Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Fokusgrupp och möta kvällen i sin stad.

Igår efter jobbet åkte jag ner på stan för att medverka i en fokusgrupp. Det var givande, jättekul om idéerna kommer förändra och bli bättre för kunden. Vi fick smörgåsar, kaffe, frukt och godis samt entrébiljett till Falu Gruva för två personer.

Jag skulle gärna vilja prova på att åka ner i Gruvan som ändå är en del av historien här i Falun. Det är ändå rätt häftigt att leva i en stad som är ett Världsarv. Gruvan har mycket att berätta, dels det hårda arbetat från barn till vuxen hade under många år, Drottning Kristina, Carl Von Linne, Falu rödfärg samt falukorvens historia.

Att det dessutom bor Berguvar i gruvan är häftigt. Men jag vågar inte åka ner under marken. Absolut gå runt som vi gör ibland, men inte åka ner. Bara tanken gör mig livrädd! Så biljetten får gå till William som tycker att det är jättespännande.

På vägen hem tittade jag på staden som kallas mitt hem. När himlen färgades om till kvällshimlen. Runt gruvan kan man även se hur naturen påverkats av gruvverksamheten. Det är spännande när man tänker på människan inverkan på naturen, undrar hur Falun varit om staden aldrig haft en Gruva.

Nu får jag passa på att starta dagen! Hoppas ni får en fin torsdag, jag har utvecklingssamtal och sedan är det helg!

20 Comments

 1. Låter onekligen intressant. Jag har bara kört genom Falun, men jag har ju förstått att Falun är en stad/plats som är värd att besöka 🙂
  Jag vet inte om jag skulle våga åka ner i gruvan… men jag tycker det är intressant.
  Du är en bra ambassadör för Dalarna och Falun 🙂

  Jag hoppas Ert möte igår leder till förbättring och nytänkande.

 2. Så spännande det låter. Jag hade också varit rädd, men jag är så nyfiken så jag hade nog inte kunnat låta bli ändå om det funnits i min närhet hela tiden 🙂

 3. Jag har varit inden gruvan när jag var yngre/barn nån gång,minns att jag sparade en sten jag hittade där nere.
  Man fick inte ta med sig stenar men den gången lät dom mig då jag sa att jag samlar på olika stenar,vilket var sant så den vart en fin prydnad bland dom andra.?
  Idag vet jag inte om jag skulle våga åka ner där ,men det skulle vara häftigt ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa