Jag äter alltid upp maten, sant eller falskt?

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du följa med? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet du med. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Det är väldigt sällan jag slänger mat, istället så äter jag upp maten för jag tycker inte om att slänga saker som producerats på ett eller annat sätt. Därför tar jag lite på buffé och tar mera sen, jag brukar aldrig tvinga någon äta upp maten. Men däremot brukar jag säga till att “ät upp köttet i alla fall, för annars har ett djur dött helt i onödan” för just där tycker jag man kan påpeka det faktum att man inte slaktar något för att inte äta upp det sen.

Deltagare i juniutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Mina
it_is/Anette
Kraka
BP-computerart
LCHFTrollet
Ekocentrisk
Zinnie
StenhagenBettan
Hanneles bokparadis
Mösstanten
Mirre
Marie i Skrifvarstugan

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

20 thoughts on “Jag äter alltid upp maten, sant eller falskt?

 • 23 juli, 2019 at 19:15
  Permalink

  Jag är nog ganska lik dig här, för jag gillar inte heller att slänga mat. Jag kan faktiskt reta mig på folk som lastar tallrikarna överfulla på bufféer, och sen kastar det mesta. Sånt har jag ingen förståelse för!
  Lillan Kind recently posted..På äventyr i vildmarken

  Reply
 • 23 juli, 2019 at 21:29
  Permalink

  Jag är likadan och hatar att kasta mat! Försöker alltid ta tillvara på allt och lär barnen att man tar lite först och så får man mer om man fortfarande är hungrig för vi inte ska kasta mat!
  TwinMom.se recently posted..Efter jobb kommer vila

  Reply
 • 23 juli, 2019 at 22:05
  Permalink

  Big no no 😉 jag lämnar mat… äter jag hemma så har jag ju Frost som gärna äter upp mina rester.

  Reply
 • 23 juli, 2019 at 23:23
  Permalink

  Slänger sällan mat. Minns att min mamma alltid sa att det är så många i världen som går hungriga. Istället för att uppmana mig att äta upp maten fick jag lagom stora portioner som jag orkade äta upp. Ja, den uppfostran sitter kvar antar jag;-)
  BP recently posted..Weekly photo challenge: Vecka 30 – ”Blomma”

  Reply
 • 24 juli, 2019 at 01:08
  Permalink

  Jag försöker också att inte slänga maten, jag äter oftast upp allt och orkar jag inte allt brukar jag spara och ta resten sen. Det tycker jag är smart 🙂

  Reply
 • 24 juli, 2019 at 17:21
  Permalink

  Härligt att flytthemifrån tidigt! Tycker om man är mogen ska man verkligen göra det!! Flyttade också tidigt, eller aa bodde på behandlingshem och så. Men efter det har jag inte bott hos förälderna ?

  Reply
 • 24 juli, 2019 at 20:08
  Permalink

  Jag brukar inte lägga upp my ket på min tallrik, eftersom att jag vet ungefär hur mycket jag äter. Men likt förbannat finns det alltid rester kvar, men har en sambo som alltid äter från min tallrik så att vi får aldrig det problemet ändå ?

  Reply
 • 25 juli, 2019 at 00:13
  Permalink

  Klart du äter upp det du tar, annars spar du liksom jag i frys ell kyl för senare tillfälle, ???..

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: