Då var jag riktigt modig.

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.


Vad är att vara modig? Varje människa har en egen preferens till vad ordet modig är för dem. En kan tycka mod är att slänga sig ut från ett flygplan, någon annan är det när du sa upp dig från jobbet och den tredje anser att mod är civilkuraget. Alla får man tolka ordet mod som man vill, jag tolkar mod så här.

Senaste gången jag var riktigt modig, var när jag söka hjälp för mina ätstörningar jag haft hela livet. Det krävs mod att gå slänga sig ut i en värld man skräms och skäms för. Att berätta att man inte har ett sunt matbeteende och att man är ens största fiende, trots att det är ett grundbehov. Mod för mig var att i oktober låta mina ben bära mig till Dala ABC att gå dit och blotta mig själ inför en främmande människa, berätta om mitt störda matbeteende och söka hjälp.

Vad är mod för dig?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

14 thoughts on “Då var jag riktigt modig.

 • 4 maj, 2019 at 12:13
  Permalink

  Jag håller mig med dig, att våga göra saker som känns läskiga men ändå är bra för dig. För mig krävdes det just mod för att både söka och bli frisk från min ÄS.

  Reply
 • 4 maj, 2019 at 12:47
  Permalink

  Jag anser att jag är modig när jag går utanför min comfortzone 🙂

  Reply
 • 4 maj, 2019 at 13:59
  Permalink

  Ja, där var du verkligen modig! Att söka hjälp för vissa saker gör verkligen att man hamnar i en utsatt situation och tvingas att blotta det som man kanske till och med har skamkänslor för. Så starkt gjort av dig!

  Trevlig lördag!
  Znogge recently posted..”Då var jag…

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:28
   Permalink

   Ja visst är det så, det finns ett mod i att också kunna. Tack 🙂

   Reply
 • 4 maj, 2019 at 17:06
  Permalink

  Vilken bra utmaning! Jag hojtar till i fall jag lyckas få ihop ett bra inlägg om vad mod är för mig ☺️

  Tycker du är jättestark och modig som bad om hjälp när du behövde det ?

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:27
   Permalink

   Så roligt att du tycket det.Lägger till dig om du deltar 🙂

   Reply
 • 4 maj, 2019 at 18:02
  Permalink

  Verkligen ett modigt steg av dig att ta! Det första , största och viktigaste steget för ett tillfrisknande – att söka hjälp när man inte riktigt grejar ut det på egen hand.
  Både duktigt och modigt av dig!
  Ama de casa recently posted..Att välja boende när man reser…

  Reply
 • 4 maj, 2019 at 23:49
  Permalink

  Läste inlägget efter och jag måste säga att du är extremt modig. Inte bara modig förresten utan stark och envis också. Du har bestämt dig för att bli av med dina ätstörningar, och jag är helt säker på att du kommer att lyckas. Du har lyckats med så himla mycket trots “dåliga” odds. Så jag är helt övertygad om att du kommer att besegra dina ätstörningar.
  BP recently posted..Bokmärken #12

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: