Färgat hår och mitt sår på knät som inte velat läka.

Igår förmiddag passade jag på att färga håret, jag gillar det där när jag är ledig att ge mig själv lite mer färg och speciellt så här när livet går lite mot våren. Jag började förmiddagen med att gå ner på stan, sedan har jag handlat allergimedicin och linsvätska. Begav mig hemåt, och gick med William och åt bland annat semla på ICA Maxi. Blev ett återbesök på vårdcentralen och äntligen efter nästan tre veckor börjar mitt sår läka på knät.

Kan berätta lite om det här med knät, på onsdagen den 5 februari så hade det kommit lite snö. Jag parkerade bilen som vanligt, låste den och börjar gå framåt när jag kliver snö med is under. Jag kände att det skulle gå åt helskotta, föll rakt ner med knät i gruset och byxorna gick sönder. Såg direkt hur blodet rann genom såret. Gick till jobbet och fick det omplåstrat, med den vetskap jag har idag skulle det varit bättre att åkt direkt till akuten. Men jag var plikttrogen och jobbade. Hade helt galet ont, på lördagsnatt sedan hade jag så ont i knät att rörelse var rejält svårt. Dessutom var knät varmt och det rann massor med blod och var. Jag ringde 1177 som bad mig åka till akuten. Där fick jag sedan sitta och de sa att det inte var någon svår infektion men lite grann, det där skulle läka och jag fick fortsätta tvätta som innan. Det gjorde jag, tvättade och luftade precis som rådet från vården.

Men så förra veckan när det gått två veckor sedan fallet fick jag feber. Såret hade fortfarande inte fått någon skorv och blödde och varade hela tiden. Så jag ringde vårdcentralen och fick komma dit. Fick beröm för att såret var så fint skött och de plåstrade om och tvättade. Fick tid för återbesök eftersom det trots två veckors tid inte läkt ihop. Så i fredags var jag återigen på återbesök. Då varade och blödde såret fortfarande, och sjuksköterskan beslutade sig för att det var dags för kortison på mitt sår och sedan en tid för återbesök idag. Hela helgen har såret kliat vilket jag sett som ett gott tecken nu läker det äntligen har jag tänkt.

Gissa vem som var glad idag när det var precis svaret jag fick, det har ÄNTLIGEN börjat läka ihop efter tre veckor! Tack för kortisonet måste jag säga för annars hade jag fått gå med det där ännu. Jag kommer att få ett stort ärr över knät och det är inte jättefint direkt, men sådant är livet.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

26 thoughts on “Färgat hår och mitt sår på knät som inte velat läka.

 • 25 februari, 2020 at 21:33
  Permalink

  Du passade jättebra i hårfärgen 😍
  Fy vad jobbigt med ditt knä! Måste vara frustrerande när det aldrig vill läka och man blir ju så orolig. Men skönt att det äntligen går åt rätt håll ❤

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:34
  Permalink

  Så fint håret blev! 🙂 men usch vad läskigt med såret! Och att en sådan “liten sak” kan bli något så stort att det varar & blöder så länge – inte vad man tror direkt! Jag hade gjort precis som du; åkt till jobbet! Men vad skönt att det ÄNTLIGEN börjar läka 🙂

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:37
  Permalink

  Vad jobbigt med såret fast skönt att det hjälpte med kortisonet.

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:44
  Permalink

  nej men gud din stackare så länge du haft ont ju .
  japp det är tecken då det klar och drar i såret va skönt äntligen
  och att du blir pigg både från infektion och feber kram kram krya färdigt

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:47
  Permalink

  Ajaj nej vad jobbigt att du har fått gått i tre veckor innan det läker.
  Bra att du fick kortison för det där va länge du hade såret .

  Fin du blev i svart hårfärg 😊

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 21:52
  Permalink

  Vad skönt att det äntligen börjat läka!

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 22:09
  Permalink

  Så skönt att det läker som det ska nu. Förmodligen fick du bakterier i det trots att du rengjorde det väl. Med tanke på att du fick feber är jag förvånad över att du inte fick antibiotika.

  Reply
  • 26 februari, 2020 at 12:29
   Permalink

   Ja något måste kommit in där. Kollade efter stenar men såg inget. Ja det är lite märkligt faktiskt att jag inte fick det.

   Reply
 • 25 februari, 2020 at 22:38
  Permalink

  Jättefina selfien! Håret blev ju jättefint:-) Vad är din naturliga hårfärg?

  Det där med såret är ju hur konstigt som helst. Undrar vad isfläcken innehöll för nåt. Det hade ju kunnat leda till blodförgiftning. Tack och lov att såret håller på att läka nu. Ärret kan du strunta i. Tycker ärr är rätt macho – även på en kvinna;-)

  Reply
  • 26 februari, 2020 at 12:28
   Permalink

   Åh tack. Typ ljust brunt tror jag. Har färgat håret i så många år så ärligt talat vet jag inte ;D .
   Ja jättemärkligt, har aldrig varit med om något liknade så kände mig faktiskt ganska rädd ett tag här. Det kändes inte alls normalt.

   Reply
 • 25 februari, 2020 at 22:48
  Permalink

  Ajdå, det var ett envist sår du fick. Men skönt att det ordnar till sig nu får jag hoppas. Blev ju fin färg på håret också. 🙂
  Morgan recently posted..Rostigt.

  Reply
 • 25 februari, 2020 at 23:34
  Permalink

  Så fin du är i håret, jag tyckte att du hade lite mörkare färg när jag såg din instastory 😊 åh, jag funderar på att färga mitt hår på lördag när Loui är hos mamma. Men så segt läkt sår på knät som du fick, det är aldrig kul med ärr på knäna. Jag har två stora ärr på mina knän efter att ha skrapat upp dom 🙈

  Reply
  • 26 februari, 2020 at 12:28
   Permalink

   Tack :D. Åh så roligt att du märkte det :). Åh gör det, är så roligt efteråt :). Nej det syns ju så väl just vid knäna också.

   Reply
 • 26 februari, 2020 at 06:03
  Permalink

  Så fint håret blev. Den nyansen på hårfärg har jag med här hemma som väntar på mig. Fredag ska jag nog färga håret. Vad skönt att såret äntligen börjar läka. Kortison är bra till mycket.

  Reply
  • 26 februari, 2020 at 12:25
   Permalink

   Tack :D. Åh så kul, roligt att du ska färga på fredag :). Visst är det kul när man får fixa till håret lite. Ja det är skönt, det där kortisonet gjorde susen.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: