Tack Madeleine! För att jag fick vara med i din julkalender. Det var en kul idé. Jag heter Annette Thenander Tångring och har fått den roliga uppgiften att skriva under lucka 16. Jag bor och arbetar i Borlänge. I min blogg skriver jag om mat, hälsa, motion, inredning, böcker, teater, film. Du kan följa min livsstilsblogg här: www.annettett.wordpress.com
För mig är det avkoppling att laga mat och baka. Vardagsmaten är inte alltid inspirerande men däremot att planera, laga festmat och baka till familjen är roligt.
Jag bjuder på ett recept; Saffranskaka i långpanna. Ett enkelt och snabbt recept som ger många bitar och de går bra att frysa in.
Saffranskaka i långpanna
Du behöver:
8 dl vetemjöl
4 dl socker
2 pkt saffran à 0,5 g
3 msk bakpulver
200 g smält smör (det går bra att använda annat smör t ex laktosfritt)
3 ägg
4 dl mjölk (det går bra att använda annan mjölk, t ex laktosfri, havremjölk mm)
½ dl pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, smörj en långpanna ca 47×36 cm med smör
Smält smöret.
Rör ihop alla torra ingredienser i en skål, utom saffran.
Rör ihop det smälta smöret, äggen, saffran och mjölken.
Vispa ner smör, ägg, saffran och mjölkblandningen i skålen med de torra ingredienserna.
Häll smeten i den smorda långpannan.
Garnera med pärlsocker.
Grädda i ca 20 minuter beroende på ugn.
Låt svalna något och dela och skär upp i lagom stora bitar.
Jag bjuder på en till bild, här ser du även en kolapaj med lingon till. Om du klickar in på min blogg imorgon så bjuder jag på det receptet. God Jul och gott nytt år!
Kryddan saffran är så himla god och så vansinnigt dyr! Mums till jul! 🙂
Bra tips 😀
Åh vad gott! 😀 Kramis
Saffranskakan ser god ut….