Att låna för något roligt.

Inlägget är reklam för Sverigekontanter.se

Det finns saker som människor vill ta lån för. De flesta runt mig som tagit lån har gjort detta för att köpa bil, bostad eller något annat där det krävs lite mer pengar. Det är då som jag ser det bra att jämföra olika lån så att man får det bästa lånet.

Jag har personligen två lån, det ena är CSN ett lån jag inte kan göra så mycket åt. Det andra är billånet, när jag tog lån på bilen så var det viktigt för mig att välja bästa låneförmedlaren för att få det bästa priset. Jag vet någonstans att ska jag köpa något med lån vill jag välja ett bra alternativ till saken. men så tror jag kanske någonstans att det är så de flesta av oss kanske resonerar? För nog vill vi helst ha det bästa priserna mot sämre?

När det kommer till lån så har jag väl alltid tänkt att man ska tänka till innan man lånar. Det är ju viktigt att kunna betala tillbaka, ibland tror jag att det är något som lätt glöms bort. Alltså att man även ska betala tillbaka av lånet. Det blir en kostnad som skall tas från lönen då ett lån är något som inte är ens eget förrän hela summan är betald. Därför så jag bara lånat till min bil och så CSN, helt enkelt för att något mer vill jag inte sitta och behöva tänka på i framtiden. Att tänka till har nog alltid varit lite av en del av den människa jag är. Det är som med mat också, jag vill gärna planera mina köp och handlar gärna så att jag får billigaste alternativet. Jag tror på sparande och att alltid betala. Man lever någonstans för att få ha ett drägligt liv, men för att ha det måste man planera sin ekonomi och fundera på vad som är rätt för en själv. Den saken tycker jag är viktigt att ta till sig. Om jag skulle låna till något idag skulle det vara bostad, men i dagsläget är det inget håller på aktivt med.

Har du några lån? Hur gjorde du när du valde din låneförmedlarna? Var det självklart från början för dig att välja just den du tog? Berätta gärna hur du tänkte och gjorde, jag personligen tycker det är spännande att få ta del av andras berättelser kring köp. Något jag upplever att jag inte är helt ensam om att tycka.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

8 thoughts on “Att låna för något roligt.

 • 26 februari, 2020 at 17:15
  Permalink

  Jag har bara CSN-lån och sen bolån, så det är inte så mycket att göra åt saken. Jag är glad att jag fick bolån på den banken där jag har både mina privata konton och mina firmakonton. Så skönt att ha det samlat 🙂

  Reply
 • 26 februari, 2020 at 22:01
  Permalink

  Samma lån som mig då. Lån utöver bostad, studier eller bilköp är inget jag kommer att ta. För mig är det viktigt att hitta det som passar mig bäst 😀

  Reply
 • 26 februari, 2020 at 23:00
  Permalink

  hade oxå enklare för ett tag sen
  ett på bilen men ja samma som dej både maken o ja på csn häner aldrig något där här heller
  men ja bra att det finns tycker ja

  ha en underbar torsdag vännen kramar

  Reply
 • 29 februari, 2020 at 18:58
  Permalink

  Jag har bara tagit studielån, för att klara vardagen som student bättre, men också för att bekosta min ögonoperation (för att korrigera min dåliga syn så jag skulle slippa glasögon och kontaktlinser). Lånade lite av mina föräldrar också för att finansiera den utgiften. Väldigt bra lösning för räntan var typ 1% på studielånet och den behövde jag inte ens betala eftersom jag blev färdig med studierna inom rimlig tid 😉 Skulle verkligen undvika lån med en mer betydande ränta, om jag inte verkligen måste (typ för husköp eller nåt).

  Reply
  • 1 mars, 2020 at 00:05
   Permalink

   Låter som bra lån. Jag har tänkt ibland att jag också skulle vilja göra sån där ögonoperation 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: