Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

Jag kör en bloggutmaning i mars. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Om jag någonsin skulle skriva en bok om mitt liv borde titeln bli:
“Att hoppa av gymnasiet, bli gravid och finna meningen med livet vid 20 års ålder”. Någonstans skulle den titeln beskriva mitt liv på allra bäst, jag hoppade av gymnasiet och som jag berättat tidigare så var skolan ingen plats för mig som barn och tonåring. Mitt intresse för skolan kom istället när jag fick barn, jag ville där och då utvecklas och få gymnasiekompetens. Jag är oerhört glad över att jag tog steget som mamma, det var min drivkraft. Att studera och utvecklas mentalt, numera älskar jag att studera. Jag blir nog aldrig färdig med att utvecklas och lära mig nya saker.

Deltagare i utmaningen är:

Elisa
Fröken Rödlök
Becka Lindhe
Malin Moen
Hanna
Itsmadeby
Sandifighter
Ingrid
ExlusivaMoi
Carita
Kraka
Benita/Livsturisten
Mirre
Kamillas Kamera
Ariella
Sabina
Elavie
Lchftrollet
BP-computerart
Caroline
Corky Style
A room of my own

Deltar du men inte står med på listan? Lämna en kommentar så lägger jag till dig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

 • 21 mars, 2019 at 01:41
  Permalink

  Superbra titel ju! Tydlig och skapar genast ett intresse : ) Vad grym du är förresten som har pluggat så mycket och långt du har gjort nu i efterhand trots att du hoppade av gymnasiet! Imponerande!

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:38
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Tack, jag tror alla människor har en drivkraft på ett eller annat sätt. Men vi gör olika saker av den 🙂

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 06:25
  Permalink

  Tror den boken hade inspirerat, jag tycker du är fruktansvärt inspirerande. Allt du har klarat av trots hinder på vägen, det är inte alla som gör det <3

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:37
   Permalink

   Så kul att du tycker det :. Åh så fint skrivet :). Nej så är det nog 😀

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 08:06
  Permalink

  Din bok och titel på din bok skulle nog hjälpa så många unga mammor kanske även unga pappaor. Tänk om du skulle ge ut den boken som skulle ge så mycket inspiration till unga 🙂
  Jennysvardag recently posted..Ute bus

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:40
   Permalink

   Så kul att du tror att den skulle det, det skulle vara fint att kunna inspirera :).

   Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:39
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja det skulle vara kul att göra det 🙂

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 09:29
  Permalink

  Spännande! Min skolgång 1-9 var inte så kul heller. Bra boktitel, min skulle nog få heta “Total förvirring” haha ;).
  Trollkatt recently posted..En kort pres.

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:36
   Permalink

   Så himla sorgligt när det är så :(. Vilken spännande titel :D.

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 11:55
  Permalink

  Tyvärr så tror många ff att alla måste gå på gymnasiet och att livet är kört om man inte klarar det. Så fel de har livet kan ta hur många olika vägar som helst och man ff lyckas och bli det man önskar och vill. Du är verkligen ett ett levande exempel på just det.
  Kamilla recently posted..Titeln till boken om mitt liv skulle heta…

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:36
   Permalink

   Ja absolut, jag visst är det så. Gymnasiet är liksom inte för alla. Jag tror man skulle vinna en hel del på att ha mer fria gymnasieformer som vuxenutbildningens koncept eller universitet och högskolor. Att läsa en kurs åt gången, sedan ta en ny. Finns nog mycket att vinna på den saken.

   Reply
  • 22 mars, 2019 at 09:04
   Permalink

   Ja men visst har vi det :D. Alla skriver vi lite vår egen historia och borde någonstans skriva böcker 😀

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 13:20
  Permalink

  Tänk om vi skulle stanna av i vår utveckling, så tråkigt! Det är ju roligt att lära sig nya saker. 🙂 tycker din titel var väldigt passande. Blir såklart nyfiken på vad du mer djupare skulle skriva vad gäller meningen med livet. 😀

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:34
   Permalink

   Ja eller hur det håller jag med dig om :D. Ja det skulle vara kul att komma på hur man skulle formulera sig där :).

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 15:25
  Permalink

  Vilket intressant inlägg 🙂 Jag har alltid älskat skolan, och som du säger så kommer nog jag aldrig känna mig klar med att lära mig och utvecklas. Kunde man få lön för att plugga så hade jag absolut jobbat som student haha

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 08:34
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Måste varit skönt att känt så för skolan hela livet. Jag tror jag gick i fel skolform, jag är nog sådan som skulle gått på friskola eller mer kreativ skolform. Det där med att plugga på schema måndag till fredag har aldrig passat mig, jag har behövt göra saker själv och ta ansvar själv 🙂

   Reply
 • 21 mars, 2019 at 19:12
  Permalink

  Den titeln är verkligen som gjord för dig! Personlig och passande helt enkelt.
  Znogge recently posted..Gårdagen…

  Reply
 • 21 mars, 2019 at 20:02
  Permalink

  Får se om det blir en sån bok någon gång då 🙂 Så bra att du kunde plugga sen som vuxen när du blev sugen på det 🙂
  Sarah recently posted..VÅRBLOMMOR

  Reply
 • 21 mars, 2019 at 20:59
  Permalink

  Jag ville oxå hoppa av på gymnasiet det var inget för mig då man blev mobbad o hade andra besvär . Men hade jag inte blivit mobbad o orken funnits där så tror jag att jag hade kunnat klara det . För gjorde en svårare utbildning senare i livet o det klarade jag så det handlar om vilja o motivation .

  Reply
 • 21 mars, 2019 at 22:36
  Permalink

  William har verkligen varit den perfekt kick-off för dig! Du njuter ju av livet! Å du, man lär sig så långa man lever, eller rättare sagt man ska lära sig och vara nyfiken hela livet.
  BP recently posted..Rocka sockorna med boktitel

  Reply
  • 22 mars, 2019 at 07:52
   Permalink

   Ja han har verkligen det :). Min inspirationskälla :D. Visst är det så 😀

   Reply
 • 22 mars, 2019 at 05:32
  Permalink

  Man blir aldrig fullärd =)… känner man att man är det inom sitt arbete/yrke så är det dags att byta bana! Utmaningar gör sin vardag meningsfullt… Ha en TREVLIG DAG!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: