Har du något handikapp?

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag har astma och allergi, det är inget synligt handikapp men ändå ett handikapp. Speciellt under sommaren eller när jag har en förkylning och astman bryter ut märker jag saken. Jag märker också av det när någon röker framför mig och hela lungorna drar ihop sig. Eller när någon använder parfymer. Så visst har jag ett handikapp!

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Har du något handikapp?

 • 7 januari, 2020 at 01:00
  Permalink

  Jag har ett synligt handikapp jag sitter ju i rullstol tycker det var en rolig utmaning du har kommit på idag. Hoppar kanske på utmaningen i januari när kursen är slut. Jag ska tänka på att inte ha parfym om och när vi träffas 🙂

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 07:13
  Permalink

  Har också astma och allergi skit jobbigt, spec på våren då pollen allergin sätter fart haha vissa vårar o somrar har man mått skit alltså

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 07:24
  Permalink

  Jag känner igen mig i parfymerna, det är faktiskt ganska jobbigt i vissa situationer.

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 07:35
  Permalink

  Nej, jag har haft tur i livet och inget handikapp. I vår familj är det Kärleken och älskade Ebba som är drabbade av allergier

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 09:44
  Permalink

  Mitt störta handikapp är min adhd det märks tydligt när jag blir stressad ❤️
  Amanda recently posted..Panikångest

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 09:58
  Permalink

  Nja, inte direkt. Men jag har väldigt svårt att komma ihåg både ansikten och namn, vilket är jättejobbigt när man träffar människor och inte vet om man har setts förut eller ej. Det kommer ju fram en del bloggläsare och hälsar (vilket är jättekul!) men har jag bara träffat dom en gång tidigare så är det inte säkert att jag minns hur dom såg ut.

  Ha en fin tisdag!
  Ama de casa recently posted..Trettondagsafton

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 10:09
  Permalink

  Vad jag vet har jag inget handikapp men jag brukar skoja om att jag är lite lagom knäpp människa med extremt sjuk humor men något handikapp kan man väl inte kalla det 😃
  Mina recently posted..Frostigt avslut på jullovet

  Reply
  • 7 januari, 2020 at 11:53
   Permalink

   Nej det är väl snarare en tillgång :D. Fast i och för sig kan ett handikapp bidra till tillgång med 😀

   Reply
 • 7 januari, 2020 at 11:37
  Permalink

  lchftrollet står inte med
  Det är verkligen ett handikapp, ett jobbigt sådant. Jag menar jag har dålig syn, vips glasögon och det är löst. Du vet ju aldrig när du ska gå på en buss med parfymdamer eller liknande <3 Hoppas nu att vardagen startar fint för dej!
  korkochkapsyl recently posted..Dags för ny onliekurs med bästa Eva

  Reply
  • 7 januari, 2020 at 11:52
   Permalink

   Har lagt till dig nu :). Ja såg är det ju, tror att man lätt glömmer bort just sådana handikapp som inte syns också 🙂

   Reply
 • 7 januari, 2020 at 11:41
  Permalink

  Det finns många handikapp som inte syns. Själv har jag också en några allergier som faktiskt är begränsande.
  Znogge recently posted..Nu är vardagen…

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 12:56
  Permalink

  Jag tror jag blivit allergisk, i våras var det ett helsicke med nysningar och rinnande ögon, köpte receptfria läkemedel och det hjälpte till viss del 😊 Vi får se hur det blir nu till våren om det kommer igen…
  Kort recently posted..Har inte avlagt några nyårslöften…

  Reply
  • 7 januari, 2020 at 19:02
   Permalink

   Åh fy, det bästa om man ska slippa allergi är att ta tabletterna redan innan pollen slår ut. Så prova det i vår 🙂

   Reply
 • 7 januari, 2020 at 20:29
  Permalink

  Aldrig tänkt på allergier som ett handikapp men så kanske det är. Då har jag också ett så att säga. Tråkigt med astma och andningen, kan inte vara lätt ibland folk😢

  Reply
 • 7 januari, 2020 at 23:47
  Permalink

  Har inget handikapp, för att vara allergisk mot räkor räknas knappast som funktionshinder. Min man har visserligen inget astma men är pollenallergiker. Så han börjar snörvla ungefär i mitten av februari.
  BP recently posted..Weekly Photo Challenge: Vecka 2 – ”sur”

  Reply
 • 8 januari, 2020 at 09:08
  Permalink

  Jag är både syn-och hörselskadad sedan födseln. Dessutom har jag ju Turners syndrom. Är allergisk mot några saker, känslig mot vissa saker. Astmatiker. Och jag tror egentligen det är miljön och omgivningen som gör oss handikappade – inte sjukdomarna i sig.. 🙂
  Annica recently posted..Planera för närmaste halvåret

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.