Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

När du behöver titta ut.

Inlägget är i reklam för Hedemora Glas

Jag har skrivit om det tidigare, och det är alltid lika sant. Det är en ära att få skriva om det lokala och att uppmärksamma just Dalarna och vårat företagsliv här. Varje gång jag får ett samarbete som handlar om Dalarna känner jag en extra glädje och även att jag genast vill visa upp det fina med företagen här i länet.

En av många sanningar är att jag fryser, förra veckan när mamma var här så sa hon ”gud så kallt du har”. Jo tack svarade jag, min lägenhet är svinkall och drar drar kalluft från fönstren. När jag bad om att få dem tätade här för över ett år sedan blev jag hånad av bovärden att det minsann inte var kallt. Att gäster och jag klagar är tydligen osanning då, jag har ganska ofta imma på fönstren från kylan och på ett sätt känns det ibland som jag befinner mig i ett växthus på vintern.

Om jag bodde i villa skulle jag därmed inte tveka att göra ett fönsterbyte för jag menar ingen vettig människa vill bo i ett hem som det drar in i. Eftersom jag anser att det är viktigt att handla lokalt skulle jag självklart vända mig till Hedemora glas för det är nära och det vill jag gynna. När jag läser på deras sida om vidden av att byta glas funderar jag över hur min bovärd ens kan acceptera att ha kvar dessa gamla och kalla fönster? Borde det inte ligga i deras intresse att vi hyresgäster har det varmt hemma? Men vad vet jag? Nej egentligen skulle jag skriva till min bovärd och tipsa om det här företaget för tänk vad skönt det skulle vara att nästa vinter slippa frysa och sova med tjockaste duntäcket på nätterna samt pyjamas, samt använda två filtar om jag sover middag.

2 Comments

  1. I vårt gamla hus äldre än vi.. Byggt år 52 så blev det blåst ute så kände vi det inne, hade vi ljus tända på borden så fladdrade de i vinddraget från de otäta fönstren, dörrarna så vinda och sneda där kalldraget drog in..I somras bytte vi fönster och även dörrar ?? Treglasfönster och noll kallras så även från dörrarna, ska vi nu bli klimatsmarta och spara energi så bör väl var hyresvärd göra detta, vara ett krav tycker jag….eller? Var finns miljökraven på dem? Vi bytte även värmekälla till luft, vattenvärme pump, två sensorer en ute och en inne ser till att värmen ärr 22 grader jämt i huset, går strömmen har vi vår vedpanna kvar som värmer hela huset och vedbodarna fulla med ved…. Hoppas din hyresvärd gör något/ får kravatt göra något åt er situation, inte ska ni behöva frysa”’

    1. Låter som här faktiskt :-o. Bor i gammalt hus med, grejen är dock att jag inte tror att min bovärd kommer göra något. De känns som de skiter i det här huset 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: