Förra veckan skrev jag att jag köpte en Muminmugg med Snorkfröken då jag insåg att den skulle försvinna. Det betydde istället att en helt ny mugg med Snorkfröken skulle komma och den köpte jag på Åhléns med ett presentkort. Först gillade jag den inte speciellt mycket, jag vet inte tyckte den kändes tråkig på grund av den lila färgen. Men när jag såg Snorkfröken i sin bikini i spegel fann jag en viss kärlek för den, kanske för att man någonstans själv tittar så på sig när man står i spegel. Den kändes fin på något sett, vem är man egentligen som har rätten att klanka ner på den kropp man har? En kropp som burit barn, en kropp som burit mig när mitt inre rasat! Nej fy jag har ingen rätt att göra så mot min kropp, den här muggen kanske blir den stöttepelare jag behöver i min kamp mot ätstörningarna.

40 kommentarer

 1. Gud vilka fina muggar 🙂 de är så söta! Ingen har rätten o klanka ner på andras kroppar – vi ser alla olika ut. Insidan är ju de som räknas

 2. Faktiskt en tänkvärd mugg. Så orättvisa vi är mot våra kroppar, tänk vad de gör för oss! Vi borde vara tacksamma.

   1. Vilken jätte bra mugg men en eftertanke! En mugg att alltid ta fram och dricka ur, samt bli påmind när det inte känns så bra.. för hur kroppen än ser ut så är det ju helt galet vad den klarar (även om man absolut ser sig själv framför sig stå sådär vid spegeln) ♡

 3. Alla har vi olika förutsättningar med vår kropp och precis som du skrev, vem är vi att drömma någon. Vi vet inte vad just hen har gått igenom ❤️ älska dig själv, ❤️

  1. Jo precis, men vi är ganska duktiga på att klanka ner på oss själva precis som jag skriver att jag gör. Texten handlar inte om andras kroppar utan att klanka ner på sin egen.

 4. Första Muminboken fyller 75 år, helt otroligt eller hur att Mumintrollen funnits så länge.
  Den muggen är så fin tycker jag…

 5. Ja den var jättefin? Brukar också tänka så ibland när jag får dumma tankar om min kropp att den är ganska bra ändå som har klarat igenom en hel del ❤️

 6. Älskar muminmuggarna och den med sborkfrlken i bikini var jättefin. Så viktigt att förstå att våra kroppar är vackra som de är. Har haft mycket diskussioner kring hantering av ätstörningar på arbetsplatsen

 7. Gillar båda muggarna ❤️ Tyvärr är nog vi kvinnor allt för benägna att bara se kritiskt på våra kroppar och det är nog alla ideal som prackas på oss som unga och hela tiden i livet… Hen härlig helg!

 8. Tänk då, att jag är dubbelt så gammal som du och har fått midjan lite högre upp, tyvärr.
  Jag har min kropp och måste älska den, annars?
  Kram, du fina!

 9. den lila färgen lockade mig direkt, men jag gillar ju lila så , fint budskap du ser i den muggen, jag var faktiskt lite kluven först just på grund av spegelbilden , samtidigt precis som du skriver är det nog ett budskap att man ska gilla sig själv precis som man ser ut , den står i min muminmugg lista också, av dom nya som kommit, är denna faktiskt min favorit också ??

 10. Åh, vilket fint sätt att se på muggen! Jag håller verkligen med dig. Vem är du/jag att klanka ned på våra fantastiska kroppar som har burit oss genom allt vi gått igenom och som fortfarande ser till att vi kan göra allt vi vill varenda dag? Det är verkligen så otroligt sorgligt att man klankar ned på sin kropp på det sätt man gör. Hur ligger det till med din ätstörning nu? <3

  1. Ja eller hur, det är sorgligt att man gör så, en kropp som bär en varje dag. Det är inte jättebra med den, hamnade helt ur fas när jag blev ”släppt” från ätstörningsenheten här i stan :/.

 11. Absolut ÄLSKAR muggen! Ja, jag älskar ju också färgen lila, som inte är ett dugg tråkig. Lila är en fräck och fräsch färg.
  Det finns inga fula kroppar!!! För det första är det utstrålningen som en person har som (för mig) är det viktigaste. Jag struntar totalt i utseende och kläder. Vi är alla fina på vårt sätt. Du med, kom ihåg det!!!

 12. Oh, så glad jag blir att någon delar mina tankar om koppens motiv! Många har klagat och menat att den handlar om att trycka ner Snorkfrökens kropp, men det jag ser är att hon är ovan att se sig själv i bikini och ändå är stolt/mån om sitt utseende. (Att hon reagerar på sin bikini är ju inte konstigt alls, hon är ju oftast naken ?) Jag har den andra länkade koppen i min Muminkoppsamling! Kopparna är underbara ? jag tror även att din text kan hjälpa andra att komma tìll insikt med att deras kroppar duger som de är!

  1. Ja eller hur, man kan ju någonstans välja att fokusera på den bild vi har av att alltid kritiskt bedöma just kroppen. Kan man inte istället se det som att hon ser själv själv begrundar och är nöjd med det hon ser?

 13. Jag var tvärtom, jag älskade den direkt! Fantastiskt med bikinin tycker jag. Hoppas också att den kan stötta på något sätt.

 14. Åh båda var väldigt fina. Och tycker om bikinimuggen på nåt sätt 🙂
  Hoppas det blir en bra stöttepelare <3

  Du kommenterade för rätt länge sen på min blogg där jag skrev om att mina pelargoner börjar bli större o så. Är nyfiken på hur det går för din avokado? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa