Fem en fredag v. 7: Hjärtedagen.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. När fick du din första bästa vän?
 2. Vad gör en vän bra?
 3. Vad fyller ditt hjärta med mest kärlek?
 4. När gjorde det senast ont i hjärtat?
 5. Vem skickar du kärlek till idag?

När fick du din första bästa vän?
Jag var sex år, flyttade till bostadsområdet Staren och på andra sidan vägen fanns det massor av barn. Där träffade jag Anna-Maria och Helena som var från en av de Grekiska öarna Kreta. Vi lekte varje dag tills det året efter skulle flytta hem till Kreta igen. Vi sågs igen när jag gick i årskurs 5, då jag och min mamma, moster och min lillasyster åkte till Kreta på semester. Det var helt naturligt att ses igen. Vi hade dock knappt haft kontakt mer än via vykort och så fortsatte det. Idag har jag båda på Facebook.

Vad gör en vän bra?
Jag tänker då genast på Lisa, vad som gör henne bra är att vi tänker lika. Att vi alltid har något att prata om, vi kan ses på förmiddagen och prata för att sedan prata i flera timmar på kvällen. Björn sa en gång: “Har inte snart slut på saker att prata om?“. Det kommer aldrig hända, vi har liksom alltid något att diskutera, skratta eller bli upprörda över.

Vad fyller ditt hjärta med mest kärlek?
William, min familj, min vän Lisa och hennes barn. Sedan känslan av att titta ut på omgivningen och bara andas in att man lever.

När gjorde det senast ont i hjärtat?
När jag vaknade efter en mardröm kring Williams Spanienresa i sommar. Jag drömmer om att det uppstår massa saker där på väg till resan, och oroar mig så för allt kring det. Jag måste som förälder låta honom få vingar, men gud så svårt det är att känna det fullt ut i hjärtat.

Vem skickar du kärlek till idag?
Först ut till William, sedan till familj & vänner. Där inkluderar jag så klart dig som är min läsare!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

42 thoughts on “Fem en fredag v. 7: Hjärtedagen.

 • 14 februari, 2020 at 09:29
  Permalink

  Vilka fina svar på dagens frågor. Även för min del är nära och kära mycket viktiga.

  Önskar dig en fin alla hjärtans dag!

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 09:52
  Permalink

  Jag har svarat på två hjärtedagsutmaningar idag!
  Skickar massa kärlek till dig!
  Kram, Gerd

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 10:49
  Permalink

  Vilka intressanta svar vännen 😀 min första bästa vän fick jag då jag var kanske 14-15 hon va yngre än mig 🙂 idag är vi inte vänner kanske lika bra vi är rätt olika o hon har alltid skämts över mig vilket en äkta vän aldrig ska göra kram

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 11:48
  Permalink

  Vad roligt att läsa lite mer om dig .:) Det där med att drömma mardrömmar om barnen och speciellt när dom ska ut och resa känner jag så väl igen tyvärr. Det är jättejobbigt. Man oroar sig ända fram till resan och sedan hela tiden dom är borta. Man kan inte koppla av förrän dom är hemma. Ha en fin fredag kram <3

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 16:25
  Permalink

  Vilka fina svar du ger, all kärlek till dig <3

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 21:12
  Permalink

  väldigt roligt med vänner från förr. barn och barnbarn kan få det att göra ont i hjärtat

  Reply
 • 14 februari, 2020 at 22:28
  Permalink

  Vilken passande bild med Mumin-muggen:-) Himla bra svar på frågorna.
  Tyckte mycket om ditt svar på första frågan. Tror inte att det händer så ofta att man möts som 6-åring och sedan håller kontakt. Där underlättar faktiskt Facebook;-)

  Reply
  • 16 februari, 2020 at 20:50
   Permalink

   Visst är den :D. Ja eller hur så tänker jag också, det är nog bara på grund av FB vi har lite kontakt 🙂

   Reply
 • 15 februari, 2020 at 06:50
  Permalink

  Nej, med en god vän får man aldrig slut på samtalsämnen med. 🙂

  Reply
 • 15 februari, 2020 at 10:40
  Permalink

  Hoppas du hade en fin fredag. Barndomsvänner är alltid trevligt att träffa igen senare i livet.

  Reply
 • 15 februari, 2020 at 11:15
  Permalink

  Fint inlägg <3 Förstår att det är svårt att “släppa taget” om sina barn <3

  Reply
 • 15 februari, 2020 at 13:56
  Permalink

  Jag var även 6 år då jag mötte min bästa kompis Benita i Stockholm. En bästa kompis ska vara ärlig, rolig och lojal <3
  Jag tänker även på mina barn i Sverige en sådan dag som Alla Hjärtans dag <3
  Ha det bra vännen
  Kram

  Reply
 • 15 februari, 2020 at 15:18
  Permalink

  Hej, förstår din oro för sonen som ska pröva sina vingar. Det är en hälsosam oro, men du är duktig som ändå bestämt dig för att det är dags.
  Jag glömde nämna omgivningen och naturen som jag också älskar, man tar ju det för självklart!
  Hoppas hjärtedagen var fin, jag var till stan en sväng med en väninna, intog en hjärtformad räkmacka, den smakade bra.

  Reply
  • 16 februari, 2020 at 20:46
   Permalink

   Ja fy, det är så viktigt trots att det är svårt. Hjärtat och hjärnan går inte alltid samman :). Åh jag tänker att man kan välja lite olika :).

   Reply
 • 15 februari, 2020 at 15:23
  Permalink

  Ja, att vara förälder är nog det svåraste som finns. Balansen mellan att låta dem flyga eller vara fast är inte lätt. En får gå på känsla ibland 😱

  Reply
  • 16 februari, 2020 at 20:45
   Permalink

   Ja verkligen, det där med att låta barnet flyga samtidigt som man vill ha dem nära 🙂

   Reply
 • 16 februari, 2020 at 07:38
  Permalink

  Att släppa dagen och sluta oroa sig över sina barn… det tror jag aldrig händer, det följer nog med under hela livet, även om det kanske blir en förändrad känsla med takt att barnet blir vuxet.

  Så skoj Du fortfarande har kontakt med Dina grekiska vänner.

  Reply
 • 16 februari, 2020 at 07:38
  Permalink

  Å tydligen kan jag inte stava 😉
  Att slappa taget… ska det stå 😉

  Reply
 • 16 februari, 2020 at 14:33
  Permalink

  Muggen var väldigt fin 😉
  Just nu är det 4bent kärlek för min del.

  Hur går det med studierna?

  Reply
 • Pingback:Fem en fredag v. 8: Plask - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: