Min sons drömgrej till hemmet.

Inlägget är i samarbete med Slushmaskin.se.

En sak som min son älskat i många år är slush. Jag minns när han var liten och fick sådant i värmen, det blev hans stora lyxgrej som han längtade efter ofta att få dricka. Jag själv får väl medge att just slush inte fallit mig i smaken, men eftersom att sonen gillat det så mycket har vi köpt det vid flertalet tillfällen.

Du kan nog gissa då vilken dröm det skulle vara för min son att ha en slushmaskin hemma? Visste du att det går att hyra en slushmaskin i Stockholm? Jag kan inte låta bli att känna en uns av avundsjuka att allt det roliga oftast finns i storstäderna för detta hade varit en ren och skär dröm för min son som liten när han hade kalas. Jag kan se alla glada barn som dricker slush i värmen, skrattar och har det roligt tillsammans. Det är ju en kylande och läskande dryck på samma gång slushen. Dessutom är det ju väldigt härlig konsistens eftersom det är som små miniisbitar i den som bildar som ett fluffigt skumlager av dryck.

Barn gillar ju sådant som ser lite spännande ut, jag kan tänka mig att just slush är så kul för barn eftersom konsistensen är så speciell. Den blir lekfull och sedan har den olika färg beroende på smak. Det gör ju att det blir ännu mera roligt att dricka den. Barn gillar lekfullhet och enligt mig erbjudet verkligen slushmaskin lekfullhet i vätskeform. Dessutom tänker jag att slush kan vara bättre än tårta och glass eftersom man äter och dricker samtidigt, det blir med lock på inte lika kladdigt på ett barnkalas heller.

Har du provat slush någon gång? I så fall vad tyckte du? Har du ungefär samma tankar som mig att det känns som en barndryck? Eller tycker du att det är så pass gott att du tar det själv?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Min sons drömgrej till hemmet.

 • 11 november, 2018 at 09:37
  Permalink

  Jag har testat det, men det har aldrig fallit mig i smaken. Är mest konsisten som jag inte är så förtjust i.
  Snabela recently posted..Lev som du lär

  Reply
 • 11 november, 2018 at 10:38
  Permalink

  Jag håller med om den avundsjukan av att mycket av det roliga händer i Stockholm. Hoppas sonen njuter v slushen, jag är inte heller ngt fan av det.
  Hanna recently posted..Min pappa

  Reply
  • 11 november, 2018 at 11:04
   Permalink

   Visst kan man känna så, det är verkligen mycket som finns där. Ja det skulle han nog göra om vi hade en 😉

   Reply
 • 11 november, 2018 at 10:40
  Permalink

  När vi går på bio så kan man köpa Fanta och Cola slusch och den är jätte god så det kan vi rekommendera.
  Det jobbigaste med att ha en sådan maskin hemma är att den skulle bli så använd att den inte kommer att hålla så länge.
  Hoppas att ni blir nöjda och att sonen är blir det…..vuxna ska tydligen kunna hälla i lite vuxendricka med 🙂
  Linda recently posted..✂️❤️✂️

  Reply
  • 11 november, 2018 at 11:03
   Permalink

   Denna är ju en variant man hyr in till speciella tillfällen 😀 som det står i texten :).

   Reply
 • 11 november, 2018 at 11:55
  Permalink

  Näää jag gillar inte just slush=P… ser så äckligt ut med dessa konstiga färgerna + skumma smaker som det kan förekomma! Påminner väldigt mycket om granité, är samma princip och tillvägagångssätt.
  ExklusivaMoi recently posted..Min mysiga Alla Helgon helgen ^^

  Reply
 • 11 november, 2018 at 15:49
  Permalink

  Dricker mer än gärna slush en sommardag då jag gillar det, kanske inte alla smaker men vissa är goda.
  Jeanette recently posted..FUCK CANCER

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: