ICA har varit i blåsvädret gällande sitt nya koncept “Stammis”. Hur ser du på detta?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Ja du vem har missat denna nyhet? Jag fattar liksom inte grejen att bli upprörd över detta? Att ICA som precis som alla andra företag utgår ifrån att få så mycket vinst som möjligt byter bonussystem är väl ganska rimligt? Sedan att folk skulle bojkotta ICA och sluta handla där är ju enligt mig bara humor. Det handlar om en rabattkupong på 25 kronor?! Dessutom får man ju massa andra rabatter hela tiden. Sedan backade ICA och gjorde om så man får spara bonusen i en månad till, ändå var folk fortfarande arga?! Men om man inte kommer upp i 2000 kronor under två månader kanske det inte är ICA man handlar mest hos från början?

Nej vet ni, det sprängs, skjuts och rånas människor i Sverige varje dag. Ingen bryr sig, ICA byter bonussystem och folk blir som galna. Frågan är vad som är värst? Bonussystem eller dödade människor?

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda
corkystyle

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “ICA har varit i blåsvädret gällande sitt nya koncept “Stammis”. Hur ser du på detta?

 • 9 februari, 2020 at 19:08
  Permalink

  Jag reagerade också på bonussystemet på Ica men, ska jag vara ärlig rör det mig knappt, då jag bor 200meter från en konkurrerande butik, så jag handlar där. Att sätta saker i olika perspektiv får en att tänka efter en extra gång, vad är viktigt liksom…

  Reply
  • 9 februari, 2020 at 19:22
   Permalink

   Ja inte sant, jag tycker liksom att man ska tänka till på vad som är viktigt. Ett bonussystem är knappast det egentligen :).

   Reply
 • 9 februari, 2020 at 20:20
  Permalink

  Jag tyckte det löste sig bra och jag handlar mest hos konkurrenten ändå, som vanligt. Jag har ICA och Willys 200 m ifrån mig och springer i båda. Snor extrapriserna på båda ställen 😀
  Det är lugnt.

  Reply
 • 9 februari, 2020 at 20:25
  Permalink

  Oooops, där satt den! Och den satt riktigt bra!
  Man kan knappast kalla dig för politiskt korrekt, för då hade du tagit de gamla och fattigas parti;-)
  Som du förstår är jag ironisk här, för när ICAs nya bonussystem togs upp i media reagerade jag precis som du. Who cares liksom.

  Reply
  • 13 februari, 2020 at 19:52
   Permalink

   Haha nej gud, jag trodde faktiskt att jag trampade på någons mina med det här inlägget ;D . Men det är ju någonstans lite så där att folk lägger energi på lite väl märkliga saker :-p

   Reply
 • 9 februari, 2020 at 21:03
  Permalink

  Jag håller till fullo med dig… Kan vi hitta andra saker att reagera på utom de mest kritiska så håller sig folk oftast till det.. Att tycka i det stora hela om våldtäkter, sprängningar, rån, misshandel och rån av barn och mord vill inte folk för då kanske de inte är PK hos grannen och arbetsgivaren eller jobbarkompisar…

  Reply
 • 9 februari, 2020 at 21:16
  Permalink

  Ja det är småsummor det handlar om. Som man ev förlorar i övergången. Ja ibland får man sätta saker i perspektiv, håller med dig! 😆

  Reply
 • 9 februari, 2020 at 21:19
  Permalink

  Orkar faktiskt inte bry mig 😉 här i min kommun finns det två mataffärer: ICA & COOP,
  yes mer att välja på finns inte och jo jag handlar på båda affärerna.
  jag kan dock förstå att det finns de som kanske har så pass liten pension att 25 kr extra kanske gjorde att det blev lite mer än bara det nödvändigaste, för som jag förstått det är det fattigpensionärerna som förlorar.

  Reply
  • 13 februari, 2020 at 19:50
   Permalink

   Jo absolut så kan det ju vara men att vissa liksom exploderat över saken har jag svårt att förstå 😮

   Reply
 • 10 februari, 2020 at 08:46
  Permalink

  Jag har nog inte riktigt hängt med vad de ändrat mer än att jag vet att det varit mycket skriverier. Alla företag gör väl vad de tycker är bäst tänker jag, men jag får nog sätta mig in i det kanske
  Lexochlogan recently posted..FRUKOSTEVENT MED COLDZYME OCH EVENTOLUTION

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: