Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Julkalender 2017 – Lucka 15, Vanissa om att utbilda sig till homestylist.

Hello you på er alla som hänger inne hos Orsakullan, hoppas allt är väl med er och att ni inte har det alltför stressigt såhär dags med julen som nalkas. Vanissa heter jag, en 26 åring smågalen prick med en för stor dos av humor och en alldeles för stor käft, som är vansinnigt passionerad i allt det som gör livet värt att leva.

Jag brinner för många saker och har en hel del intressen, den största utav dom som vuxit sig starkare på senare år tänkte jag ta och gästblogga om idag. Vilket är hem och inredning. Inredning för mig är som balsam för själen. Jag känner mig lycklig och mår som bäst när jag får skapa, göra något bra ännu bättre. Att just med enkla och små medel kunna lyfta upp ett rum till något helt nytt, är väldigt fascinerande. Och av den anledningen påbörjade jag därför att studera till certifierad inredare och diplomerad homestylist. Studierna lär mig att skapa attraktiva 3D-miljöer i datorn, moodboards, sampelboards, säljträning, ekonomiska kalkyler, tidplaner, tekniska beskrivningar och estetiskt vackra och funktionella miljöer i bostäder och lokaler. Tidigare utgick jag enbart från min magkänsla när jag inredde, numera har jag fått en tydlig teoretisk grund att stå på. Det kan tyckas lite smått onödigt att utbilda sig till inredare då det till stor del är en fråga om individuell smak. Men tro mig det finns många olika aspekter att ta hänsyn till samt många gropar att falla in. För att inte tala om förmågan att tolka kundens önskemål och genomföra det i praktiken.

Där blir mina nyvunna kunskaper inom 3D programmet sketchUp en viktig del, därför att det ger kunden en trygghet att i förhand kunna se exakt hur allting kommer att se ut. Det är dock en svår bransch att slå sig in på och etablera mig. Men med rätt motivation och passion så går det att komma in även där, då det är en snabbt växande bransch för att utseendet på hemmet har blivit allt viktigare för många. Ett övergripande mål  för mig är att hitta en bra balans mellan arbete och fritid. Sådär ja, det var lite om mig och ett av mina största intresse. Ett stort tack till Madeleine för att jag fått gästblogga här idag och jag önskar er alla en god jul och gott nytt år.

Besök gärna min blogg: www.vanissajuclaude.se

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa