Jag är tidsoptimisten eller tidspessimisten?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är definitivt tidspessimist. Jag är sån där människa som gärna kommer en timme tidigare bara för att veta att jag är i tid. Det är också viktigt för mig att ha en plats att sitta på, och sådant är man garanterad om man kommer några minuter tidigare.

Det där med att komma försent, är också något jag smått stör mig på hos andra. Att behöva vänta 5-10 minuter på människor som “bara ska hämta en kopp kaffe” har jag väldigt lite sympatier för. Det är oftast dessa som sedan ska dra ut på tiden efter mötet så alla får komma hem senare också, och jag är sådan som vill sluta precis på tiden eller gärna innan så jag får komma hem någon gång.

Hur är du? Tidsoptimist eller tidspessimist?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

48 thoughts on “Jag är tidsoptimisten eller tidspessimisten?

 • 6 maj, 2019 at 21:35
  Permalink

  Jag vill också gärna känna att jag har marginal när jag ska någon stans där jag inte kan påverka tiden. Att ha flera och ofta samma som kommer sent stör mig massor
  Kamilla recently posted..Häng med mig till stan….

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 21:31
  Permalink

  Jag vill vara i tid med lite tid till godo. Dock inte så mycket att jag får vänta mig uttråkad😆
  Jag avskyr när folk kommer för sent till möten och slösar med andras värdefulla tid. Dessutom vill jag liksom du få gå vid utsatt tid eller gärna tidigare. Tyvärr har jag ofta inte kunnat göra det pga att många gör precis allt dom kan för att dra ut på tiden. Ibland har jag undrat om vissa människor inte trivs med att åka hem…
  Lillan Kind recently posted..Så var olyckan framme igen

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:48
   Permalink

   Haha ja då blir det ju ett problem helt klart haha. Tycker mobilen är bra när man får dötid 😉

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 21:28
  Permalink

  När jag var ung var jag helt klart en tidsoptimist. Detta gäller flyg, buss och tåg. Däremot har jag alltid varit en tidspessimist i samband med till exempel läkarbesök möten rent allmänt. Jag tycker det är oartigt att låta folk vänta om man inte har en giltig ursäkt. Då är det en annan sak.
  BP recently posted..Glad måndag

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 21:11
  Permalink

  Jag är nog varken eller. Jag kommer den tiden som är bestämd. Jag gillar inte att vara för tidig och absolut inte att komma försent. Jag kan också reta mig på om en person om och om igen är försenad. Det är lite respektlöst med min tid.
  Liw recently posted..Heta sex-scener i Game of Thrones

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:09
   Permalink

   Så spännande att läsa då är du punktlig av dig. Ja håller med där, känns verkligen som folk låter en slänga bort sin tid.

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 20:29
  Permalink

  Jag önskar verkligen att jag var tidspesemist men måste erkänna att jag är optimist. Men dock beror de på min ADHD då jag helt saknar uppfattning om hur lång tid saker tar 😕 Hoppas på bättring när jag börjar med medicin!
  Yela recently posted..Inflyttade!

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 20:17
  Permalink

  jag är ju precis som du, kanske därför jag aldrig kommit försent.
  redan som liten var jag i skolan innan dom ens öppnat.
  jag vill också sluta på den bestämda tiden, gillar inte när folk drar ut på saker efteråt – när man vill hem.
  Hoppas du får en fin kväll

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:10
   Permalink

   Ja och trafiken kan man ju inte påverkar. Känner mer liksom irritation på folk som är sena för de ska ta en till kopp kaffe tex 😮

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 18:28
  Permalink

  Jag kommer också precis som du en timme innan, så skönt att komma i tid. Jag har lite svårt för de som alltid kommer försent och speciellt på föreläsningar när de inte ens smyger in utan är rätt högljudda. Kul med utmaning!

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 16:40
  Permalink

  Jag är absolut en tidspessimist! Jag är nästan alltid tidig när jag ska träffa folk! Har också väldigt lite förståelse för folk som aldrig kommer i tid!!!

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 15:31
  Permalink

  Så är jag oxå.
  Blir tokig när folk är sena så man får vänta.
  Just att vissa drar ut på tiden är grymt jobbigt när man har satt en tid då det ska vara slut.

  Sen kan jag bli irriterad när man tex ska hämta medicin och har en nummerlapp,så går en sköterska förbi o ska bara hämta medicin lite snabbt,o sen babblar dom om allt ,o man får sitta o vänta,när det kunde ha gått fort🙈
  Camilla @mom_to_10_kids recently posted..Så less på snö

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:11
   Permalink

   Haha ja eller hur, sånt där blir man ju verkligen upprörd över :-o. Haha ja den saken också, riktigt kryper i en :-p

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 14:51
  Permalink

  Tidspessimist här med! Håller helt med dig, förstår verkligen inte grejen med att komma försent, shit happends ibland med bussar, tåg etc. Men att ta en kaffe och bli sen för det, aldrig i livet. Eller folk som är försenade in på bion… de är nog en av de värsta saker jag vet! Sedan kacklandet… nä nu får jag sluta klaga haha. Men hellre 2 timmar tidig än 5 min sen 😀

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:12
   Permalink

   Ja exakt? En sak med såna grejer med kaffe då blir man knäpp, och BIO det borde vara straffbart haha 😉

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 14:44
  Permalink

  Jag gillar inte heller att komma sent och håller med om att det är jobbigt med folk som alltid är sena : Någon gång ibland kan det ju hända alla men en del är ju aldrig i tid. 1 timme tidig är lite väl tidigt för mig men som du säger några minuter innan ska man ju vara 🙂

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 13:31
  Permalink

  Jag är likadan där, hellre mycket för tidig än att riskera att komma för sent..

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 13:28
  Permalink

  Jag kommer också oftast lite tidigare, lila dant när jag ska med en buss så står jag hellre och väntar än att behöva springa och missa. Såna som kommer sent eller alltid är försenade blir jag så arg på.
  Jennysvardag recently posted..Läkarbesök

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 12:59
  Permalink

  Tidspessimist. Tycker inte om att komma i sista minuten. Särskilt inte när det är på ett ställe jag aldrig varit på och om jag inte vet om det finns parkeringsplats. Gillar heller inte att vänta på andra och det kan få mig riktigt grinig…..
  Hannas krypin recently posted..Jag vill bli av med mitt sötsug

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:13
   Permalink

   Så kul att läsa att vi är lika här med :D. Känns som mycket är lika 😀

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 11:23
  Permalink

  Jag är nog lite både och beroende på situationen.. jag vill inte att andra ska behöva vänta på mig. Med min adhd så innebär det att jag alltid försöker att vara ute i god tid, men ganska ofta så dyker jag upp i sista minuten ändå. Däremot håller jag aldrig kvar personer längre än avtalat.

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 11:22
  Permalink

  Jag är en riktig tidsoptimist tyvärr haha! Kommer nästan alltid precis innan det ska börja och med andan i halsen. Jag försöker bli bättre på att planera min tid! Kram
  Yasmine recently posted..Kvällsfika

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 09:38
  Permalink

  Jag är en sådan person som vill komma tidigare så att jag vet att jag är i tid. Men oftast är det så att jag får vänta en stund ändå för vissa är lite segare men jag tänker alltid bättre tidig en sen 🙂
  Amanda recently posted..Min syster

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 09:08
  Permalink

  Jag är nästan aldrig sen men är väldigt ofta i sista sekunden, eller ja, det blir så om barnen ska med för det är alltid något som ska krångla då. Men annars är jag alltid i tid och det är ju för man respekterar andras tid också 🙂

  Reply
 • 6 maj, 2019 at 08:54
  Permalink

  För min del är det en självklarhet att komma i tid. Något annat alternativ finns inte. Visst kan det hända oförutsedda saker men annars är jag alltid i tid.

  Ha en bra måndag!
  Znogge recently posted..”Då var jag…

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:14
   Permalink

   Ja precis, så är jag med :). Man får liksom vara förstående när det händer saker som inte är planerat. Men annars förstår jag inte 😮

   Reply
 • 6 maj, 2019 at 07:23
  Permalink

  Jag är LIKADAN. Igår hade vi 30-årskalas för Fredriks familj här hemma som gick av stapeln 14:00. När klockan var 13:50 och ingen fortfarande hade kommit började jag skruva på mig och undra vart fan alla höll hus. Haha! Jag är alltid jättejättejätte tidig till saker och ting, speciellt läkarbesök. Vad som helst kan ju hända på vägen och vet jag att det finns en möjlighet att jag blir två minuter sen avbokar jag hellre hela rubbet.

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:15
   Permalink

   Haha som här, blir också så när man liksom sagt en tid förväntar mig att de ska komma tidigare hehe

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: