Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Det är sommarens smultronställe.
 2. Två saker som alltid finns i kylskåpet.
 3. Det jag ser precis utanför dörren.
 4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
 5. Något jag drömmer om just nu.

Det är sommarens smultronställe.
Vad är utomhus med fika och sol.

Två saker som alltid finns i kylskåpet.
Vad är ketchup och mejeriprodukter.

Det jag ser precis utanför dörren.
Vad är ett trapphus.

En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
Vad är springa? Förstår inte hur man frivilligt kan springa.

Något jag drömmer om just nu.
Vad är sommarlov och semester!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

23 thoughts on “Fem en fredag v. 22: Jeopardy! 2

 • 29 maj, 2020 at 13:19
  Permalink

  Jo men precis! Kan hålla med dig i mycket!
  Förr kunde jag jogga men fick skador så gå fort, var bättre. Nuförtiden kallas det powerwalk 😀
  Trevlig helg!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 29 maj, 2020 at 13:21
   Permalink

   Så skönt eller hur :D. Gillar helt klart PW bättre än springa ;D. Så där är vi lika :D.

   Reply
 • 29 maj, 2020 at 13:55
  Permalink

  Skönt att det finns fler som inte förstår det där med att springa, det är HELT meningslöst =) Ha en trevlig helg!

  Reply
 • 29 maj, 2020 at 14:53
  Permalink

  ketchup använder jag i princip aldrig. springa förstår jag mig inte på. vill inte heller. men gå kan jag numera göra sedan jag upptäckt ljudboken i öronen. hoppas på en lagom varm sommar. inte för torr

  Reply
 • 29 maj, 2020 at 16:07
  Permalink

  Det där med löpning är intressant. Inbitna löpare påstår att när man hållit på ett tag blir man nästan “hög” av att pinna på. Man har hävdat att det går relativt snabbt att bli beroende av löpning. Jaså? Jag har förvisso joggat en hel del men aldrig varit i närheten av den där känslan av lycka som löpning påstås frambringa. Mer plågsamt, faktiskt. Trevlig pingst till dig!
  Klimakteriehäxan recently posted..Fredagsdags med fem frågor

  Reply
  • 30 maj, 2020 at 17:48
   Permalink

   Haha så underbart att läsa, jag har också svårt att se det där euforiska med att springa. Jag gillar ju inte ens att svettas annars, bara tanken på svett i kombination med att springa får mig att känna att nej det där är då inte min grej.

   Reply
 • 29 maj, 2020 at 20:11
  Permalink

  Jag håller också med om att springa är en ren plåga. Hoppas det blir mycket utomhus och fika under sommaren.

  Reply
 • 29 maj, 2020 at 20:56
  Permalink

  Kul att läsa dina svar 😀 Nån sa en gång: Om jag nånsin ser en leende joggare, ska jag överväga saken 😉 Jag håller med! Kram!

  Reply
 • 29 maj, 2020 at 21:09
  Permalink

  Ketchup har jag övergett till förmån för chilisås som har lite mer sting. Förstår att du längtar efter ledighet, hoppas du får en riktigt skön semester. Och pingsthelg förstås!

  Reply
  • 30 maj, 2020 at 17:46
   Permalink

   Det kanske man skulle köpa hem :D. Låter som något för sonen :). Ja verkligen, ska bli så skönt 🙂

   Reply
 • 30 maj, 2020 at 00:44
  Permalink

  Så jag skrattade över ditt svar i fråga 4 :-)))) Varför springer man och vissa betalar till och med stora pengar för att få springa på löpband på gym. Springa under vinter- och vårträningen var det värsta jag visste. Jag menar jag var fotbollsmålvakt och behövde inte kuta upp och ned på planen;-)

  Reply
  • 30 maj, 2020 at 17:35
   Permalink

   Haha ja du 100% ärligt också. Perfekt att vara målis det enda jag skulle kunna tänka mig göra om jag spelade fotboll ;D.

   Reply
 • 30 maj, 2020 at 06:38
  Permalink

  Utomhus med fika är inte så dumt. Kan nog bli en del sånt framöver nu. 😉

  Reply
 • 30 maj, 2020 at 13:12
  Permalink

  Skönt att vi är fler som inte förstår oss på det där med att springa. Försökt någon gång för länge sen, men nej det är inte alls min grej. Promenader däremot är skönt!

  Reply
 • Pingback:Fem en fredag v. 23: Solsken - elisamatilda.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: