Fika i ett regnrusk till Falun.

Det är verkligen den märkligaste vintern jag varit med om i mitt liv. Det känns som november och idag var det verkligen regnrusk och blåst. Så himla tråkigt verkligen, det blir sån där Stockholmskyla som vi kallar det här. När jag gick ner mot stan idag tänkte jag på att det förmodligen är som neråt i landet, alltså vädret? Jag såg videkissar idag något som inte alls normalt finns i Falun så här års det känns konstigt.

Hur som helst träffade jag Lisa och barnen. Vi fikade och gick en liten sväng tillsammans. Det var jättetrevligt, efteråt gick jag mot Maxi och sedan hemåt. Nu sitter jag här vid datorn och tar det lugnt. Hoppas du haft en fin lördag?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Fika i ett regnrusk till Falun.

 • 11 januari, 2020 at 21:06
  Permalink

  Samma tråkiga väder här, blåser storm och regnar. Men mysigt med fika, de ser sååå gott ut. Här har det varit lugnt men bra.

  Reply
 • 11 januari, 2020 at 21:35
  Permalink

  Alltså. AH! Jag som var så glad över minusgraderna som kom igårkväll får idag igen gå ut i plusgrader på kvällskvisten. Det här är verkligen inte alls kul, och då är det ändå i Västerås jag bor. Förstår att det är ännu mer frustrerande när man liksom bor där det rimligtvis SKA vara snö. Det är nästan så att jag är orolig för för lite snö i Sälen om två veckor…
  Moa Larsson recently posted..MED INSLAG AV CITRON OCH BLÅBÄR

  Reply
  • 11 januari, 2020 at 21:54
   Permalink

   Ja eller hur, det är lite skumt och vädret känns liksom obehagligt på något sätt. FÖrstår att ni oroar er för Sälen. Misstänker att de i alla fall har snökanonerna där i full gång så det är snö men är nog kanske inte jättemycket annars.

   Reply
 • 11 januari, 2020 at 21:46
  Permalink

  Ja vet du….det är en mycket konstig vinter! Inte ens här uppe i norr liknar det nåt….visst, vi har fått snö men nu är den mest is där den finns kvar, fläckvis är gräsmattan grön. Men vi kan får vinter i april, ja t.o.m i maj har det snöat, så det är väl bara att vänta och se!

  Reply
 • 11 januari, 2020 at 22:25
  Permalink

  Jo här har vi den verkliga Stockholms vintern… Blåsigt och regn till och från. Undrar om vintern kommer eller ej. Jag personligen föredrar barmark eftersom det är lättare med vagn
  😊
  My wonderful loves recently posted..Lungt var det här

  Reply
 • 11 januari, 2020 at 22:28
  Permalink

  Mums vilken fika!😆 Den här vintern är tveklöst den märkligaste jag har upplevt! Jag hade tänkt ge mig ut och rida idag, men det blåser så det dånar runt knutarna. Snö får man väl bara drömma om, och vara tacksam när det är uppehåll i regnet… Så det blev att vara inne och pyssla idag.
  Lillan Kind recently posted..Jag har uppfyllt en önskning

  Reply
 • 11 januari, 2020 at 23:01
  Permalink

  Vädret är verkligen konstigt denna vinter. Varför kan det inte bara komma snö?
  Känns som att det varit höst sedan i oktober och den tar aldrig slut. Tänk om vi istället hade fått ha minusgrader, sol och massor med snö så att man hade kunnat vara ute på fiska långpromenader i solskenet. I stället känns det motigt varje gång man ska gå ut.
  Mina recently posted..Hänga med tonåringar på Pinchos

  Reply
 • 11 januari, 2020 at 23:40
  Permalink

  Vädret är riktigt tråkigt, ingen vinter överhuvudtaget. Synd och oroväckande :/ Vill bara bli av med detta och ha vår!
  Vad mysigt med en fika och fint sällskap 😍

  Reply
 • 12 januari, 2020 at 01:10
  Permalink

  Vi har underligt väder, ibland plusgrader o storm nästa snö vräker ner eller blir iskallt hahah

  Reply
 • 12 januari, 2020 at 01:41
  Permalink

  Jag har också tänkt på det, är verkligen en konstig vinter vi har haft känns mer som höst än vinter. Här blåste det storm när jag var ute. Hårda vindar 🙂

  Reply
 • 12 januari, 2020 at 09:31
  Permalink

  Här regnar det för fullt idag och så är det 5,3 plusgrader. Inatt blåste det mycket. Som vanligt alltså.
  eval8 recently posted..Helgboende

  Reply
 • 12 januari, 2020 at 11:10
  Permalink

  Ja det är en konstig vinter vi har. Det kan vi tacka klimatkrisen för tyvärr. Vi har det i alla fall inte som Australien. Men det är skrämmande att det gått så fort 🙁 kram
  Lisa recently posted..Det övernaturliga del 1

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: