Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Varje fredag har jag första helgdagen på veckan. Då brukar jag börja med att ligga kvar till 7:00 i sängen, sedan tar jag oftast en dusch och äter frukost. Jag brukar plugga, städa och försöka fundera vad jag ska göra till kvällen. Oftast brukar jag lägga upp någon plan för jobbet inför nästkommande vecka också.

Vad gör du alltid på dina fredagar?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie


28 kommentarer

 1. Jag storstädar alltid på fredagar ! Alltid lika skönt att få de gjort till helgen & tvätta om jag inte gjort de innan 😀

 2. Vilka härliga fredagar som du brukar ha. Skönt att städa och fixa till helgen och bara göra sånt som man känner för. Jag brukar äta någon god mat med Loui och sen njuta av lugnet när han sover 🙂

 3. Det låter som en väldigt härlig inledning på helgen! Själv stiger jag upp ur sängen med lättare steg och det är en härlig känsla!

  Ha en fin fredag!

 4. Men åh, är du igång igen med dina utmaningar… grym du är som fortsätter månad efter månad! Jag skulle gärna vilja haka på men får se om jag hinner 😉 Du lär märka om jag får in några inlägg =)

 5. Jag är ju nästa alltid ledig som pensionär (men jobbar en del med resor ) och numer är fredagarna inte direkt speciella. Men jag vet att jag kände lite som du under alla de år jag jobbade i skolan. Men jag gick aldrig hem en fredag från skolan innan strukturen för nästa vecka var klar och likaså detaljplaneringen för måndagen. Sen var helg. Och inget jobb hemma.
  Vad gäller fredagarna numer så brukar jag i Spanien träffa vänner för att gå på marknaden men här hemma inget speciellt.
  Önskar dig en skön fredag och helg.

  1. Åh förstår, jag tror det är ganska vanligt som lärare. Man vill inte eller vill man kan inte komma till jobbet på måndagen oplanerad, allt måste vara på plats så allt rullar :).

 6. Ja, är man pensionär som jag är man absolut inte vaken klockan 7 en fredag morgon;-) Knappt jag var det när jag fortfarande jobbade. Då räckte det att gå upp halv åtta varje morgon. Men jag hade liksom aldrig en extra helgdag heller;-)

 7. Vilka sköna mornar du har på fredagar först dusch och sen frukost. Härligt. Skönt när man inte behöver stressa upp utan kan ta det i sin takt 🙂

 8. Blir lite avis på dina lediga (eller ja, du har ju plugg att göra) fredagar, skönt med långhelg liksom. 🙂 ett som är säkert på mina fredagar är att jag kommer hem trött efter veckan i alla fall, haha.

 9. Har inga fasta dagsrutiner. Idag till exempel åt jag ärtsoppa till lunch. Resterna från fredagens middag. Inget torsdagssoppätande här inte. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa