Torsdagen är känd för ärtsoppa och pannkaka, så äter du det idag?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ärtsoppa har jag aldrig fixat, lukten av ärtsoppa tycker jag luktar prutt och dessutom ser det ju otroligt läskigt ut! Jag minns en gång på mag- och tarmkliniken när jag hade en av mina episoder av extrem magvärk. Jag fick äntligen prova äta efter flera dagar med kräkningar och ont i magen. Så jag åt frukost, vilket inte direkt var vanligt för att vara mig. Sitter i matrummet när en farbror säger “Det är torsdag idag… Då är det pannkaka och ärtsoppa förstås, då lär ju magen reagera“. Jag höll på att sätta mackan i halsen och kvävde skrattet! Men seriöst?! Varför servera ärtsoppa och pannkaka på mag- och tarm! Där folk gjort magoperationer och åkt in för magsmärtor?!

Hur som haver pannkakor äter jag gärna, men jag vet inte om det blir några idag för det. När jag växte upp brukade alltid mormor komma till oss på torsdagarna och stanna till söndagen. Då stekte hon pannkakor i köket till alla oss barn och jag älskade verkligen att äta hennes pannkakor. Det var även mormors favoriträtt.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

50 thoughts on “Torsdagen är känd för ärtsoppa och pannkaka, så äter du det idag?

 • 2 maj, 2019 at 03:26
  Permalink

  Jag gillar inte heller ärtsoppa har bara ätit de någon gång i skolan när man fick det. Men pannkakor är ju verkligen så gott 🙂 Blir nog inga pannkakor här heller
  Amanda recently posted..Förta maj redan?

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 06:23
  Permalink

  Ärtsoppa är inget för mig heller och faktiskt inte pannkakor heller. Ärtsoppa har jag aldrig tyckt om och pannkakor är så där…

  Jag hänger på majutmaningen så lägg till mig!
  Znogge recently posted..En summering av dagen…

  Reply
  • 3 maj, 2019 at 09:39
   Permalink

   Som här :D. Men jag gillar pannkakor då :D. Så roligt du är tillagd 😀

   Reply
 • 2 maj, 2019 at 07:27
  Permalink

  Aldrig ätit ärtsoppa och pannkakor på en torsdag, dock gillar jag ärtsoppa men var länge sedan jag åt.
  Märkligt som du säger att servera på ett sådant ställe, hehe.

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 07:51
  Permalink

  Åh fy! Nej jag har aldrig gillat ärtsoppa

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 08:13
  Permalink

  Jag har väldigt svårt för ärtsoppa, det är efter jag blev mer eller mindre tvingad att äta det i skolan och det var en hemsk upplevelse. Pannkakor älskar jag men tycker inte det är lika roligt att göra 😛 haha! Som mamma känns det som att de andra hinner äta medans man gör och sen sitter man där själv och äter upp det som blir över!

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 11:24
  Permalink

  Jaa pannkakor och soppa på torsdagar ska det vara! Nej då jag kan äta det vilken dag som helst men av någon lustig anledning blir det just torsdagar jag får för mig att göra det. Hade ingen tanke på att det var torsdag just idag dock känns ju som måndag. Men jag sitter här med matlista så visst ska det planeras in pannkakor…älskar ärtsoppa men magen, nja inte älskar den det lika mycket! Nu i nässeltider får det nog bli nässelsoppa!!

  Stackare vilka besvär du verkar ha haft med din mage ❤️ Det är tufft när magen bråkar..
  sara recently posted..Bästa tiden är nu!

  Reply
  • 4 maj, 2019 at 10:11
   Permalink

   Så roligt att läsa :D. Anser du dig vara sådan som gillar traditioner eller blir det bara så? Nässelsoppa har jag aldrig ätit men det låter väldigt gott :).
   Ja magen har varit ett gissel hela livet för mig 🙁

   Reply
 • 2 maj, 2019 at 11:40
  Permalink

  Haha, ärtsoppa på den avdelningen ??
  Jag är tvärtom, äter gärna ärtsoppa, men inte pannkakorna.
  Går vi och äter ihop, behöver ju vi bara beställa för en portion och så delar vi upp det ?? billigt och smidigt ??

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 12:26
  Permalink

  jag är lite tvärtom dig jag älskar ärtsoppa men tog typ 15 år för mig att börja tycka om det.

  vet inte har också fått ärtsoppa när jag legat inlagd på mag och tarm. men när man är på sjukhus brukar man inte va sugen på soppa iaf inte jag
  Sofia recently posted..Jag har flyttat

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 13:20
  Permalink

  Det låter faktiskt konstigt att dom serverade ärtsoppa på man och tarmavdelningen ? ärtsoppa har jag väldigt svårt för. Andra soppar tycker jag om. Pannkakor är gott men händer inte ofta att jag höra som Loui inte gillar de. Här blev det potatismos och stekt falukorv 🙂
  Jennysvardag recently posted..Traditioner

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 14:45
  Permalink

  Det var lite underligt att servera just den maten på just den platsen, det måste jag hålla med om. En riktigt bra gjort ärtsoppa är grymt gott =)

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 14:50
  Permalink

  Ärtsoppa är ju jättegott 🙂 Om du har luktat på nån som luktat så måste den som gjorde den varit dålig på att laga mat 😛 Pannkakor är med gott 🙂
  Sarah recently posted..JAPANSKT KÖRSBÄRSTRÄD

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 14:50
  Permalink

  Gillar ärtsoppa i små mängder äter det högst 1-2 ggr/ år? Men pannkakor äter jag gärna till frukost på helgerna men blir då oftast gjorda på keso mm, lite nyttigare ?

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 14:54
  Permalink

  Jag har också väldigt svårt för ärtsoppa, har nog aldrig ens vågat smaka de då jag tycker det ser läskigt ut. Men pannkaka, det älskade jag som barn och jag gör det fortfarande så det ska vi äta här hemma ikväll 🙂 Vad mysigt att din mormor kom på torsdagarna och gjorde pannkakor, så mysigt, som en tradition kan man säga. 🙂

  Reply
  • 3 maj, 2019 at 09:36
   Permalink

   Haha som här :-p. Ser liksom inte ens gott ut :D. Ja det var jättemysigt 🙂

   Reply
 • 2 maj, 2019 at 17:50
  Permalink

  Nä blä för ärtsoppa alltså. min mormor brukade också göra pannkakor till mig. var väl typ 8- 10 kanske då Minns att hon tyckte jag åt väldigt många haha 😛

  Reply
  • 3 maj, 2019 at 09:34
   Permalink

   Så gott med pannkaka men nja för ärtsoppa :-p. Är ändå kul att se hur många som berättar vad de gillar, syns att det är lite två läger 😀

   Reply
 • 2 maj, 2019 at 18:19
  Permalink

  Verkligen komiskt att servera det på kliniken. Är det något man får av ärtsoppa är pruttar och magknip tycker jag.
  My wonderful loves recently posted..Ingen eld

  Reply
  • 4 maj, 2019 at 10:10
   Permalink

   Ja verkligen, inte direkt kul när man är opererad eller har magsmärtor sedan innan :-o.

   Reply
 • 2 maj, 2019 at 22:06
  Permalink

  Åh, jag älskar det traditionen! När jag var liten åt vi det alltid hos min gammelfarmor varje torsdag men nu blir det inte så ofta? men älskar traditionen!
  TwinMom.se recently posted..NEJ det är inte samma sak!

  Reply
 • 2 maj, 2019 at 22:30
  Permalink

  Hahaha! Ursäkta att jag skrattar åt dina minnen vad gäller ärtsoppa:-)))))

  Konstigt nog klarar jag av ärtsoppa, men väldigt sällan. Däremot ogillar jag pannkakor. Men åt andra sidan hade jag ingen mormor som lagade pannkakor åt mig. Ja, du får väl kolla mitt inlägg till temat om du vill;-)
  BP recently posted..Ärtsoppa med pannkaka

  Reply
  • 4 maj, 2019 at 10:09
   Permalink

   Haha men det är ju jättekul :D. Var meningen att ni skulle få skratta lite :D. Spännande, hur olika det kan vara :D.

   Reply
 • 3 maj, 2019 at 07:00
  Permalink

  Vi brukar skoja om det ibland att när det serveras ärtsoppa så kommer magarna igång. Men vi vill ju att de ska funka. Magarna alltså. Vet inte om jag tycker det är konstigt med ärtsoppa på mage/tarm. Många kanske är förstoppade och då är det bra att äta ärtor som sätter lite fart på magen.
  Hannas krypin recently posted..8 anledningar till att träna pilates

  Reply
  • 3 maj, 2019 at 09:32
   Permalink

   Ja är nog mer okej på andra ställen dock. Just på mag- och tarm har ju många gjort magoperationer och då är inte direkt sådan mat trevlig :/. Jag låg i samma rum som flera som just opererat sig för cancer i tarmen.

   Reply
 • 3 maj, 2019 at 08:02
  Permalink

  Jag har aldrig ätit ärtsoppa, Jqg lär aldrig göra det heller. Jag klarar inte ens av lukten av ärtsoppa om jag ska vara ärlig. Pannkaka däremot… det är helt okej!

  Reply
 • 3 maj, 2019 at 10:07
  Permalink

  Ärtsoppa är nog de vidrigaste jag vet . Kan inte äta det och spenat ? hehe men pannkakor ??? mums !
  Michelle recently posted..Trött –

  Reply
 • 3 maj, 2019 at 12:23
  Permalink

  Min mamma älskar ärtsoppa men jag klarar inte av det, isch! Men pannkakor är jättegott, jag ser det som efterrätt☺️.
  Linda recently posted..Global utmaning

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: