Inlägget är i samarbete med Matkassetopplistan.

Något som blir mer och mer populärt är färdiga matkassar. Här i familjen har vi provat matkasse från Citygross och vi har varit jättenöjda vid dessa tillfällen. För mig är det ett bra sätt att verkligen laga mat, äta mat och också ta mig tiden att få i mig saker jag annars inte skulle äta.

Fördelen med matkassar är att man får jättebra recept på kuppen. Jag minns första gången vi åt från en matkasse, det var köttfärslimpa i och den var riktigt god. Jag var ganska imponerad av saken eftersom jag inte ätit köttfärslimpa på många år. Jag upplever nämligen att mycket mat glöms bort som både är enkel, god och typisk husmanskost. Jag gillar husmanskost så det känns hur bra som helst.

Jag tror på att man ska prova sig fram på olika sätt, och nu när jag går i behandling för ätstörningar har tanken om matkasse slagit mig vid flertalet tillfällen. Någonstans så tror jag nämligen att det här skulle få mig att laga maten mer frekvent och dessutom skulle jag få i mig mat som är näringsrik och bra.

Dessa kassar är ju dessutom lätta att själva välja sin favorit på, man kan ta den anpassad för barn, ekologisk matkasse, grillkasse som kanske skulle passa många nu så här i grilltider. För nog är det något speciellt när värmen denna sommartid kommer och man kan få chansen till att äta grillat på ett helt annat sätt en tidigare.

Många grillar ju året om, men gill för mig hör sommaren till och detta medför att jag lätt skulle kunna tänka mig att köpa en grillkasse så här i vår och sommartid. Om man dessutom vet med sig att det går lite sisådär med att få i sig frukt kan man köpa sig en fruktkorg, och den såg jag en gång när vi hämtade en matkasse. Jag tänkte då vilken underbar korg att använda och faktiskt ha chansen att få i sig mer frukt.

Har du provat någon matkasse? Vad tyckte du?

Relaterade etiketter:

8 kommentarer

  1. Önskar verkligen att fenomenet matkasse skulle slå genom här. Vi kan inte ens beställa mat online liksom. Skulle underlätta vardagen så mycket (finns i området runt de stora städerna i södra Finland men inte här uppe i ”norr”)

  2. Tyvärr finns inte Matkasse att köpa här… vi bor för ocentralt till 😉
    Men jag har ibland tänkt att det skulle verkligen underlätta och framför allt ge nya idéer.

  3. Så smidigt med en färdig matkasse 🙂 Har själv aldrig provat något sådant men ska absolut testa roligt att få lite nya recept att laga 🙂

  4. Hej! Jag har aldrig testat matkasse men skulle nog vilja göra de och funderar på att börja med de till hösten efter semestern. Smidigt när man har barn oxå att få recept och tips. Frågan är ju bara vilken man ska testa. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa