Efter lunch idag satte jag på Nikki kopplet och begav mig ut på en promenad. Hon är tyvärr väldigt rädd för cyklar har jag upptäckt. Men hon stannar vid mig och sätter sig så de får åka förbi vilket är positivt. Däremot så skäller hon mot alla hundar vi möter och det kan bli lite jobbigt ibland. Hon låter jättefarlig och egentligen är hon bara jätterädd, så blir liksom så fel. Folk tror nog hon är ilsken, hon visar bara genom sitt skall att hon vill bli lämnad ifred.

Hur som helst på vår promenad såg jag jättefina vitsippor så tog en bild på dessa. Efteråt gick vi via Åsbo och när vi sedan kommer upp till villaområdet stannar en kvinna mig och berättar att de precis sett huggormar där vi gått. Deras hund hade blivit biten av huggorm och legat på sjukhus tidigare så hon varnade för att gå där. TUR att vi slapp oss på en huggorm måste jag säga, det var dessutom ungar så kändes läskigt efteråt.

När vi sen kom hem, upptäckte jag nästa obehagliga lilla varelse men då på mig själv. Något kröp efter halsen på mig så tog tag i saken. Den måste precis gått från mitt plagg över till huden, ser direkt att det är en fästing! Den hade alltså aldrig fäst sig på mig som tur var. Fick panik och hade ihjäl den så klart. Gick igenom hela mig själv efteråt, och likaså Nikki. Men Nikki har ingen på sig så jag misstänker att denna följt med mig in från vår promenad idag när vi gick runt i Åsbo! Eftersom Nikki inte har någon på sig längre misstänker jag att man ändå kan vara ganska lugn eller? Måste se till att vaccinera mig i år mot dessa äckelkryp!

8 kommentarer

  1. Men fy för att få en festing på sej tyvärr är det den se sängen nu jag kollar i genom katten när han kommer in livrädd för fästingar ❤️

  2. Tror att i de flesta fall är skälliga hundar osäkra. Har aldrig haft en fästing i hela mitt liv vilket jag är glad för. Börjar klia direkt på mig då jag tänker på dom.

    1. Ja speciellt om de blivit utsatta för elaka människor innan som Nikki ?. Inte jag heller, är glad över att jag fick tag på denna innan den hade chansen att göra något. Den kröp ju bara på min kropp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa