Igår tog jag med William på en spontan lunch på fina Dalasalen här i Falun. Jag älskar verkligen det stället, speciellt då det ligger på regementes området här i Falun. Det är så himla spännande att titta på alla olika kommun vapen över Dalarna inne i salen. Jag brukar också tänka på att det är där militärerna förmodligen var en del när regementet var större. Det finns fortfarande militärer kvar i Falun, det är lite övningar och liknade men jag är inte så insatt i saken. Men hur som helst maten igår då? Det som vanligt jättegott och både jag och William var supernöjda. Att vi dessutom efteråt tog av den goda efterrättsbuffén var nästan givet. Du ser ju ovan så mycket gott!

En karta över mitt vackra Dalarna, framför den finns buffén. William tog och provade av allt, jag åt tills jag blev mätt så blev liksom 1,5 rätter för min del. Men gott var det verkligen, och är du i Falun rekommenderar jag dig varmt att åka till Dalasalen.

Ser ni kommun vapnen där? Anser att det är riktigt fina, och sedan roligt att de är bevarade så där uppe på väggen. Jag brukar ta mig en stund att titta på dem, eftersom detta är dalaregementet har jag tagit för givet att samtliga hör till Dalarna, men jag kan så klart ha fel. Vet du hur det ligger till? Berätta gärna för mig i så fall.

Jag och William satt vid fönstret för första gången denna gång, det var väl inte jättekul utsikt precis där. Men vi behövde inte så mycket utsikt heller eftersom vi två umgicks och hade det trevligt tillsammans istället, vilket är betydligt roligare än att titta på saker.

Relaterade etiketter:

53 kommentarer

 1. Ååh men vad mysigt med en liten utflykt! ?
  Jag tror att det jar varit militärer där då det ba storre absolut! ?
  Jag gick gymnasie i nåt som först va ett mentalsjukhus, sen en annan gymnasieskola och nu det gymnasie det är idag ? det ligger på ett militärområde ?

 2. Så mysigt att gå ut och äta, ser så härligt ut med. Extra nöjd blir man ju när maten är sådär bra. Efterättsbuffé lät magiskt!

 3. Det ser verkligen trevligt ut i den där Dalasalen. Jag har aldrig varit i Dalarna annat än på genomresa och det räknas ju inte. Få se om det kan bli någon gång. Jag skulle vilja se Carl Larsson-gården och Dalhalla. För några år sedan åkte vi med buss genom Dalarna och passerade Orsa en midsommarafton. Tanken var att vi skulle stanna till och gå runt och titta lite, men regnet vräkte ner, så det blev inget stopp.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  1. Det var det verkligen :). Åh då förstår jag, du får besöka Dalarna någon gång. Carl Larsson-gården är oerhört vacker, lika så Dalhalla :D. Åh så roligt att du nästan stannat i Orsa vid midsommar, det är min hemort 🙂

 4. Vad mysigt att äta lunch ihop med din son! ?
  Idag har jag ätit med mina kollegor på ett jättetrevligt ställe med riktigt god mat, strax utanför Svenljunga.

 5. Men vad mysigt att ni gick ut och åt tillsammans. Kul att få se bilder från Dalasalen, visste inte att den här restaurangen finns. Känns annorlunda men roligt att ha kommunvapnerna på väggen.

 6. När ag pluggade i Falun var vi några gånger på fängelset och åt och gick på guidade turer. Minns att en tur i källaren var riktigt läskig då en av mina kurskamrater som är medial kände en massa saker och inte kunde gå in.

 7. Du har så rätt, är sällskapet rätt så har utsikten nästintill ingen betydelse. Så spännande att sitta och fundera över vad saker representerar och kommer ifrån, de kan få en helt egen historia i mitt huvud då jag också brukar kunna göra samma sak.

 8. Kul med lunch ute, ser ju smaskigt ut. Har ni sportlov denna vecka så att ni båda får vara lediga? Staden jag bodde i tidigare hade oxå ett regemente (eller nått motsvarande) men missade det med ungefär 5 år, de lades ner innan jag flyttade dit. Ibland skulle jag önska att de varit kvar, skulle varit kul att uppleva

  1. Ja det var verkligen det :). Vi har sportlov denna vecka, men nu är det snart slut :). Så kul, ungefär som här då jag har aldrig bort här när regementet var aktivt 🙂

 9. Det ser allt ut som det fanns mycket gott till efterrätt. Och jag tycker också om dom sura döskallarna dom är så goda, men man får så ont i tungan av dem haha 🙂

 10. Så himla skoj att Ni gör saker tillsammans och att gå ut å äta kan ju vara en härlig upplevelse och ge upphov till att man pratar mer än om man sitter hemma.
  Att Ni dessutom satt i en lokal full av minnen från Falun, Dalarna gjorde ju det hela än mer intressant än om Ni valt ett Happy Meal på McDonald’s ?

 11. God mat, fin och läcker upplagt och fin sal. Ja dit går jag gärna om jag är i Falun någon gång. Så mysigt med lunchdejt med äkta mannen.

 12. Men alltså åh hur fantastiskt god såg inte efterrätten ut då ? Vilket mäktigt ställe! Gillar verkligen att besöka sådana platser och tänka tillbaka i historien. Himla mysigt ni verkar ha haft❤️

 13. Oh så mysigt det låter, egentid när den är som bäst ❤
  Ni verkar ha haft en underbar fin stund för er båda ❤

 14. tror min kommentar om utmaningen kom på fel inlägg – publicera inte den isåfall – jag gör om det… samma om det blir två på rätt, ta bort en av dom 🙂

  /Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa