Dark Mode Off / On
Tv-serier, film & musik

Slasksnö och tiden är som löv i vinden.

Det som varit så fint väder har nu förvandlats till slasksnö och himlans massa tö. Så tråkigt, jag hoppas att det mesta ändå finns kvar på nyårsafton för jag vill ha det vitt och fint då. Jag minns ett nyårs när det snöade i mängder, det var storm utomhus också. Vi var i Maggås och träffade mormor och morfar, mina syskon skulle sova där och jag skulle sova hos en vän i Orsa senare. Det snöade så mycket att jag tror vi körde fast i snön eller liknade om jag inte minns galet. Dagen efter så var det såna snöhögar att gångarna in till husen var fulla. Det kan man kalla riktig vinter, jag gick i fyran på den tiden.

Jag minns också ett annat snöfall, det gick lite till historien som rejält med snöfall. Jag, mamma och mormor skulle ta en buss till IKEA i Gävle som Orsatrafik ordnade. Det snöade hela dagen och det var helt galet, jag minns att de fick lov att skotta snö ut för klippor för det var såna mängder och snön blev kvar tills midsommar innan den var helt borta. Det här var när jag gick i sjuan, minns det tydligt eftersom min yngsta syster Melissa tittade på Teletubbies på var tv och att jag då fick välja en klocka till julklapp. Som jag älskade den klockan, rund urtavla och sedan var det med ett slags ”dragspelsband”. Var himla fint på den tiden, köpte en tillhörande ringklocka sedan. Alltså en ring som var som en klocka. Jag älskade de där små accessoarerna. Såna minnen från en tid så långt borta, tänker på att det var 1998 och om ett år är det samma tid som då, precis som jag då gick i 8:an kommer min son att gå i åttan. Åren, de går så fort ibland förstår jag inte hur det kan passera som löv i vinden.

Hoppas ni har det fint era sista dagar på detta 2017, jag försöker suga ut tiden av året. Tittar på Greys Anatomi som jag snart är klar med säsong 3 på, tänk så bra Viaplay är när man bara vill serienörda? Borde börjat titta tidigare på serien för gillar den, men man får börja när i tiden det passar bäst. Det gör det just nu för mig.

12 Comments

  1. Hade också önskat ett vitt nyår.. Det har snöat här lite idag men imorgon ska det bli regn så allt kommer att försvinna igen.. 🙁

  2. Jaa tiden går nästan obehagligt for.. gäller att stanna upp, känna efter och andas lite emellanåt 🙂 här är det mycket snö.. hoppas inte på slask! Gott nytt år på dig! <3

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: