Att få vara tonårsmamma.

Idag blev det att starta dagen med en kopp kaffe. Jag tog Rörstrands Ostindia för detta ändamålet idag. William börjande skolan igen efter lovet idag. Hans sista termin i grundskolan, snart har jag ett gymnasiebarn. Förstår inte riktigt vart åren tagit vägen min älskade unge. Nu är det ganska exakt 16 år sedan han blev till. Imorgon för att vara exakt, jag vet precis när han flyttade in i min livmoder. Tänk att jag fått gåvan att vara mamma ändå, jag är så glad över den saken. Den finaste saken jag fått uppleva i världen.

Hur som helst idag är en ovanlig dag, inte för att det är torsdag utan för att jag jobbar 12:00-19:30. Inom läraryrket går man annars upp tidigt, men denna dag är arbetstiderna lite ändrade. Inte mig emot, jag tycker det känns riktigt bra. Jag är ändå ledig imorgon så det här känns helt okej för min del. Nu börjar visserligen klockan ticka mot jobb, men jag har hunnit äta frukost och fixat lite ändå.

Hoppas du får en fin torsdag!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

56 thoughts on “Att få vara tonårsmamma.

 • 9 januari, 2020 at 11:21
  Permalink

  Måste kännas otroligt med att snart ha ett barn på gymnasieskolan! Tiden går verkligen så fort..

  Lycka till på jobb fina du! Och njut av din ledighet imorgon 😊
  Emma recently posted..En extra ledig dag

  Reply
  • 9 januari, 2020 at 11:22
   Permalink

   Ja jättekonstigt egentligen, tycker det går så fort med barn :-o. Åh tack 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 12:25
  Permalink

  Jag fattar inte att jag har barnbarn som går på mellanstadiet! Och att mitt äldsta barn ska fylla 40 och mitt yngsta 30?
  De är ju äldre än jag själv!
  eval8 recently posted..Första arbetsdagen

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:50
   Permalink

   Haha ja eller hur, hur går det där ihop att barnen blir äldre än en själv egentligen? 😉

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 12:30
  Permalink

  Dessa år med barnen går så fort. Deras utveckling rusar allt från att kunna gå till att få körkort. Börja skolan och sluta skolan. Blir vuxna skaffar sig partners och om vi har tur gör oss till mor/farföräldrar.

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:52
   Permalink

   Ja visst ä r det så :). Men livets gång är oerhört fin måste jag säga 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 12:40
  Permalink

  Det är ju lite häftigt när man vet när barnen blev till i livmodern. Jag vet också ungefär när Loui blev till hihi. Det går verkligen så fort, tycker att Loui också har växt fort. Skönt att du börjar senare i dag 🙂
  Jennysvardag recently posted..Tandläkaren

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 12:46
  Permalink

  Jag är oxå rätt säker på när Elin flyttade in 🙂

  Om man säger så så vet jag vars hon är gjord 😉

  Det är märkligt hur åren går å barnen plötsligt blir stora – ja jämförbart med hur det var för nått år sedan, har W bestämt vad han ska söka till nu då det blir gymnasieval?

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 13:42
  Permalink

  Njut av din lediga dag =) tiden den går så fort och det ser jag på barnen så stora dom blir =)Lycka till på jobbet =)
  Therese recently posted..Rensat lite 😊

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:50
   Permalink

   Absolut, är alltid ledig på fredagar så den saken känns inte så konstig 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 16:15
  Permalink

  Det brukar ju gå bra med tiderna när man väl kommit o börja jobba
  Fattar inte hellrrer hur stora de blivit vet bara när första blev till
  Ullie recently posted..Feelgood place!!!

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 17:18
  Permalink

  Lika fint porslin som alltid! Sjukt vad tiden springer iväg alltså, måste vara fantastiskt att få vara mamma. Dubbel bonus med sovmorgon idag och ledig dag imorgon, hehe.

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 18:15
  Permalink

  Alltså. Jag tror att jag alldeles strax kommer sitta där med både Lilla My och Frank. När Frank är lika gammal som My är nu börjar hon skolan och det känns helt sjukt. Det är fint att se ostindia i blått också! Och i 30 cl istället för i 40 cl som jag har. Kram världens bästa bloggvän och tonårsmorsa! 🖤
  Moa Larsson recently posted..ATT HITTA TILLBAKA TILL RUTINER

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:44
   Permalink

   Ja tiden går ju snabbare än man tror, så så kommer det garanterat vara :). Åh jag har Både 30 och 40 :). Men du tack detsamma bästa bloggvän 😀 <3

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 18:24
  Permalink

  Tiden går så fort och man märker det självklart extra mycket på barnen. Nyss var de små och plötsligt är det vuxna. Det kan vara riktigt skönt att mjukstarta dagen i egen takt för det är inte så ofta det händer inom vårt yrke.
  Znogge recently posted..Nyklippt…

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:44
   Permalink

   Ja visst är det så, märkligt på många sätt. Nej eller hur, detta var onekligen en ny upplevelse 😀

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 18:58
  Permalink

  Jag verkligen gillar dina olika koppar, och den här är ju såååå himla fin!
  Grattis till dig och William, lite i förskott visserligen, men i fall att jag glömmer det imorgon;-)
  Tycker din arbetstid idag är absolut kanoooooon! Det borde vara så alla dagar enligt mig;-)
  BP recently posted..Grön vinter?

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:45
   Permalink

   Så roligt att höra :D. Jag gillar dem med ;). Kopp och porslinsnörd som jag är :D. Haha, ja lite svårt dock när det är befruktningsdagen 😀

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 19:23
  Permalink

  Tiden går fort och kan tänka mig att man märker det ännu mer när barnen växer upp 🙂
  Ha en bra dag på jobbet!

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 20:12
  Permalink

  Tänk att han snart börjar gymnasiet! Så otroligt! Man fattar inte hur fort tiden går.

  Vint val av kaffemugg!
  Junitjej recently posted..Dags att se klarare

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:45
   Permalink

   Ja det är verkligen otroligt, speciellt när det slår en hur liten han var för inte så lång tid sedan :). Åh visst är den 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2020 at 22:01
  Permalink

  Ja, tiden går galet fort. Det får jag ständigt höra från personer som känt mig sedan barnsben som säger hela tiden att det är konstigt att jag är så gammal i dagens läge haha ^^,

  Reply
 • 9 januari, 2020 at 22:52
  Permalink

  Det är otroligt så snabbt barn växer upp – min yngsta fyller 18 år i sommar – vart tog åren vägen???
  Hoppas du har haft en bra dag! Ostindia porslinet är verkligen fint!
  Kram 💖💖💖
  Heléna recently posted..Fyra rotkanaler istället för tre…🦷

  Reply
 • 10 januari, 2020 at 01:15
  Permalink

  Vad åren har gått fort verkligen! Vad ska ni jobba med när ni börjar 12 och slutar halv 8? Håller med dig skönt ändå att få lite mer tid på förmiddagen hemma 🙂

  Reply
 • 10 januari, 2020 at 01:26
  Permalink

  Kan tänka mig att det känns konstigt att snart ha ett barn som ska gå gymnasium, har han någon aning vad han vilken linje han skulle vilja gå? Så fin mugg, riktigt vacker måste jag säga! 🙂 Hoppas du sover gott inatt! Kram
  Angelica Elversson recently posted..2020 – Mitt tacksamhets år…

  Reply
 • 10 januari, 2020 at 06:00
  Permalink

  ja detta med barn och bli äldre, jag har ju inga barn själv. men min kusin och många vänner har, och jag tycker dom borde va yngre än vad dom är , man ba 10 va näe det kan väl ändå inte stämma haha 😂❤
  jessica recently posted..tips till folk som vill skaffa en blogg

  Reply
 • 10 januari, 2020 at 08:04
  Permalink

  Ja, tiden går verkligen fort! många år sen mina söner var skolbarn, både i grundskolan och gymnasiet … bägge är äldre än dig … mycket äldre 🙂
  Ha en fin ledig dag!
  Kram
  Anki recently posted..Flowers on Fridays # 24

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:47
   Permalink

   Åh förstår :). Det är ju ändå så tänker jag att ens barn ändå alltid känns små oavsett ålder? 🙂

   Reply
 • 10 januari, 2020 at 09:21
  Permalink

  Ja, de tiderna är det kanske att ni har APT eller liknande på kvällen? Vad jag förstått det som är det oftast kvällstid med APT och andra möten såsom arbetslagsmöten som är förlagda på kvällen.
  Annica recently posted..Påbörjad insulinbehandling

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:48
   Permalink

   Vi fick kvällstid denna gång för att kunna ses allihopa :). Så var därför, vi ses aldrig alla samtidigt annars 🙂

   Reply
 • 10 januari, 2020 at 09:30
  Permalink

  Visst känns det galet att ha så stora barn. Min Samuel fyllde ju 16 nu i december och det känns verkligen konstigt. Jag börjar bli gammal tant. 😛 Jag är så avundsjuk på den där fina muggen som du har, ska nog “härmas” och börja samla jag med. Håller med om att du hade lite annorlunda tider igår (hur kom det sig?) men skönt att du får vara ledig idag. Det är inte jag. Jobbar ikväll men det känns okej.
  Hanna – Hälsa och träningsglädje recently posted..Fullt ös så här på torsdagen

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:48
   Permalink

   Ja verkligen, vad hände liksom. HAHA ja det där förstår man liksom inte :D. Ja gör det, det är sådant kul intresse :D.
   Vi hade planeringsdag 🙂

   Reply
 • 10 januari, 2020 at 11:14
  Permalink

  Helt galet när man tänker så med barnen. Min dotter börjar också sin sista termin i grundskolan och det är helt galet. Tänk vad stora de blivit och att börja på gymnasiet känns inte som det var så länge sedan jag själv gjorde. Samtidigt som det känns konstigt är det också väldigt kul. De växer upp och blir självständiga individer och man kan inte vara stoltare <3
  Mina recently posted..Dags att sätta punkt för höstterminen

  Reply
  • 10 januari, 2020 at 21:49
   Permalink

   Ja eller hur? Visst är det svårt att förstå att det lilla knyte man barn är stor och nästan vuxen?

   Reply
 • 10 januari, 2020 at 11:44
  Permalink

  Att få börja dagen med att dricka ur en riktigt fin kopp måste kännas lyxigt. Vi har bara ”fula” koppar så måste nästan investera i några fina framöver
  Lexochlogan recently posted..BUCKETLIST 2020

  Reply
 • 10 januari, 2020 at 12:24
  Permalink

  åh förstår absoult hur du menar! jag tycker min pojke är stor och växer fort. Han är snart 4år. Inte klokt hur snabbt tiden går!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: