Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Jag är tidsoptimisten eller tidspessimisten?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag är definitivt tidspessimist. Jag är sån där människa som gärna kommer en timme tidigare bara för att veta att jag är i tid. Det är också viktigt för mig att ha en plats att sitta på, och sådant är man garanterad om man kommer några minuter tidigare.

Det där med att komma försent, är också något jag smått stör mig på hos andra. Att behöva vänta 5-10 minuter på människor som ”bara ska hämta en kopp kaffe” har jag väldigt lite sympatier för. Det är oftast dessa som sedan ska dra ut på tiden efter mötet så alla får komma hem senare också, och jag är sådan som vill sluta precis på tiden eller gärna innan så jag får komma hem någon gång.

Hur är du? Tidsoptimist eller tidspessimist?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie

48 Comments

 1. Jag är LIKADAN. Igår hade vi 30-årskalas för Fredriks familj här hemma som gick av stapeln 14:00. När klockan var 13:50 och ingen fortfarande hade kommit började jag skruva på mig och undra vart fan alla höll hus. Haha! Jag är alltid jättejättejätte tidig till saker och ting, speciellt läkarbesök. Vad som helst kan ju hända på vägen och vet jag att det finns en möjlighet att jag blir två minuter sen avbokar jag hellre hela rubbet.

 2. Jag är helt klart som dig. Jag får panikångest av att komma för sent och kommer därför ofta på tok för tidigt.

 3. För min del är det en självklarhet att komma i tid. Något annat alternativ finns inte. Visst kan det hända oförutsedda saker men annars är jag alltid i tid.

  Ha en bra måndag!

  1. Ja precis, så är jag med :). Man får liksom vara förstående när det händer saker som inte är planerat. Men annars förstår jag inte 😮

 4. Jag är nästan aldrig sen men är väldigt ofta i sista sekunden, eller ja, det blir så om barnen ska med för det är alltid något som ska krångla då. Men annars är jag alltid i tid och det är ju för man respekterar andras tid också 🙂

 5. Jag är en sådan person som vill komma tidigare så att jag vet att jag är i tid. Men oftast är det så att jag får vänta en stund ändå för vissa är lite segare men jag tänker alltid bättre tidig en sen 🙂

 6. Jag är en riktig tidsoptimist tyvärr haha! Kommer nästan alltid precis innan det ska börja och med andan i halsen. Jag försöker bli bättre på att planera min tid! Kram

 7. Jag är nog lite både och beroende på situationen.. jag vill inte att andra ska behöva vänta på mig. Med min adhd så innebär det att jag alltid försöker att vara ute i god tid, men ganska ofta så dyker jag upp i sista minuten ändå. Däremot håller jag aldrig kvar personer längre än avtalat.

 8. Tidspessimist. Tycker inte om att komma i sista minuten. Särskilt inte när det är på ett ställe jag aldrig varit på och om jag inte vet om det finns parkeringsplats. Gillar heller inte att vänta på andra och det kan få mig riktigt grinig…..

 9. Jag kommer också oftast lite tidigare, lila dant när jag ska med en buss så står jag hellre och väntar än att behöva springa och missa. Såna som kommer sent eller alltid är försenade blir jag så arg på.

 10. Jag gillar inte heller att komma sent och håller med om att det är jobbigt med folk som alltid är sena : Någon gång ibland kan det ju hända alla men en del är ju aldrig i tid. 1 timme tidig är lite väl tidigt för mig men som du säger några minuter innan ska man ju vara 🙂

 11. Tidspessimist här med! Håller helt med dig, förstår verkligen inte grejen med att komma försent, shit happends ibland med bussar, tåg etc. Men att ta en kaffe och bli sen för det, aldrig i livet. Eller folk som är försenade in på bion… de är nog en av de värsta saker jag vet! Sedan kacklandet… nä nu får jag sluta klaga haha. Men hellre 2 timmar tidig än 5 min sen 😀

 12. Så är jag oxå.
  Blir tokig när folk är sena så man får vänta.
  Just att vissa drar ut på tiden är grymt jobbigt när man har satt en tid då det ska vara slut.

  Sen kan jag bli irriterad när man tex ska hämta medicin och har en nummerlapp,så går en sköterska förbi o ska bara hämta medicin lite snabbt,o sen babblar dom om allt ,o man får sitta o vänta,när det kunde ha gått fort?

 13. Jag är absolut en tidspessimist! Jag är nästan alltid tidig när jag ska träffa folk! Har också väldigt lite förståelse för folk som aldrig kommer i tid!!!

 14. Jag kommer också precis som du en timme innan, så skönt att komma i tid. Jag har lite svårt för de som alltid kommer försent och speciellt på föreläsningar när de inte ens smyger in utan är rätt högljudda. Kul med utmaning!

 15. Jag är nog lite av en tidsoptemist, mestadels iallafall. Men ibland så är jag ute i god tid. Beror lite vad det är för nått.

 16. Jag är lite som du där. Jag är hellre en timme för tidigt så jag vet att jag är där som jag ska. Kan hända att jag blir sen med 2 till 3 minuter, men då hänger det ofta på trafiken eller så. Jag skäms ögonen ut mig när jag är sen

  1. Ja och trafiken kan man ju inte påverkar. Känner mer liksom irritation på folk som är sena för de ska ta en till kopp kaffe tex 😮

 17. jag är ju precis som du, kanske därför jag aldrig kommit försent.
  redan som liten var jag i skolan innan dom ens öppnat.
  jag vill också sluta på den bestämda tiden, gillar inte när folk drar ut på saker efteråt – när man vill hem.
  Hoppas du får en fin kväll

 18. Jag önskar verkligen att jag var tidspesemist men måste erkänna att jag är optimist. Men dock beror de på min ADHD då jag helt saknar uppfattning om hur lång tid saker tar ? Hoppas på bättring när jag börjar med medicin!

 19. Oj en timma tidigare skulle jag aldrig lyckas med, men 5-10min tidigare skulle jag nog lyckas med om jag såg till att absolut inget strulade längst vägen

 20. Jag är nog varken eller. Jag kommer den tiden som är bestämd. Jag gillar inte att vara för tidig och absolut inte att komma försent. Jag kan också reta mig på om en person om och om igen är försenad. Det är lite respektlöst med min tid.

 21. När jag var ung var jag helt klart en tidsoptimist. Detta gäller flyg, buss och tåg. Däremot har jag alltid varit en tidspessimist i samband med till exempel läkarbesök möten rent allmänt. Jag tycker det är oartigt att låta folk vänta om man inte har en giltig ursäkt. Då är det en annan sak.

 22. Jag vill vara i tid med lite tid till godo. Dock inte så mycket att jag får vänta mig uttråkad?
  Jag avskyr när folk kommer för sent till möten och slösar med andras värdefulla tid. Dessutom vill jag liksom du få gå vid utsatt tid eller gärna tidigare. Tyvärr har jag ofta inte kunnat göra det pga att många gör precis allt dom kan för att dra ut på tiden. Ibland har jag undrat om vissa människor inte trivs med att åka hem…

 23. Jag vill också gärna känna att jag har marginal när jag ska någon stans där jag inte kan påverka tiden. Att ha flera och ofta samma som kommer sent stör mig massor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: