Semmeldagen idag, blir det en semla till dig?

Jag kör en bloggutmaning i februari. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Idag ska det definitivt bli en semla! Det är ju så galet gott, och jag tror att William mer än gärna äter det tillsammans med mig. Dessutom brukar semlorna vara lite billigare så här på semmeldagen.

Blir det någon semla för dig?

Deltagare i februariutmaningen är:
Står du inte med på listan? Säg till så lägger jag till dig.
Ditten_datten
Stenhagenbettan
it_is/Anette
BP-Computerart
Louise
Marianne
Hanna – Hälsa och träningsglädje
Amandizan
Zinnie
En jordemors liv och lustar
Geddfish
Linda
corkystyle

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

26 thoughts on “Semmeldagen idag, blir det en semla till dig?

 • 25 februari, 2020 at 06:38
  Permalink

  Det måste jag köpa hem till barnen idag till mellanmål. De föredrar vaniljsemlor och det gör jag med. Men för mig blir det nog ingen semla. Det är ju så sött nu när jag inte äter något socker. Får fundera på saken. 😊

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 08:39
  Permalink

  Semlor äter jag inte men jag gjorde semlekladdkaka förra året och det ska jag även göra i år 😊 gillar inte kletet i mitten och den känner man inte i kladdkakan så det blir det för oss i år

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 10:31
  Permalink

  Visst äter jag en semla idag! Och jag åt en halv igår kväll. Bäst att passa på Bäst gillar jag semlan i hetvägg!

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 11:17
  Permalink

  Nej, jag kommer inte att äta nån semla. Dom finns i och för sig att köpa här i dom skandinaviska affärerna i stan, men jag är inte särskilt förtjust i dom. Äter hellre nåt med choklad 🙂

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 13:14
  Permalink

  Nix, äter typ inte semlor.
  Har inte gjort det sedan min far var pigg och fixade en semla med hjortronsylt till mig i stället för mandelmassan som jag är allergisk mot. Det är ju ett par fyra år sen ungefär.
  Här är semlorna dyrare idag… Du vet efterfrågan styr priset 😉

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 17:06
  Permalink

  Det blev ingen just idag, men igår kväll åt jag en donutsemla och tidigare i månaden har jag hunnit äta två vanliga semlor också 🙂

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 18:30
  Permalink

  Idag håller jag mig så LÅNGT BORTA från semlor som jag kan! Tror att det har att göra med att jag de senaste två åren stått och gjort tusentals just den här dagen. Men, jag ska nog ro åt mig en semla innan de försvinner, men de är ju kvar ett bra tag!

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 19:42
  Permalink

  Blev tyvärr ingen semla idag :/ gillar inte mandelmassa så därför uppskattas det mycket att det finns fler sorter nu 🙂

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:44
  Permalink

  Åå jag äter inte semlor alls, har ett dåligt minne ifrån den och kan liksom inte förmå mig att testa igen🙈

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 22:10
  Permalink

  Nej, det kan man inte säga att det blev. Jag köpte en till husse och smakade en tugga av hans. Den perfekta fastlagsbullen så den gav mersmak 😀

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 22:36
  Permalink

  Semlor är billigare på Fettisdagen. Det måste Faluns konditorier vara ensamma om. Här är det precis tvärtom.
  Delade en XXL-semal med min man. Å för första gången åt vi en wienerbrödssemla. Min man gjorde tummen ned, medan jag gillade den skarpt, då den var helt befriad från kardemumma och endast innehöll lite mandelmassa, däremot en massa grädde. Helt i min smak alltså.

  Reply
  • 26 februari, 2020 at 12:32
   Permalink

   Haha kanske, fast jag gick visserligen på MAXI och handlade tycker de har godast och dessutom störst ;). Där var det rea 2 för 25:- . Men jag förstår att det nog kanske är dyrare på riktiga konditorier 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: