kronor för glasögon och synundersökning 🙂

 6. Skönt att det bara var ett litet synfel, men ändå bra med ett par brillor. Jag känner att jag hamnat i en ny värld nu när jag fått glasögon och plötsligt ser konturer igen haha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: