Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ja du vem har missat denna nyhet? Jag fattar liksom inte grejen att bli upprörd över detta? Att ICA som precis som alla andra företag utgår ifrån att få så mycket vinst som möjligt byter bonussystem är väl ganska rimligt? Sedan att folk skulle bojkotta ICA och sluta handla där är ju enligt mig bara humor. Det handlar om en rabattkupong på 25 kronor?! Dessutom får man ju massa andra rabatter hela tiden. Sedan backade ICA och gjorde om så man får spara bonusen i en månad till, ändå var folk fortfarande arga?! Men om man inte kommer upp i 2000 kronor under två månader kanske det inte är ICA man handlar mest hos från början?

Nej vet ni, det sprängs, skjuts och rånas människor i Sverige varje dag. Ingen bryr sig, ICA byter bonussystem och folk blir som galna. Frågan är vad som är värst? Bonussystem eller dödade människor?

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda
corkystyle

22 kommentarer

 1. Jag reagerade också på bonussystemet på Ica men, ska jag vara ärlig rör det mig knappt, då jag bor 200meter från en konkurrerande butik, så jag handlar där. Att sätta saker i olika perspektiv får en att tänka efter en extra gång, vad är viktigt liksom…

 2. Jag tyckte det löste sig bra och jag handlar mest hos konkurrenten ändå, som vanligt. Jag har ICA och Willys 200 m ifrån mig och springer i båda. Snor extrapriserna på båda ställen 😀
  Det är lugnt.

 3. Oooops, där satt den! Och den satt riktigt bra!
  Man kan knappast kalla dig för politiskt korrekt, för då hade du tagit de gamla och fattigas parti;-)
  Som du förstår är jag ironisk här, för när ICAs nya bonussystem togs upp i media reagerade jag precis som du. Who cares liksom.

  1. Haha nej gud, jag trodde faktiskt att jag trampade på någons mina med det här inlägget ;D . Men det är ju någonstans lite så där att folk lägger energi på lite väl märkliga saker :-p

 4. Jag håller till fullo med dig… Kan vi hitta andra saker att reagera på utom de mest kritiska så håller sig folk oftast till det.. Att tycka i det stora hela om våldtäkter, sprängningar, rån, misshandel och rån av barn och mord vill inte folk för då kanske de inte är PK hos grannen och arbetsgivaren eller jobbarkompisar…

 5. Ja det är småsummor det handlar om. Som man ev förlorar i övergången. Ja ibland får man sätta saker i perspektiv, håller med dig! 😆

 6. Orkar faktiskt inte bry mig 😉 här i min kommun finns det två mataffärer: ICA & COOP,
  yes mer att välja på finns inte och jo jag handlar på båda affärerna.
  jag kan dock förstå att det finns de som kanske har så pass liten pension att 25 kr extra kanske gjorde att det blev lite mer än bara det nödvändigaste, för som jag förstått det är det fattigpensionärerna som förlorar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: