Butiksdöden är ett begrepp kring butiker som slår igen, hur är det med butiker på din ort?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Visst slår det igen e4n del butiker här i stan. Ändå försöker jag att handla lokalt. Visst jag köper mycket via nätet också, men jag handlar även en del på plats i stan som på Åhléns. Jag tycker nog ändå att Falun lyckats hålla sin stadskärna ganska bra trots allt, vi har ju inga köpcentrum i Falun. Även om vissa gärna bråkar om Regementesområdet där McDonalds, Plantagen, Ica Maxi, Intersport, Netonnet, Rusta, ÖB, Granngården, Jysk med mera etablerat sig. Jag har hört att det önskas systembolag där också, jag personligen skulle gilla om det fanns Apotek där vid området men misstänker att det inte sker inom snar framtid direkt.

Men butiksdöd är nog lite vad som blir framtiden när man näthandlar, jag tycker personligen att köpcentrum som argument börjar spela ut sin roll eftersom även köpcentrum börjar slå igen sina butiker.

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda
corkystyle

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

9 thoughts on “Butiksdöden är ett begrepp kring butiker som slår igen, hur är det med butiker på din ort?

 • 16 februari, 2020 at 08:30
  Permalink

  Butiksdöden, fy och usch så trist det är. Jag vill flanera på stan dyka in i en affär och shoppa. Jag avskyr dessa stormarknads som poppar upp överallt och ser i stort sett lika ut överallt. Jag handlar nästan aldrig via nätet. Jag är motvalls kärring

  Reply
  • 16 februari, 2020 at 20:43
   Permalink

   Ja visst är det :(. Kan finna saken sorglig, snart har många städer ett utdöende centrum tyvärr :/.

   Reply
 • 16 februari, 2020 at 09:28
  Permalink

  Jag förstår vad du menar! Det är ju så mycket pengar man måste betala för att ha sportkanaler och Cmore utbudet med sport! Jag tycker det är så roligt att se hockey live, men på tvn.. nae inte lika kul 🙂 <3

  Reply
 • 16 februari, 2020 at 22:33
  Permalink

  Vilken härlig bild med blå himmel. Å julgranen kan jag ju blunda för så här i februari.
  Vad gäller köpcentra så bekräftar du precis vad jag skrev när jag besvarade din fråga. De flesta förortsgallerior med sina ockerhyror visar upp butiksdöden. Även Täby Centrum, som dock döljer den ganska bra.
  Å din Åhléns är jag som jag sagt förut väldigt avis på. Köpte mycket där, men nu när man tagit bort alla avdelningar förutom kosmetika och kläder köper jag bara en speciell deo där.

  Reply
  • 20 februari, 2020 at 20:02
   Permalink

   Åh ja :D. Haha ja du man får se det man vill se ;D. Jag hade ju ingen annan bild på stan liksom :D. Ja så är det verkligen, så tråkigt på ett sätt dock att så mycket slår igen. 🙁

   Reply
 • 18 februari, 2020 at 11:00
  Permalink

  Jag vet inte om jag tycker det är så problematiskt i de städer där jag brukar handla, men visst händer det ju sig att kedjor går i konkurs eller att småbutiker kan få stänga emellanåt. Det är ju hård konkurrens med eller utan nätshopping. Då jag var liten/ung var däremot urbaniseringen påtaglig då det fanns klädbutik, skobutik m.m. i min by när jag var liten, men idag är det ju inte lönsamt längre då all service helst ska finnas enbart i städerna. Men även idag märker man av att det fortfarande pågår, vi brukade ha typ 3 olika banker på vår ort, den sista stängde och flyttade till en något större ort för inte länge sen. Det är speciellt synd för de gamla som är beroende av att få personlig service och kanske inte klarar av att gå in på nätbank m.m.

  Reply
  • 20 februari, 2020 at 20:05
   Permalink

   Ja visst är det så, sorgligt det där för äldre kan jag tycka. Det blir nog mycket svårare med många saker för dem :(.

   Reply
 • 19 februari, 2020 at 06:11
  Permalink

  Min hemort är en kommun med ca 60 000 invånare. Där har det köpcentrum som låg i centrum mer eller mindre slagit igen. Däremot har de satsat på en gågata med olika butiker som verkar gå bra som ger mer känsla av levande centrumhandel. Det stora köpcentrat utanför stan är ju naturligtvis det stora dragplåstret för allmänheten.
  Där jag bor nu finns det 5000 invånare i hela kommunen vilket ger det där med butiksdöden en annan dimension. Jag försöker att handla lokalt för att behålla det som finns men det är svårt när utbudet inte alltid är vad jag som kund önskar mig…
  Anna recently posted..Veckans middagar

  Reply
  • 20 februari, 2020 at 19:53
   Permalink

   Så roligt att de satsat så där :). Gillar sånt, det är mysigare med centrumhandel tycker jag 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: