Jag har hunnit med lite idag redan. Dels har jag duschat, ätit frukost och även läst bloggar och spana på Facebook. Det är sånt där jag finner extra roligt just nu att läsa om andras liv. Kanske är det extra spännande med bloggar nu när man inte kan göra lika mycket som förut? Jag håller mig inne så mycket jag kan eftersom jag vill undvika att bli smittad.

Även om jag hör att astma inte ska vara en riskfaktor, så är det samtidigt ganska tydligt att det kommer göra mig rejält sjuk. Jag kanske inte dör, men känslan av paniken som uppstår när man är så sjuk att intaget av luft försämras gör att jag helt klart inte vill riskera något. Jag fick dessutom rekommenderat att ta mer medicin än vanligt, och det för mig påvisar någonstans att trots att Sverige säger att astma inte är riskfaktor så verkar sjukvården ändå jobba med att man ska vara väldigt förberedd på att bli rejält sjuk.

Hur som helst roligare saker kan man prata om, idag ska jag ner och fixa naglarna vid 12:00. Sedan på eftermiddagen ska vi åka en vända till Sandviken, jag ska nämligen säga hej till min lillasyster Melissa och hennes sambo. De var nämligen jättegulliga och hämtade en sak åt mig i Sandviken, vad det är får ni se när jag hämtat det.

34 kommentarer

 1. Astma är i riskgruppen om du inte sköter den som du ska. Ex inte tar bricanyl Mm vid behov utan bara skiter i det. När ja varit med Titti hos vet så måste ja beställa mer bricanyl – bra o ha nu till pollen tiderna vilket lär dröja ett tag men skönt å ha ett apotek hemma HAHAHA

  Ta hand om dig vännen – lova det
  Tess recently posted..EN NY ARBETSDAG VANKAS

  1. Jag tar mediciner dagligen för min astma, inte bricanyl för den får jag skakningar av samt att den är kortidsverkande. Jag tar pulmicort som är långtidsverkande och sedan en annan för korttid.

  2. Jag fixade mina naglar igår, det piggar verkligen upp i dessa tider! Vare sig det är en riskgrupp eller inte så är det väl väldigt klokt att vara försiktig! Mysig att träffas en stund ute 🙂

 2. Ser du får pulmicort, den får jag inte längre. Får någon likvärdig som heter Giona någonting…
  Man har inte särskilt mycket att blogga om nu tycker jag… Sitter och väntar på att vc ska ringa, måste få nåt annat för allergin, receptfritt hjälper inte.

  1. Jag har också en Easyhaler men inte Giona tror jag utan en annan. Men min är korttidsverkande :). Förresten kom jag just på att jag inte alls har Pulmicort jag har ju bytt! HAHA jag har Symbicort :-p.

 3. Ja tyvärr är astma en riskfaktor men sköter man det bara som du gör. så är det nog ingen fara. Det finns andra saker som är större riskfaktorer.
  Ha en fin torsdag kram <3

 4. Vi alla måste ju vara rädda om oss oavsett riskgrupp eller inte. Bara vi inte får panik då blir det väldigt tokigt

  1. Får panik? Hur menar du då? Man har rätt till alla sina känslor antar jag, får man panik är det faktiskt helt okej att få det också. Alla agerar olika i olika situationer.

   1. Ja man hinner absolut mer av sådant nu än annats och ser det lite som min egentid att hinna sitta med telefonen och både blogga, läsa och inspireras. Tror det är bra att man försöker distansera sig så mycket det går, man kan säga vad man vill om Sverige och det sätt vi valt hantera epidemin men att tvinga folk stt inte gå ut osv tror jag inte på, det måste vara självvalt och läste nån artikel i går om att de länder som tvingar inte har sån skillnad i antal heller, men längtar så tills allt detta är över så man kan vara mer som normalt igen, även om helt normal läge kommer dröja länge tror jag
    Lexochlogan recently posted..#SWEETDREAMS

 5. Jag är ung och frisk och är ÄNDÅ orolig för att bli smittad, så jag förstår dig som vill vara inne mer än vanligt. Jag skulle också oroat mig extra mycket om jag hade astma.

 6. Bra att du är försiktig i dessa tider, det ska vi alla vara!
  Kul att du ska till Sandviken, där gick jag i gymnasiet, min familj flyttade ju från Falun (tyvärr) till Hofors när jag gick i högstadiet, så därför blev det Sandviken för mej när det var dags för gymnasiet.
  Det enda hemtelefonnummer jag kommer ihåg var det vi hade i Falun, otroligt va?!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Ja jag tror man har alla fördelar i att vara försiktig, tror inte detta är något att leka med. Jag tänker att du inom vården vet ganska väl hur det ser ut :(. Åh så roligt, det är fint i Hofors och Sandviken tycker jag :).

 7. Kan verkligen sakna att fixa mina naglar när du skriver om det på det här viset. Kanske får börja i höst igen. Förr jobbade jag jämt och hann aldrig göra påfyllning i tid vilket bara blev en stress så därför slutade jag. Jag är riktigt spänd på att få se det du ska hämta hem, och gissar på att det är ett riktigt fynd eftersom du allt som oftast gör sådana.

 8. Du är väldig klok Madeleine! Varför chansa? Det är bara dumt och absolut inte värt besväret. Å en tur till Sandviken är ju åtminstone en “njutflykt”, speciellt då du ska hämta nåt som du har beställt. Ska bli spännande att se vad det är:-)

 9. Ja de är roligt att läsa alla dessa bloggarna. Om inget annat så stöter man på folk som kanske lider av samma sak som en själv med de visar sig på ett annat sätt eller någon annat funkar för dom som man själv inte har testat.

 10. Som jag förstått det så sätter allergier och astma ner vårt immunförsvar något och att det kan vara det som gör att man lättare drabbas av annat så jag tycker nog att du gör rätt i att vara lite extra försiktig. Man kan ju faktiskt inte veta eller hur?
  Diana Saelöen recently posted..Ett monster i trädgården

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: