Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

Pollenallergi.

Jag fick ju en ögoninfektion mellan januari och mars. Fick inte använda linser under perioden och var noga med saken. Men nu funderar jag igen om det är pollenallergi eller ögoninfektion på ögat. Fick mig en till förkylning där vid påsk och sedan i torsdags så började ögat krångla igen, är samtidigt pollensäsong så blir så osäker.

Hade glasögon hela helgen och igår testade jag linser igen. Det gick bra och var inget skavande men när jag tog ur linserna efter jobbet började det klia och inatt är det pollenögon igen. Så låter ögon vila idag och tar glasögon. Blir så fundersam bara, upplever när jag använder linserna att även om jag tvättar dem så blir det ett lager med smuts på dem. Alltså jag gnuggar och gnuggar men sparas ändå lite små prickar med partiklar av damm och pollen, så himla drygt. Eftersom jag är pollenallergiker så lär det ju kunna påverka.

Sen när man haft ögoninfektionen blev jag extra rädd också. Ska boka tid hos optikern den här månaden tänkte jag. Så får även de titta, funderar på om de även kan tipsa om några bra ögondroppar eller så.

Nu ska jag strax kliva ur sängen. Hoppas du får en fin tisdag.

En liten frågan känner du av pollensäsongen nu? Gäller alltså dig med allergi.

26 Comments

 1. Pollensäsongen är här.. Jag har massa besvär. Kommer ihåg det du skriver om dimmiga linser. Så blev mina med.. Jag fick tipset att ta ögondropparna efter att jag satt i linserna. Nu är jag opererad så nu har jag inga problem med linserna längre.

  1. Verkligen och med råge :/. Låter som ett bra tips :D. Ska kolla upp detta med ögondroppar. Har också funderat på OP :), antar att du är nöjd? 🙂

 2. Jag har börjat känna av o ena sonen med,är alltid tidig med att känna av här,även fast många säger att det är omöjligt med pollen redan här uppe,men vad ska det va varje år då om inte pollen?
  Vad för pollen vet jag inte,vi har ju inge gräs framme direkt?men nått i träden kanske.?
  Jag är täppt i näsar o kliar i näsan sen kliar ögonen mer o mer.
  Kan inte ha linserna så bra då dom känns väldigt obekväma just nu.

  1. Tänker att det nog kan vara pollen för er. Pollen är luftburen så man kan få det genom vindar och så :/. Säkert träden med som knoppas och sådant :/

 3. nej va jobbigt för dig! pollenallergisk är min sambo så jag vet hur jobbigt det kan vara, men att ögoninfektion är inte heller kul!

 4. Åh, så jobbigt för dig. Jag har inte själv några större problem med pollen, men flera runtomkring mig och jag har ju sett hur de lider. Hoppas att du kan få bra hjälp hos optikern.

 5. Jag känner av pollensäsongen jätte mycket, har tagit alla mina pollenmediciner men verkar vara så sjukt mycket i år att det inte hjälper. Får hoppas att pollensäsongen är över snart.

 6. Jag är allergisk mot någonting i sängen (vet inte ännu vad det är. om det är kvalster, dun eller sådär?!) men känner inte av pollen någonting alls som tur är. Är verkligen INTE avundsjuk på alla som lider av det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: