Inlägget är i samarbete med Vattenhuset.

Något jag alltid ansett varit viktigt är att William skulle kunna lära sig att simma. När han var bebis gick vi på babysim, sedan gick han på minisim och efter det har han gått simskola i skolan. Jag anser att just det där är så oerhört viktigt ur flera olika synpunkter. Det ena för att simningen är livsviktig om du hamnar i vatten, men även för att det idag är ett av kunskapskraven i årskurs 6 att kunna simma. En elev som inte kan simma i årskurs 6 får F i idrott. Det spelar då ingen roll om denna elev har höga på allt annat, om eleven inte klarar idrotten så kommer hen att få F i betyget.

Så simning för mig är en kunskap som jag tycker att alla borde försöka att ge sina barn. Gå till badhuset tillsammans, åk till stranden och var där ihop.
Det finns väldigt bra simskolor i landet på Vattenhusets simskola i Stockholm till exempel, de erbjuder simlektioner för både barn och vuxna. Det här konceptet borde fler orter i landet erbjuda, för att öka simkunskapen hos alla.

Hur ser du på simningen? Kan du simma? När lärde du dig simma?

Relaterade etiketter:

4 kommentarer

  1. Det där är nåt jag saknat, att ha barnen i simskola. Nu har de fått lära sig i havet när vi varit och badat (vilket är sällan) så de kan simma men har inte tekniken eller vad man ska säga som man får lära sig på simskola. Så viktigt och bra att det finns. Borde vara obligatorisk del av undervisningen i skolan om det nu inte är det redan..

    1. Jag förstår det, bada i havet är ju jättebra. Barn behöver vattenvana. Det ingår simundervisningen men det brukar vara runt kanske 7 gånger per läsår. Problemet är att de barn som aldrig lärt sig simma inte fixar det under så kort tid och oftast beror det på att de inte är vattenvana.

  2. Oj, jag kunde definitivt inte simma i 6an och fick godkänt ändå. Gick ut 9an med betyg i idrott trots att jag inte kunde simma, vet inte hur många timmar jag stått med både idrottslärare och simskolelärare och försökt. Det gick inte. Var med om ett trauma när jag var liten vilket gjorde att jag blev livrädd för vatten. Det var först nu på senare år jag lärde mig att simma men kan fortfarande inte flyta :s

    1. Det gäller för alla som fått betyg sedan 6:an från 2013 :). Så om du inte fick betyg betyg 2013 i årskurs 6 gäller det inte dig :). Idag är det så för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa