Då dolde jag en kunskap senaste…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det gjorde jag nog senast på ett möte, jag tycker inte om att visa upp vad jag kan. Mycket för att min bild av mig själv är att dela med sig av saker kan få andra att uppleva en som dryg. Jag har många gånger fått höra mig vara allmänbildad och sitter inne på mycket kunskap, och så är det nog men jag tillhör inte kvoten som vill stå i centrum som någon som kan mer än andra. Det här är synd egentligen, och hänger nog mycket ihop med den självbild jag har av mig själv. Min känsla för den jag är, och att inte duga som så mycket speglar mitt liv.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Då dolde jag en kunskap senaste…

 • 29 maj, 2019 at 09:32
  Permalink

  Intressant att läsa! Jag vet inte direkt om jag har någon kunskap eller talang direkt

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:27
   Permalink

   Så kul att du tycker det, nej det kan vara svårt att komma på 🙂

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 09:50
  Permalink

  Det här med att upplevas som dryg för att man delar med sig av kunskaper är synd. Jag är den som är högst utbildad av undersköterskorna på mitt jobb. Alla vet det, det är dock inget som jag alltid vill skylta med. Jag vet att det inte alltid tas emot väl. Så jag kan förstå en del i det du tänker kring att dölja det du kan.
  Hannas krypin recently posted..En dag mitt i veckan

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:27
   Permalink

   Ja det är ju lite så, kanske påminns också om jantelagen? Nej förstår det precis, är så för mig med. Man vill inte sitta där och verka bättre än andra.

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 10:17
  Permalink

  Känner verkligen igen det där. Jag har en dålig självkänsla och ett dåligt självförtroende och då är det svårt att visa sina “talanger” för andra för jag känner på något vis att jag inte är bra på något… Det känns på nåt sätt som att man skryter och ser sig bättre än andra men jag försöker träna bort det

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:26
   Permalink

   Ja så är det ju, man vill inte visa sig för mycket när man själv inte mår så bra heller.

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 10:52
  Permalink

  Så tråkigt att du känner såhär, men jag kan förstå en del utav det. Tala är silver medan tiga är guld i väldigt många situationer men jag tycker nog att du ska våga LITE mer om du resonerar såhär! Oavsett vad man gör kommer folk alltid att ha en åsikt.

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 12:13
  Permalink

  Jag gillar inte heller att stå i centrum. Jag blir väldigt generad och blyg av det. Håller mig helst undan jag
  Michaela recently posted..Frågestund

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:26
   Permalink

   Ja fy det där med att stå i centrum är verkligen inte för alla 🙂

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 14:15
  Permalink

  Jag är nog lite som dig där, jag gillar inte att visa upp vad jag egentligen kan. Så många på jobbet blir lite chockade om jag säger något som dom märker att jag har bra koll på och kan

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 14:17
  Permalink

  Det är märkligt att när man väl kan saker och ting framstår man som .. åh, kommer inte på ordet men om man inte vet något känns det som man framstår som kass. Hur ska man va egentligen?

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 14:24
  Permalink

  Jag förstår dig till 100% – tycker också det är så svårt att framhäva sig själv… Men ibland måste man ju kunna göra det också ♡

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:12
   Permalink

   Ja visst är det så, samtidigt som det sticker i andras ögon 🙂

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 15:12
  Permalink

  Dina utmaningar är så härliga att läsa, jag är nog lite som du att jag egentligen kan en hel del, men vill inte riktigt stå i centrum och det är även så att jag gillar inte att prata framför allt för mycket folk. Ha en fin dag! 🙂

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 15:18
  Permalink

  Jag kan nog göra samma lika Dig, dölja att jag kanske vet mer än jag väljer göra folk uppmärksam på… beror nog på omständigheterna. Inte alla gånger det är okey att briljera 😉

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 18:34
  Permalink

  Känner igen mig. Egentligen är det synd att det ska behöva vara så bara för att man vet mycket.
  Det skulle egentligen ses som en superkraft och tillgång att vara allmänbildad och kunnig.

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 20:52
  Permalink

  jo men att dela ut va man kan eller typ visa hur man gör det gör jag men sen säger jag som dej att ja älskar sjunga jag Kan sjunga o bra men sen som dej då när någon säger nä det gillar jag inte o typ skäms för att ja sjunger dåligt självförtroende är e väl mest men ja ….
  hoppas in dag varit bra kram
  Ullie recently posted..Thank you

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:19
   Permalink

   Ja det där självförtroendet sätter absolut käppar i hjulen.

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 21:29
  Permalink

  Det är jättetråkigt att man ska behöva känna så…! 🙁 Ibland känner jag dock att det är skönt att undvika att berätta en talang för att slippa göra något (grundar sig i ren och skär lathet haha!) 🙂 Kram
  Yasmine recently posted..Lite bilder från söndagens utflykt

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 23:11
  Permalink

  Ja vid sådana situationer blir det ju lite att man backar om man inte vågar ta sin plats och visa vad man kan, då är den kunskapen lite förlorad. Eller har jag missuppfattat det? Jag hoppas du en dag vågar visa fullt ut vad du går för <3

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:16
   Permalink

   Ja det blir inte så lätt att visa upp sig för folk heller 😮

   Reply
 • 29 maj, 2019 at 23:40
  Permalink

  Så synd att du inte tycker om att visa upp vad du kan även att du inte vill stå i centrum :/ Alla ska ju duga för vem man är 🙂

  Reply
 • 29 maj, 2019 at 23:47
  Permalink

  Här kan jag bara säga att du borde jobba med din självkänsla, för du är en himla klok tjej med mycket erfarenhet som du borde dela med dig till andra. Samtidigt förstår jag dig. Att vara en besserwisser är det värsta jag vet. Ingen gillar en sådan och man blir absolut inte poppis (om man nu vill bli poppis).
  Funderade över din fråga idag, men kom inte på något vettigt att skriva om. För som sagt jag ogillar besserwissers;-)
  BP recently posted..Ingen Tråktorsdag idag, tvärtom!

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:14
   Permalink

   Jag vet det behöver jag verkligen, kämpar på med den men det tar tid 🙂

   Reply
 • 30 maj, 2019 at 09:25
  Permalink

  Ja men är ju lite så och tyvärr ja så tycker man ju att människor är dryga då de är sådär

  Reply
 • 30 maj, 2019 at 10:04
  Permalink

  För vänner o familj älskar jag att visa upp vad jag kan men när det kommer till publik så har jag shcenskräck
  Michelle recently posted..Onsdag

  Reply
  • 1 juni, 2019 at 11:13
   Permalink

   Ja det är lite så också, man får ju någon som bedömer då.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: