Anledningen till att jag började blogga var för att…

Jag kör en bloggutmaning i januari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Jag har ju bloggat sedan urminnes tider egentligen. Jag började som fjortonåring på sidan Skunk där typ alla i min ålder hängde. Sedan hoppade jag året efter när jag gick i nian på Lunarstorm. Så himla dumt dock för jag raderade min profil på båda dessa ställen och därmed försvann sådan jag skrev som liten. Jag fortsatte sedan blogga eller skriva dagbok på Lunarstorm fram tills jag blev gravid med William. Någon stund sedan raderade jag alltid, jättedumt för just den delen hade varit kul att ha kvar men sådant är livet. Dock det jag skrev när jag väntade William finns sparat i denna blogg, jag tog ner allt från Lunarstorm och tog sedan över det till WordPress. Det i sin tur medför att jag har ett bloggarkiv sedan 2004 på den här sidan, ganska roligt.

Som du vet hade jag bloggstrul här ett tag, nu är den grejen fixad men jag håller på att lägga in inlägg i kategorier igen. Detta medför att jag fått läsa igenom vad jag skrivit sedan flera år tillbaka. Det är så spännande, mitt sätt att skriva från det jag var tjugo år tills idag vid trettiofem är verkligen så annorlunda. Jag riktigt hör i texten hur ung jag var, och hur mina tankar var så olika mot idag. Där tänkte jag någonstans hur viktigt det är att inte döma någon för vad denna gjorde igår, för vi alla lever i dagens framtid. Vi utvecklas, den vi var för ett, fem, tio eller tjugo år sedan definierar inte vem vi är idag. Vi utvecklas, vi förändras det är viktigt att komma ihåg att varje människa du möter förändras med dagen.

Deltagare i januariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Madelena
Lise-Lotte
Ditten_datten
corkystyle
Stenhagenbettan
MinResaTumörMittLiv
it_is/Anette
Kraka
BP-Computerart
zinnie.se
Linda Sofie Olsson
LCHFtrollet
Klimakteriehäxan
Geddfish

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

44 thoughts on “Anledningen till att jag började blogga var för att…

 • 19 januari, 2020 at 17:25
  Permalink

  Ja men det är ju både nyttigt o bra att höra sej själv liksom
  2010 började ja så tio år i feb samma portal dessutom

  Mysigt att ha kvar när du väntade William det fanns ju inget när ja väntade mina som ja skrev det kan man saknar
  O att det blir en bra almenackavo se tillbaka på kram
  Ullie recently posted..Med materiella ting

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 17:32
  Permalink

  Tar en liten paus från bloggandet ett par dagar – det strular så mycket på Nouw så det är bara irriterande att ens försöka titta in där…. Lika bra låta dom få fixa till det ordentligt – samtidigt som jag tar en funderar på om jag ska byta portal eller inte…

  Ha en fin vecka ler

  Reply
  • 19 januari, 2020 at 19:47
   Permalink

   Åh jag förstår det Anette :(. Lider med er som har Nouw, det där verkar vara hemskt! Jag skulle bytt om jag var du, ta WordPress. Under alla mina år med WordPress har det aldrig krånglat, förutom när jag gjorde misstaget och råkade klicka på en knapp :-p. Men det var ju MITT fel. Allting återställdes ju sen :). Annars funkar liksom WordPress helt utan problem :).

   Reply
 • 19 januari, 2020 at 17:45
  Permalink

  Skunk har jag aldrig hört om innan faktiskt, bara Lunarstorm men det är knappt så jag riktigt vet vad det var heller! Men så roligt att du hållit i så länge 😀

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 18:00
  Permalink

  Åh Lunarstorm har jag också varit på. Så härliga, gamla tider. Idag är allt förändrat och jag tycker nästan de blivit lite ytligt

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 18:11
  Permalink

  Jag bloggade med på Lunarstorm ett tag sedan så flyttade jag över till blogg.se 🙂 Jobbigt bär bloggen krånglar 🙂
  Amanda recently posted..Nu kör vi bara

  Reply
   • 19 januari, 2020 at 20:56
    Permalink

    Jag bloggade aldrig på Lunarstorm men däremot hade jag en profil där. Jag började 2007 så lite senare än dig började jag. Kul att läsa om hur du började. Förstår att du ångrar att du raderade allt. Det hade jag med gjort. Jag började ju blogga för att jag ville skriva om mode. Istället blev det hälsa. 😀
    Hannas krypin recently posted..Mitt löparår 2019 och tankar inför 2020

    Reply
    • 19 januari, 2020 at 21:01
     Permalink

     Ja, speciellt då man skriver så annorlunda när man är ung mot idag liksom :). Men är okej det är som det är :D.

     Reply
 • 19 januari, 2020 at 20:42
  Permalink

  Asså skunk och lunarstorm, känns som det var så himla länge sen asså. Tycker det är lite komiskt att just lunar finns ju tydligen fortfarande kvar haha 😂❤️ kan verkligen tänka mig det är roligt att läsa, ja har tex gamla bloggar ja skrev på som yngre också, dom är ju galet roliga att läsa, fast mina gamla bloggar sen när ja va yngre gud skämskudde när ja läser nu typ, tur ja inte als kunde det där med marknadsför då, för ja var verkligen pinsam då haha 😂😂

  Reply
  • 19 januari, 2020 at 21:02
   Permalink

   Ja verkligen :). Ja är något nytt dock Styleplejs eller liknade känns inte som Lunar då :-p. Haha ja det är ju kul när man läser igenom 🙂

   Reply
 • 19 januari, 2020 at 21:10
  Permalink

  Du kan lägga till mig i listan för bloggutmaningen! Jag har varit med en gång förut och i morgon deltar jag igen och länkar till dig.
  Idag svarar jag bara på dagens utmaning här:
  Jo, jag började blogga i mars 2006, då Expressen öppnade för att kunna blogga. Jag tyckte det var spännande och mitt första inlägg handlade om min nya mobiltelefon, som hette NEC. Den hade 3G och man kunde videoprata i den. STORT!
  Geddfish recently posted..Skyltsöndag v3

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 21:12
  Permalink

  Så roligt att läsa! Jag har bloggat i runt 8 år tror jag och har haft olika bloggkonton. Jätteroligt att blogga tycker jag och man lär känna så många trevliga människor i den här världen 😁 Kram 💖
  Heléna recently posted..Underbar helg 🥰

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 21:29
  Permalink

  Jag har bloggat över 10 år och det är så roligt att gå tillbaka och titta, bloggen har blivit en dagbok för mig med en massa bilder…. Synd att du tog bort de gamla kontona, finns förresten Lunarstorm kvar? Hoppas du får en fin vecka!
  Kort recently posted..Sotis, vildkatten 💖

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 14:02
   Permalink

   Åh så roligt :). Så är det för mig med :D. Lunarstorm är nedlagt men finns någon kopia av sidan tror jag 🙂

   Reply
 • 19 januari, 2020 at 22:08
  Permalink

  Jag har haft tusentals bloggar känns det som, raderat allting flera gånger om. Vilket jag idag ångrar. MEN… annars hade jag haft ett bloggarkiv sedan… typ 2004 – någon gång jag med.. :p
  Annica recently posted..Gårdagens middag

  Reply
 • 19 januari, 2020 at 23:20
  Permalink

  Du verkar ha gillat att skriva i hela ditt liv. Jättekul att se hur man själv har utvecklats, vad man har gjort, hur man har känt då och nu. Det är ju som ett gammaldags fotoalbum, där man visserligen bara ser sin utveckling i bilder, kanske med en förklarande bildtext, men en blogg är ju så mycket mer.
  Å det är väl en himla tur att man utvecklats och förhoppningsvis fortsätter utvecklas, eller hur!!?
  BP recently posted..Skyltsöndag #245

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 09:47
   Permalink

   Det har jag nog, min första dagbok började jag skriva i redan i ettan. Sagor och berättande var något jag skrev om och om igen som barn :D. Ja visst är det så :D.

   Reply
 • 20 januari, 2020 at 03:51
  Permalink

  Häftigt att du har bloggat så många år och det är ju alltid kul då att gå tillbaka och kolla. Du har helt rätt med tiden och åren så lär man sig saker och man förändras 🙂

  Reply
 • 20 januari, 2020 at 07:58
  Permalink

  Vad kul att du bloggat så länge och kan gå tillbaka och titta på gamla inlägg från när du var ung. 🙂 Jag har bloggat ganska länge också ( inte som dig dock ) men jag har hela tiden raderat mina bloggar för jag har inte varit nöjd med dom. Ångra det lite nu . Ha en fin måndag kram <3
  Lisa recently posted..Restaurangbesök

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 13:47
   Permalink

   Ja det är verkligen jättekul 😀 Speciellt eftersom man verkligen kan följa sin utvecklingen. Åh förstår det, tror det är många som gjort så :).

   Reply
 • 20 januari, 2020 at 09:45
  Permalink

  Oj du har bloggat länge. Jag har bloggat periodvis försöker hålla igång det lite. Förresten bor jag på ostkusten mellan Kalmar och Västervik typ.
  Morgan recently posted..Utsikt från en bro.

  Reply
 • 20 januari, 2020 at 11:15
  Permalink

  Jag började blogga 2002 därikring första gången på blogspot sen har jag bytt till blogg.se och ja, lallat runt helt enkelt 😀 Men nu är det 2020 och jag är så glad att jag ens började blogga, är så fruktansvärt roligt 🙂

  Reply
 • 20 januari, 2020 at 14:42
  Permalink

  Jag började blogga 2006 och skulle testa en vecka bara för att visa att jag klarade av tekniken. Nu är det 2020 så på den vägen är det. Om jag tittar tillbaka i min blogg så ser jag också att mitt sätt att skriva har förändrats. Ganska så befriande tänker jag för vi utvecklas och förändras under resans gång.

  Mina första år bloggade jag på Expressen men sedan lade de ner alla privata bloggar så det jag skrev där finns inte bevarat. Lite synd för det hade varit roligt att läsa det allra första inlägget.
  Znogge recently posted..Söndagen började…

  Reply
  • 23 januari, 2020 at 09:52
   Permalink

   Åh så roligt :D. Tänk ändå att du bara provade och vips var du fast ändå. Trist där att allt det är borta :(. Man tycker ju de borde gett er chansen att spara ner era bloggar.

   Reply
 • 20 januari, 2020 at 15:17
  Permalink

  Så himla roligt att du bloggat så länge! Jag älskar att gå tillbaka i arkivet och läsa om dagarna för man glömmer så lätt. Tänker även att det är roligt för döttrarna att läsa i framtiden!
  TwinMom.se recently posted..Aldrig lämna stressad!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: