Idag blev det att starta dagen med en kopp kaffe. Jag tog Rörstrands Ostindia för detta ändamålet idag. William börjande skolan igen efter lovet idag. Hans sista termin i grundskolan, snart har jag ett gymnasiebarn. Förstår inte riktigt vart åren tagit vägen min älskade unge. Nu är det ganska exakt 16 år sedan han blev till. Imorgon för att vara exakt, jag vet precis när han flyttade in i min livmoder. Tänk att jag fått gåvan att vara mamma ändå, jag är så glad över den saken. Den finaste saken jag fått uppleva i världen.

Hur som helst idag är en ovanlig dag, inte för att det är torsdag utan för att jag jobbar 12:00-19:30. Inom läraryrket går man annars upp tidigt, men denna dag är arbetstiderna lite ändrade. Inte mig emot, jag tycker det känns riktigt bra. Jag är ändå ledig imorgon så det här känns helt okej för min del. Nu börjar visserligen klockan ticka mot jobb, men jag har hunnit äta frukost och fixat lite ändå.

Hoppas du får en fin torsdag!

56 kommentarer

 1. Måste kännas otroligt med att snart ha ett barn på gymnasieskolan! Tiden går verkligen så fort..

  Lycka till på jobb fina du! Och njut av din ledighet imorgon 😊
  Emma recently posted..En extra ledig dag

 2. Dessa år med barnen går så fort. Deras utveckling rusar allt från att kunna gå till att få körkort. Börja skolan och sluta skolan. Blir vuxna skaffar sig partners och om vi har tur gör oss till mor/farföräldrar.

 3. Det är ju lite häftigt när man vet när barnen blev till i livmodern. Jag vet också ungefär när Loui blev till hihi. Det går verkligen så fort, tycker att Loui också har växt fort. Skönt att du börjar senare i dag 🙂
  Jennysvardag recently posted..Tandläkaren

 4. Jag är oxå rätt säker på när Elin flyttade in 🙂

  Om man säger så så vet jag vars hon är gjord 😉

  Det är märkligt hur åren går å barnen plötsligt blir stora – ja jämförbart med hur det var för nått år sedan, har W bestämt vad han ska söka till nu då det blir gymnasieval?

 5. Lika fint porslin som alltid! Sjukt vad tiden springer iväg alltså, måste vara fantastiskt att få vara mamma. Dubbel bonus med sovmorgon idag och ledig dag imorgon, hehe.

 6. Alltså. Jag tror att jag alldeles strax kommer sitta där med både Lilla My och Frank. När Frank är lika gammal som My är nu börjar hon skolan och det känns helt sjukt. Det är fint att se ostindia i blått också! Och i 30 cl istället för i 40 cl som jag har. Kram världens bästa bloggvän och tonårsmorsa! 🖤
  Moa Larsson recently posted..ATT HITTA TILLBAKA TILL RUTINER

 7. Tiden går så fort och man märker det självklart extra mycket på barnen. Nyss var de små och plötsligt är det vuxna. Det kan vara riktigt skönt att mjukstarta dagen i egen takt för det är inte så ofta det händer inom vårt yrke.
  Znogge recently posted..Nyklippt…

 8. Jag verkligen gillar dina olika koppar, och den här är ju såååå himla fin!
  Grattis till dig och William, lite i förskott visserligen, men i fall att jag glömmer det imorgon;-)
  Tycker din arbetstid idag är absolut kanoooooon! Det borde vara så alla dagar enligt mig;-)
  BP recently posted..Grön vinter?

 9. Ja, tiden går galet fort. Det får jag ständigt höra från personer som känt mig sedan barnsben som säger hela tiden att det är konstigt att jag är så gammal i dagens läge haha ^^,

 10. Vad åren har gått fort verkligen! Vad ska ni jobba med när ni börjar 12 och slutar halv 8? Håller med dig skönt ändå att få lite mer tid på förmiddagen hemma 🙂

 11. Visst känns det galet att ha så stora barn. Min Samuel fyllde ju 16 nu i december och det känns verkligen konstigt. Jag börjar bli gammal tant. 😛 Jag är så avundsjuk på den där fina muggen som du har, ska nog “härmas” och börja samla jag med. Håller med om att du hade lite annorlunda tider igår (hur kom det sig?) men skönt att du får vara ledig idag. Det är inte jag. Jobbar ikväll men det känns okej.
  Hanna – Hälsa och träningsglädje recently posted..Fullt ös så här på torsdagen

 12. Helt galet när man tänker så med barnen. Min dotter börjar också sin sista termin i grundskolan och det är helt galet. Tänk vad stora de blivit och att börja på gymnasiet känns inte som det var så länge sedan jag själv gjorde. Samtidigt som det känns konstigt är det också väldigt kul. De växer upp och blir självständiga individer och man kan inte vara stoltare <3
  Mina recently posted..Dags att sätta punkt för höstterminen

 13. åh förstår absoult hur du menar! jag tycker min pojke är stor och växer fort. Han är snart 4år. Inte klokt hur snabbt tiden går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: