Över min döda kropp kommer det in en … i mitt hem?

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det kommer aldrig komma in reptiler i mitt hem. Jag förstår inte mig riktigt på det där med att vilja ha ormar i terrarium eller ödlor, jag tycker dessa hör hemma utomhus. Lika så är det nog med fåglar också, trots att jag har fåglar som liten och även en period när William var lite. När jag tänker efter är det detsamma med fiskar, det är djur jag någonstans anser hör hemma i sin naturliga miljö där de kan springa, simma och flyga fritt. Hur lycklig kan ett djur i bur, terrarium eller akvarium vara? Rätta mig om jag har fel men kaniner, marsvin och liknade kan ändå sträva fritt hemma? Men en orm drar väl vidare? Den har väl ingen glädje av en människa?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

39 thoughts on “Över min döda kropp kommer det in en … i mitt hem?

 • 15 maj, 2019 at 09:03
  Permalink

  Ussh ja
  Jag tänker oxå så.
  Jag gjorde inte det förr men sista tiden så reagerar man på det mesta med djur och instängda djur.
  Visst dom är uppfödda till att vara så nu för tiden men tror inte egentligen att det är så bra att ha dom så.
  Djur ska vara fria i sin natur?
  Camilla @mom_to_10_kids recently posted..Febriga dagar

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 14:52
   Permalink

   Ja fy, det är nog inte glada djur så där som är uppfödda i att leva i bur 🙁

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 10:03
  Permalink

  En orm skulle jag inte heller vilja ha, men mitt senaste husdjur var faktiskt en ödla som hette Örjan. Fast han kom helt frivilligt och bosatte sig på vår terrass. Gillade honom, även fast han var lite blyg. Dom har ju den goda egenskapen att dom äter mygg och annat otyg som flyger omkring 🙂

  Nu har jag inte sett honom på länge. Trist… 🙂
  Ama de casa recently posted..Om man gör sin plikt…

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 16:44
   Permalink

   Men du hur sött med en ödla utanför hemmet :). Är ju lite annat med sådant för då är den utomhus och fri :D. Hoppas han kommer tillbaka 🙂

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 11:34
  Permalink

  I mitt hem skulle det aldrig komma uppstoppade djur. Jag får rusningar i hela kroppen om det finns stora älghuvuden, fåglar eller vad som helst. så ofräscht och äckligt….
  Kamilla recently posted..Dagens vill ha – Vackra smycken.

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 16:43
   Permalink

   Kan förstå den saken, speciellt om man är rädd för dem 🙂

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 13:37
  Permalink

  För min del kommer det inte in möss eller råttor i mitt hus. Då flyr jag fortare än kvickt! Kram
  Yasmine recently posted..Fredagsäventyr

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 14:58
  Permalink

  Jag var jourhem till olika djur förr och det var väldigt vanligt att jag tog hand om olika ödlor/reptiler. Jag hade en grön leguan som var 150cm lång och var precis som en hund. Han följde mig överallt och gick på kattlådan när han behövde. Men det var längesen nu och jag väljer att inte ha några alls eftersom jag anser att de mår bäst ute i naturen där de hör hemma 🙂

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 14:54
   Permalink

   Åh jourhem så fint av dig <3. Jag tänker mest liksom det där att man får köpa reptiler och fåglar fortfarande. Det borde bli förbjudet så de som lever i bur/akvarium och terrarium får “dö” och så finns det bara vilda kvar. Sen just dessa samt gnagare verkar bli otroligt illa skötta av många, samt att folk slänger ut dem :-o. I Stockholm var det en period problem med förvildade tamkaniner minns jag.

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 15:01
  Permalink

  Näe, alla reptiler är inte välkomna hem till mig heller. Ödlor och sådant är söta kan jag faktisk tycka, men ormar? Noope..

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 14:54
   Permalink

   Nej fy :-o, Söta absolut men känns inte kul för dem att leva så där 🙁

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:17
  Permalink

  Håller med dig på den 🙂 ler
  Skulle verkligen Aldrig komma in en orm el liknande innanför min tröskel haha 😉

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 16:35
   Permalink

   Haha nej man är ju verkligen sådan som känner så för vissa djur :-p

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:31
  Permalink

  Har också lite svårt för det här med ormar hemma, särskilt jättestora ormar. Fattar inte grejen. SÅ långt från deras naturliga miljö. Små ödlor kan väl vara okej i stora terrarium men ormar.. njae. Men to each their own, som man så fint säger.. 🙂
  Frugan E recently posted..Att lämna det gamla

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 14:55
   Permalink

   Ja fy :-o. Läst om ormar som börjar se sina ägare som byten och sånt. Säkert skrönor men det räcker för mig att läsa om saken 😉

   Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:35
  Permalink

  Haha sambon säger samma sak då jag vill ha en ödla. Han vägrar så lär nog inte få någon?
  I mitt hem önskar jag att där inte kom in spindlar men tyvärr hittar dom alltid in

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:38
  Permalink

  Näää där håller jag faktiskt med dig.. Ormar och annat kommer inte in här heller. Min kusin hade en orm ett tag som smet och va borta i flera dagar. Fy bubblan.

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:48
  Permalink

  skulle nog inte heller vilja ha en orm hemma och fiskar är ganska tråkigt enligt mig.
  roligare med djur som är mer fria hundar och katter.
  mnjeee en orm vill jag inte kela med.

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 17:52
  Permalink

  Det skulle nog inte komma in i mitt hem heller ?

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 18:07
  Permalink

  Jag har väldigt svårt att förstå att man har ormar, speciellt giftormar, hemma Jag vill ha djur jag kan klappa, gosa med och som visar sin tillgivenhet.
  Just nu sitter Orvar och äter här i köket medan jag skriver. Vi lever nära varann, jag och mina katter. Så vill jag ha det.
  Kraka recently posted..Aldrig mer – Bloggutmaning i maj 15

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 19:28
  Permalink

  Oh my samma på min lista!! Förstår din tanke om hur de mår men jag tänker framförallt orma. Skulle ALDRIG kunna sova med en orm i mitt hem.

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 19:38
  Permalink

  NEj usch för ormar. skulle aldrig klara av att ha det inte ens om den var instängd. Min man älskar ormar & reptiler & sånt. Om han fick bestämma skulle han vilja ha det här hemma. NO WAY! säger jag. Fy. Det kommer inte in någon form av reptiler i lägenheten kan jag säga.

  Reply
 • 15 maj, 2019 at 19:41
  Permalink

  Haha nej usch, reptiler kommer nog aldrig komma in hemma hos mig heller :’D <3

  Reply
 • 16 maj, 2019 at 00:37
  Permalink

  Såååååå överens vi är här! Är med igen idag och fåglar nämnde jag också. Ormar glömde jag. Hatar ormar och är vettskrämd när jag bara får syn på en ute i naturen. Grrrrrrrr. Fiskar i ett akvarium måste väl vara det tråkigaste som finns. Förstår inte heller tjusningen med dessa varelser som simmar runt, runt, runt och stirrar på dig. Ingen lugnande effekt alls enligt mig.
  BP recently posted..“Saker” som inte får komma in i vår lägenhet

  Reply
  • 17 maj, 2019 at 14:52
   Permalink

   Haha vi är lika du och jag :D. Känner att vi borde träffas, tror vi skulle ha mycket att diskutera 😀

   Reply
 • 18 maj, 2019 at 22:22
  Permalink

  Jag har jättesvårt för de flesta husdjur faktiskt! Katter enligt mig är sjukt läskiga!! Men det läskigaste av allt är reptiler, jag ryser till och med om jag ser de på bild!! ???

  Reply
 • 18 maj, 2019 at 22:22
  Permalink

  Jag har jättesvårt för de flesta husdjur faktiskt! Katter enligt mig är sjukt läskiga!! Men det läskigaste av allt är reptiler och ödlor, jag ryser till och med om jag ser de på bild!! ???

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: