Att bli bjuden på afrikansk mat och kaffe.

Min fina granne bjöd in mig på afrikansk mat och kaffe idag. Det var jättegott! Starkt och det gillar jag, vår andra granne Jennie kom också dit så där satt vi några människor i olika åldrar med olika bakgrund och pratade om livet med något som förenar alla människor mat.

Det är så trevligt att umgås så där, jag är lyckligt lottad som bor i just det här lägenhetshuset där vi alla är så trevliga. Vi hälsar på varandra, har alltid ett öga på varandra på ett fint och vänligt sätt. Vi bryr oss om, saknar du mjölk är det bara att ringa på så hjälper vi varandra. Jag vet att det är få förunnat att ha sådan fin gemenskap i ett trapphus men det har vi verkligen.

Efter maten och kaffe gick jag hemåt för att testa torktumlaren mamma och hennes man lämnade åt mig idag. Den funkar och är placerad i min klädkammare. Eftersom det är en kondenstumlare behövs det inte något avlopp. Jag är så nöjd, den kommer främst användas till sängkläder, underkläder och handdukar.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Att bli bjuden på afrikansk mat och kaffe.

  • 14 april, 2018 at 22:27
   Permalink

   Ja jättetrevligt :). Så härligt när man får uppleva en ny matkultur och även umgås så där tillsammans 🙂

   Reply
  • 14 april, 2018 at 22:27
   Permalink

   Ja hur skönt som helst :). Hade en förut men den gick sönder. Men nu fick jag en igen :D.

   Reply
 • 13 april, 2018 at 22:07
  Permalink

  Men så unikt i dagens samhälle! Vad roligt att det fortfarande kan gå till på det viset! Hoppas att ni hade det trevligt! Hoppas att helgen din blir bra! ?

  Reply
  • 14 april, 2018 at 22:25
   Permalink

   Ja det är nog det :). Här är vi väldigt öppna i hela huset, är vänner och har trevligt tillsammans 😀

   Reply
 • 14 april, 2018 at 11:38
  Permalink

  Gud, så mysigt det låter! Jag hatar mina grannar, de är… inte goda människor…

  Tack så mycket för din kommentar, jag gillar också att läsa personligt hos andra, så jag fattar inte varför jag själv inte gör det?

  Reply
  • 14 april, 2018 at 22:45
   Permalink

   Ja helt underbart :). Är verkligen så tacksam över att få bo i detta hus :). Förstår att det kan vara så 🙁

   Reply
 • 14 april, 2018 at 14:08
  Permalink

  Så mysigt att bo så man har härliga grannar man kan umgås med och som förgyller livet. Här där jag bor hälsar vi knappt på varandra. Tyvärr.

  Reply
  • 14 april, 2018 at 22:39
   Permalink

   Åh ja :). Det är så fint att få bo så här :). Att ha grannar som bryr sig om varandra, vi möts och har trevligt ihop :). Det är ju få förunnat att ha det så tyvärr skulle jag säga. Jag har lärt mig massor av att bo här i huset. Vi är så olika men ändå så lika. Det är fint verkligen :D.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: