Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag ser mycket framemot att läsa svaren hos andra på denna frågan. Är folk duktiga på sådant eller mindre duktiga på sådant.

Jag tvättat oftast händerna innan maten, men det sker tillfällen när det inte är så. Ett tag var jag sådan som alltid tog handsprit när det fanns att tillgå, detta är det dock mindre av.

Så hur gör du?

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

56 kommentarer

 1. Jag tvättar alltid händerna innan jag börjar med maten och sen efteråt när jag är klar och det är dags att äta 🙂 Men nu när jag tänker efter så har jag nog varit dålig på att göra det när jag ska äta ute! Konstigt, har aldrig tänkt på det innan 😛 Är ju viktigt för mig att tvätta innan jag äter hemma så borde ju nästan vara ännu viktigare när jag äter ute och tagit i t ex dörrar, stolar osv som 1000 andra innan mig rört..

 2. Brukar tvätta händerna före maten ibland. Beror på vad jag har gjort innan jag ska äta.pm jag har lagat maten så gör jag det sällan pga jag har ändå så pass rena händer för att jag tvätta händerna innan jag började med matlagningen.

 3. Haha vilken rolig frågeställning! Skulle också GÄRNA vilja veta vad folk svarar så måste absolut kolla in bloggarna som är med. Här hemma tvättar vi alltid händerna innan maten, och jag använder dessutom handsprit efter handtvätten också ?

 4. När jag var yngre tvättade jag händerna hela hela tiden men nu har jag vant mig av vid det och tvättar efter toa besök, innan maten eller när man varit i affären

 5. Jag tvättar händer flera gånger per dag ! Och det blir alltid innan maten då jag alltid tvättar händer när jag lagat maten ?✌?

 6. För mig är det så olika. Jag tillagar ju oftast inte maten hemma, ibland händer det att jag tvättar händer innan jag ska äta men det händer också tvärtom. Jag tror lite det handlar om ifall jag ska använda fingrarna eller inte när jag ska äta! 🙂 Skönt att du slipper använda handsprit nu 🙂 Kram

 7. Jag tvättar alltid händerna i gruvan men på hemmaplan kan jag ta en frukt eller något lätt utan att göra det. Men det beror självklart på vad jag har gjort före.
  Znogge recently posted..Även om…

 8. Jag tvättar händer hela tiden känns det som, men vi brukar inte tvätta händer bara för att vi ska äta. Vi lagar mat och tvättar varannan minut typ. Men på restaurang så brukar jag gå och tvätta händer innan vi äter.
  Linda recently posted..Dessa tankar är tröttande

 9. Jag är riktigt dålig på att tvätta händerna.. haha…
  Innan mat glömmer jag ofta att tvätta dem… men ofta tvättar jag dem flera gånger under tiden jag lagar mat.

  På restaurang tvättar jag väldigt sällan händerna… haha… men jag tänker att lite skit rensar magen 😉

  Kram kram
  Jenny recently posted..Staycation

 10. Nä, jag är jättedålig på att tvätta händerna innan jag ska äta, gör det bara om jag varit ute i stallet innan eller om jag tycker att de känns skitiga men då hade jag tvättat dem även om jag inte skulle äta haha 🙂

 11. Tvättar händerna innan jag börjar tillaga maten och vanligtvis hinner jag skölja händerna oräkneliga gånger medan jag håller på med maten så nej jag tvättar kanske inte händerna när jag väl sa äta… beror på om jag gjort något mellan matlagning och ätandet, har jag varit ut med Frost, hållit på med honom så jo då tvättar jag händerna.

 12. Äter jag hemma tvättar jag alltid händerna före maten och efter också för den delen, om det är min tur att ta hand om disken vill säga;-) . Äter jag på restaurang gör jag det inte.
  BP recently posted..Glad måndag

 13. Hos mig beror det nog lite på vad jag gjort innan, går jag bara hemma och skrotar så struntar jag i det, även om jag varit ute så gör jag det nog inte. Däremot om jag är i trädgården, fixar med bilen osv, då tvättar jag mig givetvis.

 14. Behövde verkligen sitta och tänka efter nu hur jag gör, men tror ändå att jag tvättar händer inför de flesta måltider? Eller blir nog mer att jag tänker “Nu ska jag äta, borde nog tvätta händerna efter att jag lekt med hunden/åkt tunnelbana/hållt på med telefonen” osv. Så om jag gjort något med händerna innan blir jag nog mer medveten och vill gå och tvätta händerna innan jag börjar äta 😉
  Amanda (Swedish Passport) recently posted..The Royal Mounds – Uppsala, Sweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: