En märklig händelse i mitt liv…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Märkliga händelser är ju verkligen en tolkningsfråga, men jag tänker att jag delar med mig av en liten spökhistoria.

När jag bodde på Galgberget och William var bebis vaknade jag på natten av spädbarnsgråt. Jag tittade upp och hela lägenheten var täckt i en dimma, jag trodde det var William men såg att han sov. Ändå hörde jag hur en bebis högt grät och hur det började susa i lägenheten. Jag gick upp och fram mot Williams spjälsäng där han låg, hör en röst som säger “titta inte ut i vardagsrummet”. Det gjorde jag inte heller utan jag tog William och tryckte honom tätt mot bröstet och så la vi oss ner i min säng tillsammans och sov. Eller han sov fortfarande men jag var vaken, något var det absolut där. Det hände massor med obehagliga saker där på Galgberget, och som namnet antyder är det en gammal avrättningsplats här i Falun.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “En märklig händelse i mitt liv…

 • 28 maj, 2019 at 22:23
  Permalink

  Åh vad hemskt, jag har aldrig varit med om något sånt där men kanske för att jag inte riktigt tror på andar och sånt. 😉

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:28
   Permalink

   Jag tror att upplever man så vet man :). Alla har inte så känsligt sinne heller 🙂

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 18:14
  Permalink

  tycker det är rätt spännande med andevärden och det andliga. Tex drömde jag om mannens mormor för ett par år sedan. Den natten berättade hon att vi får sova i hennes stuga på deras sommarställe, för hon behöver den inte mera (de finns flera små stugor på tomten) på morgonen ringer hans mamma och meddelar att mormodern gått bort på natten, lite oväntat för hon var friskt men hade nog åldern inne så att säga
  maria recently posted..Ut på tur aldrig sur

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:18
   Permalink

   Intressant med sånt, jag tror att vissa av oss känner saker mer än andra 🙂

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 19:16
  Permalink

  Åh äntligen får jag läsa en spökhistoria!? Vilken läskig händelse att vara med om!! Jag hade nog inte lyckats få en blund i ögonen under resten av natten. Flera såna inlägg tack!?
  Lillan Kind recently posted..Stämmer det att ombyte förnöjer?

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:21
   Permalink

   Visst är det spännande med spökhistorier jag håller verkligen med dig :D.

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 23:51
  Permalink

  Det lät ju lite läskigt. Jag hade heller inte tittat upp om jag hade hört den rösten. Tror jag har hört talas om det stället. Det låter bekant. Kan va så att det okända har varit där 🙂

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:14
   Permalink

   Nej fy man får lyssna på saker som säger ifrån. Det kan vara så 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: