Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagogprogrammet

Hemma igen efter två dagar med specialpedagogik.

Som jag älskar denna utbildning. Det uppfattas nog som löjligt att tjata om saken, men jag är så glad att jag tagit mig ann denna utbildning och jag känner att det är helt rätt för mig. Jag tror att vi människor har olika saker i livet som passar oss bäst, för mig är det just detta som känns helt rätt.

Det slog mig idag att om två år kommer jag skriva på ett examensarbete igen. Denna gång med inriktning mot specialpedagog istället för lärare. På något underligt vänster tycker jag ändå att dessa studier är så mycket mer berikande än det var att läsa till lärare, ämnet tilltalar mig mera.

Jag inser också att jag tycker om Västerås som stad, sen är högskolan väldigt fin och fräsch också. Den är stor men ändå har jag helt okej koll nu på vart jag ska. Vi är visserligen bara på två ställen. I samma föreläsningssal och samma studierum, men jag inbillar mig att jag kommer att ha ganska bra koll på skolan efter tre år där.

Väl hemma idag såg jag senaste avsnittet av Vikings och sedan slängde jag mig över tentamen som jag satt deadline på imorgon. Jag har sista punkten kvar, det känns okej men jag ska finputsa på den efteråt. Sen ska jag ge mig på kompletteringen på den förra. Jag hoppas på att bli godkänd på båda. Jag behöver inga VG:n, det är inte något jag har tid med som både arbetar och en gång kraschat djupt in i väggen. Nej det räcker gott med ett godkänt, det betyder att man klarat sig i mål. Att klara sig i mål är bra nog, det säger jag till alla. Resterande betyg är plusbetyg och det ska absolut fixa om orken och engagemanget finns där. Men för mig är det inte plusbetygen som är viktiga, det är målet och det bra bra nog.

10 Comments

  1. Det måste vara en härlig känsla när man hittat rätt, och att våga satsa fullt ut. Förståndigt också att sikta på godkänt och inte sätta för höga mål, så blir det extra bonus om du går förbi G

    1. Ja det är det verkligen :). Blir glad inombords av att känna så :D.
      Ja visst är det så, för mig som haft utmattningssyndrom är det viktigt att tänka till lite också 😀

  2. Vilken härligt sund inställning till betygen! Så skönt att kunna släppa ”duktiga flickan” som hänger över så många av oss! Så skönt att känna att man har hittat rätt i sin utbildning också! Stort lycka till!! 🙂

      1. Tyvärr alldeles för vanligt idag, jag har varit där och lutat mig mot den berömda väggen. Sjukskrev mig i tid och bytte jobb. Idag mår jag såååå mycket bättre. Fick ”bara” fysiska symptom som hjärtklappning och andfåddhet av att gå en trappa upp till mitt kontor… Inte värt slitet för att kanske få ett litet tack tillbaka…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.