Havet, sjön eller bassängen vad föredrar du?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Så får man nu skriva detta? Jag gillar inte vatten alls, men måste jag välja badet så blir hel klart att befinna mig i havet. Bassänger tänker jag bara att det ska komma en bajskorv flytande i, i sjöar så är risken stor att man träffar någon man känner och vid havet blir liksom den risken minimal. Så det blir havet för mig. Samtidigt finns det få saker som är så mysigt som att simma i sjöar och ta sig ett kvällsdopp. Men mina ätstörningar har sedan länge begränsat mig i detta.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Havet, sjön eller bassängen vad föredrar du?

 • 14 maj, 2019 at 18:20
  Permalink

  Usch förstår din känsla det här med att välja badplats. Föredrar bassängen om jag ändå måste välja! jag har fobi för hav och sjöar så klarar inte av stränder men tränar på det varje år fast jag har hjärt klappning rakt egenom, har dock inget med min kropp att göra mer efter att jag inte gillar när man ser ner till botten??

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 18:41
  Permalink

  Förstår verkligen hur du tänker kring detta! För mig är dock sjöarna förknippade med bajskorvar efter en “upplevelse” på kollo när jag hoppade från trampolinen och kom upp till ytan, framför näsan flöt där en jävel haha. Spydde rätt ut haha.
  Badar dock fortfarande i sjön, den är så fantastiskt vacker så man kan inte sluta. går man till rätt ställe så är där sällan något folk. Mitt tips som funkar för mig och min gamla ätstörning är badshorts och en sporttopp som överdel. formar bysten och täcker den samtidigt som shortsen täcker låren!

  Reply
  • 14 maj, 2019 at 19:42
   Permalink

   ALLTSÅ fy vilken upplevelse du var med om :-o. Hemskt ju! Förstår att du spydde, känns lite märkligt av personen som gjorde detta på kollot dock :-o.
   Vilket bra tips :D.

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 18:43
  Permalink

  Jag älskar det mesta med vatten. Sjö, bassäng och hav. Vi har ju närmast till sjö att bada i men det är rätt mysigt på kvällarna. Har dock vart med om att det flöt upp en bajskorv mot mig i havet FN g ång, min kompis kunde inte hålla dig. Sjukt äckligt. Fick lite smått panik och även om jag ville bada mer skyllde jag på att jag var tvungen å dra hem.

  Reply
  • 14 maj, 2019 at 19:41
   Permalink

   Åh det låter helt underbart. FY sjutton nu känner jag mig ännu mer osäker på havet ;). Måste varit hemskt för er båda, både dig och kompisen haha.

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 18:46
  Permalink

  Vad tråkigt att dina ätstörningar begränsat dig i detta! Bada är ju underbart! Själv har jag enorm respekt för vatten och vill kunna se vattnet klart, vilket är svårt i Sverige eftersom vattnet inte direkt är genomskinligt. Men trots detta älskar jag vatten och ska en dag dyka i havet och studera både delfiner, valar och hajar! Så jag väljer hav!
  TwinMom.se recently posted..Tid från mina barn

  Reply
  • 14 maj, 2019 at 19:40
   Permalink

   Så fint att läsa, jag vill gärna se delfiner men tänker att man nog kan göra det ovanför ytan också :D. Jag är livrädd för att komma under vattenytan 😀

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 19:34
  Permalink

  Klart att du får säga så ❤️
  Jag personligen gillar pool bättre faktiskt. Speciellt i badhus tidigt på morgonen då jag motion simmade förut. Då slipper man bajskorvar?

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 19:34
  Permalink

  Tycker inte heller om att simma. Dels kan jag inte. Sen så vill jag inte. Inte ens i badkar. Kommer dessutom inte in i det.
  Ska inte skrämma dig men det verkar ju som att du inte badar i bassänger men en gång för längesen när jag var liten så badade jag i en utomhusbassäng då såg jag en MASSA larver överallt. Bad mamma ta upp mig med gång kan jag säga. FY va äckligt det var.

  Reply
  • 14 maj, 2019 at 19:39
   Permalink

   Usch så vidrigt :-o. Alltså är inte förvånad egentligen, mycket snusk i sånt där 😮

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 20:34
  Permalink

  Haha en bajskorv vill man inte direkt ha sällskap med i bassängen. Men annars föredrar jag bassänger och gillar kvällsdopp i sjön. 😀 Kramis

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 20:52
  Permalink

  JAG ÄLSKAR VATTNET! Och allt som har med bad att göra. Men får sådana otroliga utslag av havsvatten och sjöar så jag håller mig till poolerna. Önskar att jag kunde bada i solnedgången och njuta i flera timmar, men kroppen vill annat. I pooler med reglerad klorhalt däremot kan jag ligga som en fisk i flera timmar och trivas.

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 15:00
   Permalink

   Så kul att det kan vara så olika :D. Märkligt att du får utslag, tror det är något du inte tål i vattnet? 🙂

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 21:27
  Permalink

  Jag tål inte klor, så badar alltid helst i sjön/havet 🙂

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 21:37
  Permalink

  Jag badar hellst i havet alla dagar i veckan ! Pool nej tack ! Badhus ! Ännu värre ! ??

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 21:47
  Permalink

  Jag tänker alltid på gammelgäddan när jag ska vada i en sjö ? jag föredrar mammas pool som dom har på sin tomt. Helt klart de bästa ?

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 15:01
   Permalink

   Usch och fy den kommer där simmande och biter en i stortån :-p

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 21:58
  Permalink

  Ja det är verkligen något speciellt med havet 🙂

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 22:37
  Permalink

  Åh, gud! Jag som älskar att bada. Ska försöka glömma bajskorvar när jag ska bada i sommar?. Men jag har svårt att vara på stranden bland folk för min kropp, känns som alla tittar, usch.
  Linda recently posted..Jobbiga men nyttiga dagar

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 15:01
   Permalink

   Haha :D, ja det där med tankar man delar med sig av kanske inte alltid är det bästa :-p

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 22:40
  Permalink

  Såklart skulle det stå havet på mig med, tänkte fel, jag är en kusttjej

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 23:01
  Permalink

  Fin bild 🙂 Jag älskar att bada 🙂 Håller med om att kvällsdopp är supermysiga 🙂 Tråkigt att dina ätstörningar begränsar dig :/
  Sarah recently posted..GIORDANI GOLD

  Reply
 • 14 maj, 2019 at 23:25
  Permalink

  Jag föredrar faktiskt bassänger jag. Tycker det är riktigt kul och avslappnande att bada och att simma är ju bra träning. Men är alldeles för frusen av mig för att bada i sjön eller havet haha. Kan hända ibland men ytterst sällan

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 15:03
   Permalink

   Så kul att läsa :D. Jag tycker bassänger är lite typ bajskorvsnästet 😉

   Reply
 • 14 maj, 2019 at 23:41
  Permalink

  Det vi har gemensamt här är att jag inte är jag inte gillar bada heller, förutom i mitt eget badkar och ett riktigt hett bad under vintern. Havet gillar jag inte, då jag inte tycker om sand mellan tårna. Sjön har jag nog aldrig badat i. Jag gillar hotellbassänger bäst, rengjorda sådana alltså, utan barn i;-)
  BP recently posted..Gems weekly photo challenge: Vecka 20 – ”Staty”

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 05:22
  Permalink

  Jag förstår att det blir jobbigt med bad på grund av dina ätstörningar. Jag badar helst i bassäng faktiskt. Det är samma sak med barnen. De vill också hellre bada i bassäng. De gillar inte att inte se vad som finns under ytan.
  Hannas krypin recently posted..Tema återhämtning

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 06:53
  Permalink

  För mig beror det på var man är, hehe! Utomlands så föredrar jag havet men hemma blir det alltid sjön då det är närmst och finast.

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 07:26
  Permalink

  Är allergisk mot klor så jag har icke badat i bassäng sedan jag typ gick i mellanstadiet 😉
  Badar inte utomhus… väljer badkaret 😀

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: