Jag blir tokig på människor som…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det första som kom upp i huvudet var, skräpar ner i vår natur. Jag blir verkligen så galet besviken på människor som slänger pantburkar i naturen. Som låter bullpapper åka runt på fina platser eller som häver ner plast i våra vattendrag. Hur svårt kan det vara att slänga saker i en papperskorg? Jag blir också upprörd på fenomenet papperskorg när jag skriver detta, för här i Falun är det bristvara. Ja förutom när det var VM då, då var det papperskorgar överallt men annars är det definitivt en bristvara.

Fler papperskorgar och kanske ett system där man kan panta plast? Eller få tillbaka pengar på det man slänger i form av pant, om så bara ett par kronor kanske det uppmuntrar någon att inte skräpa ner på vår jord. Sedan visst jag plockar redan idag upp pantflaskor och burkar efter andra, men de flesta tror jag ändå pantar dessa. Det är väl gruppen som aldrig gör det man borde straffa hårdare.

Dessa människor gör mig tokig!

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

60 thoughts on “Jag blir tokig på människor som…

 • 7 maj, 2019 at 00:33
  Permalink

  Så trist att ni inte har så många papperskorgar i Falun, själv sopsorterar jag och jag bor några hundra meter bort från vår återvinning där vi kan slänga plast och tidningar. Tycker det är viktigt att vi tar hand om naturen 🙂
  Amanda recently posted..Utdrag från sista delen

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:01
   Permalink

   Jag sopsorterar också men är mer det som folk slänger i naturen som jag ogillar.

   Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:01
   Permalink

   Jag gör det för jag tycker inte det är rätt mot världen. Om ingen plockar upp krav står problemet. Det jag gör med att plocka upp gör något bättre för världen 🙂

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 06:51
  Permalink

  Jamen på riktigt?? jag förstår verkligen inte hur tusan man kan göra det!! Nej FY! Stor kram vännen <3

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 07:24
  Permalink

  Kan bara hålla med dig. Visst kan man tappa och glömma, men sätta det i system är inte ok. Däremot måste kommunen se till att det är lätt att slänga skräp. Fler papperskorgar, och se till att tömma dom oftare så vi ges en möjlighet att göra rätt.

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 21:00
   Permalink

   Ja absolut att tappa kan alla göra men när folk gör det medvetet :-o. Ja håller med dig det är kommunens ansvar att göra fler papperskorgar tillgängliga 🙂

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 07:28
  Permalink

  Allt skräp gör mig också galen, här finns det många papperskorgar men folk slänger skräpet bredvid dom istället för i. En annan sak som jag stör mig väldigt mycket på är att vuxna människor slänger fimpar och skräp på min sons förskolegård.
  Jennysvardag recently posted..Jag är så stolt

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 20:59
   Permalink

   Det där är så sjuk! När det är en papperskorg precis bredvid, snacka sjukt!

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 07:37
  Permalink

  Det är sjukt va mycket skärp det finns i naturen ! Jag brukar alltid gå samma runda på morgonen ! Och på den rundan ligger det allt möjligt. Och till och med krossat glas???
  Johanna recently posted..• är det ens rimligt •

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 08:00
  Permalink

  Det värsta är … att jag tror inte ens att det skulle hjälpa – att man fick pengar om man slängde plast osv…. många slänger ju saker på marken där dom står o går – även om det finns en papperskorg 2 steg ifrån dom….
  Men visst det kanske skulle ta bort en del ialla fall… det folk kan tjäna pengar på så…

  Ha en fin dag
  it_is/Anette recently posted..En blogg jag gillar att läsa – vecka 19

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:14
   Permalink

   Nej kanske inte :(. Är ju trist liksom att så många skiter i grejen 🙁

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 08:31
  Permalink

  Jag har tänkt så många gånger att det vore så bra om det fanns fler papperskorgar och sen någon slags “pantkorg” som man kan slänga burkar osv i för många går ju ofta runt med sin burk och dricker för att sedan kasta den varsom.. 🙂 Jag plockar alltid upp efter mig och jag lär mina barn att de ska göra samma också!
  Sara recently posted..Veckan börjar bra

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 08:32
  Permalink

  Känns så onödigt så svårt är det inte att plocka upp eller inte kasta ut saker från bilen.
  Jag blir tokig på människor som kör i 70 på 90 väg haha!! I-landsproblem

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 20:58
   Permalink

   Ja verkligen :-o. Det där med att slänga från bilen är ju helt sjukt! Sett folk slänga glasflaskor (öl) rakt från bilen 😮

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 08:38
  Permalink

  Alltså håller verkligen med! Har ju nyligen skaffat hund så brukar passa på och ta med mig en påse när jag går ut med henne för att plocka upp skräp i då jag tycker det är så fruktansvärt hemskt att se hur människan förstör vår vackra natur.
  Amanda (Swedish Passport) recently posted..Uppsala Cathedral – Uppsala, Sweden

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 09:39
  Permalink

  Håller helt med dig.
  Förstår inte varför människor inte kan tänka ett steg längre och fundera på vart skräpet tar vägen om man bara släpper det på marken.
  Marina recently posted..I år missade jag det vackra

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:51
   Permalink

   Ja fy, gör ont i hjärtat på mig när jag tänker på sånt 🙁

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 11:02
  Permalink

  Blir så ledsen över att människor inte kan tänka till lite, och gå de extra meterna till papperskorgen eller för all del strunta i att slänga ut skräp från bilen på parkeringar och i farten. Det blir en personlig quickfix men vad hjälper det egentligen? Det blåser inte så sjukt mycket skräp i vår trädgård och det känns som att jag vissa dagar inte gör annat än att plocka andras glasspapper, godispåsar och plastartiklar.

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 11:29
  Permalink

  Visst blir man galen på folk som bara kastar saker omkring sig och ännu mer galen på att det är så ont om papperskorgar. Hörde förresten att man på Östermalm tagit bort papperskorgarna, i alla fall i vissa delar av Östermalm, eftersom de som bor där inte vill att det ska vara något de behöver bekosta med skatten, eller i sin bostadsrättförening. Blir så arg på människor som inte ser värdet i att vi solidariskt delar på den sortens kostnader. Som anser att det bara är “kommunister” som vill dela kostnader via skatten.
  Kraka recently posted..Luften är visserligen fri, men är inte bara din – Bloggutmaning i maj 7

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:30
   Permalink

   Ja fy man blir verkligen så upprörd på sånt :[. Men gud het sjukt! Hur tänker folk liksom 😮

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 12:18
  Permalink

  Åh jag håller helt och fullt me dig! Jag på riktigt avskyr dessa människor.. Hur svårt ska det vara att ta hem det eller kasta det i soporna? 🙁 Grr..
  Emerellas recently posted..Senaste veckorna i bilder

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:50
   Permalink

   Ja eller hur? Det krävs inte mycket att bära sitt skräp och slänga i en papperskorg.

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 13:40
  Permalink

  Jag håller med för hur svårt kan det vara att ta sig till närmaste papperskorg! Inte svårt alls om man frågar mig. Det handlar om ren och skär nonchalans!
  Znogge recently posted..”Jag blir tokig…

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 20:56
   Permalink

   Ja visst är det så, helt galet att man inte gör bättre för naturen.

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 13:52
  Permalink

  Håller så med dig om nedskräpning! Hur svårt är det att lägga papper i fikan eller hålla i burken tills man kommer till en soptunna egentligen?!

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 16:16
  Permalink

  Håller med dej tycker det är så synd att våran natur skärpas när när man kan ha den fin och ren om vi alla skulle tänka lite mer på miljön att slänga i en papperkors är inte för mycket begärt ❤️
  Amanda recently posted..Lite shopping

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 18:23
  Permalink

  Så dåligt att bara slänga pant omkring sig :/ Man kan ju tycka att det ska finnas mycket papperskorgar så man iaf har chansen att använda dom 🙂

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:31
   Permalink

   Ja eller hur? Hur svårt kan det vara att slänga sitt skräp 😮

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 18:50
  Permalink

  Det förstår jag, tror det kommer bli ändring på det med nästa generation, barn är betydligt mer klimatmedvetna än vad vi var i den åldern tror jag ❤

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 20:53
   Permalink

   För se, tror nog vi också var det men händer något med åren.

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 19:35
  Permalink

  Jag blir också så jäkla förbannad. Hur svårt kan det vara att antingen slänga i papperskorg eller ta med sig skräpet för att slänga antingen hemma eller i en papperskorg på vägen.? Varför bryr sig folk inte om vår vackra natur ?
  Michaela recently posted..Vad är perfektion?

  Reply
  • 7 maj, 2019 at 20:52
   Permalink

   Ja så himla onödigt att göra så där. Förstår liksom inte!

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 22:11
  Permalink

  Håller helt med dig! Att skräpa ned i naturen är hemskt. Å ofta är ju vissa personer för lata att gå tre meter till närmaste papperskorg.
  Jag plockar inte upp efter andra, där går gränsen. Men en sak vill jag lägga till här. Skickar ibland en tacksamhets tanke till tiggarna som faktiskt samlar ihop burkar och plastflaskor i stora säckar och pantar dom Eloge säger jag bara. Tiggarna är värda varenda krona!
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 19 – ”Röd”

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:12
   Permalink

   Ja håller med dig, sånt där förstår jag inte. Helt galet :-[

   Reply
 • 7 maj, 2019 at 22:43
  Permalink

  Ja sådant blir jag också tokig på då jag ser, likaså då det skräpas ner i trapphus, folk har ej vett liksom

  Reply
 • 7 maj, 2019 at 22:54
  Permalink

  Hatar det också! Här i Irland finns knappt några soptunnor (de har tagit bort massa för folk gick och slängde sina hushållssopor i dom papperskorgarna….) så det ligger skräp ö v e r al l t! Nu har min dotter fått dille på att plocka skräp så jag måste börja ta med mig en påse vi kan samla skräp i på våra promenader. Tycker i alla fall det är fint att hon har snappat upp att man inte ska slänga skräp på marken. Något av allt jag säger fastnar tydligen. Hahaha
  Angelica – utlandssvensk recently posted..Vanlig vardag och tråk-lek

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:03
   Permalink

   Så fint tycker jag att ni plockar tillsammans, vilken sak ni gör får vår jord du och dottern. Helt klart vardagshjältar när man för sånt tycker jag 😀 . Bra jobbat 🙂

   Reply
 • 8 maj, 2019 at 06:29
  Permalink

  Jag håller med! Det är så hemskt att se hur plastberget bara växer och hur en del bara lämnar skräpet i naturen. Jag trodde inte att jag använde så mycket plast men så började jag källsortera plast och det blir galet mycket på bara ett par dagar. Det är ju plast till allt som man kommer hem med från affären.
  Hannas krypin recently posted..Läkande pilates: Tilta bäckenet

  Reply
  • 10 maj, 2019 at 16:05
   Permalink

   a fy det är hemskt verkligen :(. Det är hemskt vilka mängder det är eller hur 😮

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: