Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Första maj idag, går du ut och demonstrerar? Varför, varför inte?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag går inte ut och demonstrerar idag, det är inte riktigt min grej att tåga runt och vara för och emot. Men jag minns att som barn i Orsa tyckte jag det var rätt spännande när de gick ner vid Staren och spelade trummor och liknade med plakat. Numera är jag mest glad för att man får vara ledig första maj. Är väl även glad över att det finns människor som orkar engagera sig i sånt här.

Hur är det för dig? Går du ut idag och demonstrerar?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette


76 Comments

 1. Jättekul att du fortsätter med den utmaning en månad till. Jag kommer kalla temat ”Maj 31 dagar” och är med ungefär lika många gånger som jag deltagit hittills. Å jag börjar imorgon, eller idag då. Klockan är ju faktiskt 00:24 när jag kommenterar här:-)

 2. Här hemma håller vi oss inne för att försöka att bli så lite provocerade som möjligt av demonstrationerna. Det är fint att folk engagerar sig och strider för saker och ting men vi delar så otroligt få åsikter med arbetsrörelsernas partier och de åren som socialdemkoraterna sitter vid makten känns det bara som att de demonstrerar mot sin egen makt? Lite roligt är det ju, trots att det hör till traditioner och dylikt.

 3. Nej, jag är inte heller så mycket för att demonstrera. Eftersom jag inte är så utåt som person har jag aldrig haft nån större vilja att därför tåga runt. Andra gör de bättre än vad jag kan. 🙂 som du skriver är det däremot skönt att få en ledig dag!

 4. Går inte heller ut då det inte känns som min grej, än så länge. Kanske blir det de om jag verkligen har något att demonstrera för/emot. Super att möjligheten finns iallafall!

 5. Vad kul att du fortsätter med dina utmaningar. Jag är ju fortfarande lite efter i aprilutmaningen. Ska snart ta tag i det tänkte jag. 🙂 Jag går inte ut och demonstrerar så här på första maj. Är det inte sossarna som börjat med det? Isånafall, desto mindre anledning att göra det, haha.

  1. Grejen är väl att hade inte sossarna börjat hade vi inte haft röd dag första maj ;). Det är arbetar dagen, samt den dagen som vi fått för att ha rätten till våra arbetsmiljölagar. De är jag väldigt glad över att få fått, det är något vi i Sverige kan vara glada över finns och som man inte ska ta för givet.

 6. Det sjuka är att jag inte ens hade tänkt på det förrän jag läste ditt inlägg ? Så nej ingen demonstration! Även om det finns mycket jag skulle vilja demonstrera emot!!

 7. Jag går inte heller ut och demonstrerar i dag, det är inget för mig heller. Jag minns också att dom gick trummorna och trumpeter om jag minns rätt. Sen så har vi även ett majtåg med motorcyklar och raggarbilar som åker i tåg första maj varje år. Det brukar jag se på nästan varje år. Men i år vet jag inte om vi kommer iväg ?

 8. Jag är också dålig på att demonstrera det är inte heller min grej. Idag har jag inga planer alls ännu för dagen lite skönt att då se vad som händer faktiskt.

 9. Jag ska inte ut och demonstrera i dag då jag är sjukskriven ☺️ men har aldrig sätt någon demostera på riktigt

 10. Första maj är en viktig dag för mig och har alltid varit det. Främst tror jag att jag känner så för att jag är så medveten om hur tidigare generationer fick kämpa för att få igenom saker som strejkrätten t.ex. och så är jag jväldigt formad av två metallare, min pappa och min farfar. Alla är vi dock olika och för dagen så kan jag inte lyssna på något tal eller så då dottern har avslutning på sin dansskola idag.

 11. Enda gången jag har sökt upp ett förstamajtåg var när vi av en händelse råkade befinna oss i Havanna på Cuba. Har man bara tänkt bevittna ett i livet så är nog det det rätta stället att göra det på 🙂

  Ha en fin första maj!

 12. Jag kommer inte gå ut och demonstrera, jag tror inte att någon kommer göra det här i lilla Degerfors men om jag hör något så skulle jag vilja gå och titta iaf 🙂

 13. Nej, jag demonstrerar inte heller. Har aldrig gjort vad jag kan minnas. Precis som du säger är jag dock glad att det finns folk som brinner för vårt samhälle och engagerar sig 🙂

 14. Har helt ärligt talat aldrig tagit del av ett första maj-tåg så har väl inte heller någon egentlig åsikt om det – men än att det är nice med en ledig dag såhär mitt i veckan 😉

 15. Har aldrig gjort det 🙂 och kommer nog inte göra det inom närmsta tiden heller 🙂 är inte heller min grej att gå och vara för och emot

 16. Nä det är inget för mig heller 🙂 Sv jaha okej de visste inte jag. Men allt verkar funka nu som tur är!

 17. Visste inte ens att man skulle gå ut och demonstrera för något idag haha.. Så jag har inte varit ute och gjort det, men det är inte riktigt min grej heller 🙂

  1. Var du borttagen? Då måste du försvunnit på något vis :-o. Jag kopierar bara listan varje dag. Kan du kolla så du inte försvinner? 🙂

 18. Nej jag håller inte heller på med att g i tåg. Utan precis som du tycker jag att det är så skönt att vi får vara lediga. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: