Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken typ av spel gillar du mest?
 2. Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
 3. Monopol eller Risk?
 4. Spelar du något spel i mobilen?
 5. Är du en dålig förlorare?

Vilken typ av spel gillar du mest?
Jag gillar absolut brädspel. Men tv-spel och dataspel som The sims funkar också. Dock spelar jag sällan, tycker det är jättekul men det är det där med tiden.

Vilken kategori kan du bäst i frågesporter?
Jag vill inbilla mig att det är typ “artister och serier”, mest för att det var sådant jag briljerade på när jag spelade barnversionen av TP när jag var liten. Men egentligen är det historia, samhälsinformation och liknade som jag alltid får poäng för.

Monopol eller Risk?
Får bli Monopol, jag har aldrig spelat Risk.

Spelar du något spel i mobilen?
Jag spelar Farm Heros Saga sedan flera år tillbaka. Ett tag spelade jag Smurfs också men ledsnade till slut.

Är du en dålig förlorare?
Bara om jag spelar Monopol. Blir galet irriterad när man hamnar på den där dyra gatan i spelet och någon köp den med hotell…

23 kommentarer

 1. Jag älskar spel! Främst frågespel, tror jag.

  Spel på mobilen/datorn har jag avinstallerat. Har väldigt lätt att fastna och drabbas då typ av speldjävulen. Senast var det Wordfeud för några år sen. Hade typ 20-30 spel på gång samtidigt.

  Nu är det avinstallerat på alla våra datamanicker och jag är en fri kvinna 😀

 2. Lite spel emellanåt förlänger livet, haha 😀 Jodå, har svarat på dessa frågor och även din februarifråga för idag, två flugor på smällen 😀
  Trevlig fredag!

 3. Spelet på bilden ser ju kul ut….vad heter det?? dum fråga kanske
  När jag läser alla svar så ser jag hur mycket/många spel det finns som jag inte ens vet vad det är! Ha en fin dag nu 🙂

 4. Hoppas det inte gör något att jag svarar fast jag inte är med i “utmaningen”, jag spelar ofta sims, förr målade jag men nu skapar jag i spelet, så kul 😀 Tror att spelandet gjorde att jag orkade med jobbet längre pga att spelet fick ta mina tankar och jag släppte jobbet då, till natten lyssnade jag på ljudböcker tills jag somnade och då var tankarna i boken 😀 Önskar er en fin helg!

 5. Här är vi totalt olika, vilket mycket väl kan bero på åldersskillnaden mellan oss. Eller nej, då har jag fel om jag läser Amas och Gerds kommentar;-)
  Men jag känner åtminstone till The Sims;-)

 6. Monopol är kul men det tar tid. Brädspel går att variera sig med. Jag spelar ett onlinespel men det har jag gjort i typ 10 år och har vänner där som jag skulle sakna för mycket. Tar en halvtimme kanske i veckan. Det är lagom.

 7. Haha, känner igen detta med att någon deltagare i Monopol lyckas bygga ett helt kvarter som blir svindyrt att hamna på…
  Är så nyfiken på vad det är för spel på ditt foto, aldrig sett något liknande!
  Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: