Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Bloggutmaning

Då dolde jag en kunskap senaste…

Jag kör en bloggutmaning i maj. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det gjorde jag nog senast på ett möte, jag tycker inte om att visa upp vad jag kan. Mycket för att min bild av mig själv är att dela med sig av saker kan få andra att uppleva en som dryg. Jag har många gånger fått höra mig vara allmänbildad och sitter inne på mycket kunskap, och så är det nog men jag tillhör inte kvoten som vill stå i centrum som någon som kan mer än andra. Det här är synd egentligen, och hänger nog mycket ihop med den självbild jag har av mig själv. Min känsla för den jag är, och att inte duga som så mycket speglar mitt liv.

Deltagare i majutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.

Ida
Jenzel 
BP
Kraka
it_is/Anette
Marina
Sofie
Znogge
Madde
Marie
Mösstanten

44 Comments

 1. Intressant att läsa! Jag vet inte direkt om jag har någon kunskap eller talang direkt

 2. Det här med att upplevas som dryg för att man delar med sig av kunskaper är synd. Jag är den som är högst utbildad av undersköterskorna på mitt jobb. Alla vet det, det är dock inget som jag alltid vill skylta med. Jag vet att det inte alltid tas emot väl. Så jag kan förstå en del i det du tänker kring att dölja det du kan.

  1. Ja det är ju lite så, kanske påminns också om jantelagen? Nej förstår det precis, är så för mig med. Man vill inte sitta där och verka bättre än andra.

 3. Känner verkligen igen det där. Jag har en dålig självkänsla och ett dåligt självförtroende och då är det svårt att visa sina ”talanger” för andra för jag känner på något vis att jag inte är bra på något… Det känns på nåt sätt som att man skryter och ser sig bättre än andra men jag försöker träna bort det

 4. Så tråkigt att du känner såhär, men jag kan förstå en del utav det. Tala är silver medan tiga är guld i väldigt många situationer men jag tycker nog att du ska våga LITE mer om du resonerar såhär! Oavsett vad man gör kommer folk alltid att ha en åsikt.

 5. Jag är nog lite som dig där, jag gillar inte att visa upp vad jag egentligen kan. Så många på jobbet blir lite chockade om jag säger något som dom märker att jag har bra koll på och kan

 6. Det är märkligt att när man väl kan saker och ting framstår man som .. åh, kommer inte på ordet men om man inte vet något känns det som man framstår som kass. Hur ska man va egentligen?

 7. Jag förstår dig till 100% – tycker också det är så svårt att framhäva sig själv… Men ibland måste man ju kunna göra det också ♡

 8. Att vara allmänbildad är väl något som anses bra i vår tid. Många spel och tävlingar som bygger på det.

 9. Dina utmaningar är så härliga att läsa, jag är nog lite som du att jag egentligen kan en hel del, men vill inte riktigt stå i centrum och det är även så att jag gillar inte att prata framför allt för mycket folk. Ha en fin dag! 🙂

 10. Jag kan nog göra samma lika Dig, dölja att jag kanske vet mer än jag väljer göra folk uppmärksam på… beror nog på omständigheterna. Inte alla gånger det är okey att briljera 😉

 11. Känner igen mig. Egentligen är det synd att det ska behöva vara så bara för att man vet mycket.
  Det skulle egentligen ses som en superkraft och tillgång att vara allmänbildad och kunnig.

 12. jo men att dela ut va man kan eller typ visa hur man gör det gör jag men sen säger jag som dej att ja älskar sjunga jag Kan sjunga o bra men sen som dej då när någon säger nä det gillar jag inte o typ skäms för att ja sjunger dåligt självförtroende är e väl mest men ja ….
  hoppas in dag varit bra kram

 13. Det är jättetråkigt att man ska behöva känna så…! 🙁 Ibland känner jag dock att det är skönt att undvika att berätta en talang för att slippa göra något (grundar sig i ren och skär lathet haha!) 🙂 Kram

 14. Ja vid sådana situationer blir det ju lite att man backar om man inte vågar ta sin plats och visa vad man kan, då är den kunskapen lite förlorad. Eller har jag missuppfattat det? Jag hoppas du en dag vågar visa fullt ut vad du går för <3

 15. Så synd att du inte tycker om att visa upp vad du kan även att du inte vill stå i centrum :/ Alla ska ju duga för vem man är 🙂

 16. Här kan jag bara säga att du borde jobba med din självkänsla, för du är en himla klok tjej med mycket erfarenhet som du borde dela med dig till andra. Samtidigt förstår jag dig. Att vara en besserwisser är det värsta jag vet. Ingen gillar en sådan och man blir absolut inte poppis (om man nu vill bli poppis).
  Funderade över din fråga idag, men kom inte på något vettigt att skriva om. För som sagt jag ogillar besserwissers;-)

 17. tycker genast att du ska sluta med att hålla inne all din kunskap. Du har flera fina utbildningar i ditt garage plus alla livskunskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d