Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Skilla vår mellanpudel Tipspromenad

Bad och raggarbil.

Idag tog Björn med mig och Skilla i raggarbilen. Vi åkte till dammen i Kniva för att bada. Skilla provade badet redan igår, men idag gick det ännu bättre. Snart har vi en riktig badhund här hemma. Pudlar är ju framavlade för andjakt så bad ligger naturligt för just pudlar.

Hur som helst så fick Skilla prova att åka raggarbil för första gången, det gillade hon verkligen.

Om cirka 30 minuter ska vi gå den årliga tipspromenaden i Kniva. Jag började gå den redan 2005, och det är ett trevligt sommarnöje att roa sig med. Jag tror Skilla kommer att gilla det med.

42 Comments

 1. Låter ju helt underbart vännen 🙂 raggar bil klagar man inte på att åka med 😉 Åhh bada så mysigt ju

 2. Nu är det verkligen fint väder ute,så att då ska man passa på att bada.
  Raggarbil har jag aldrig åkt någon gång i mitt snart 40 åriga livet 🙂

 3. Vilket trevligt sällskap på tipsis! ? Är den alltid samma tidpunkt varje år? Kul att åka raggarbil, det har jag aldrig gjort ?☀️

 4. Älskar raggarbilar! Brukade titta på raggarbilparaden som gick genom hela Stockholm på 1980- och 1990-talet. Läckert! Du glömde bara berätta vad det är för bil. Att det är en jänkare ser man ju på dekalerna, men vad är det för märke på kärran?
  Kul att Skilla delar ert intresse:-)

  1. Åh så roligt :D. Då var säkert min moster med där, hon bodde om och kring Stockholm i många år och flyttade tillbaka till Orsa för ungefär 10 år sedan. Just denna var en dodge Björn körde, men han har en Plymouth också.

 5. Vad skoj att åka raggarbil, det har jag aldrig gjort. Härligt att det gick bättre med badet den här gången. Jag hade ingen aning om att pudlar är framavlade för andjakt. Då har jag lärt mig något nytt. Kul med tipsspromenad, är det en promenad där man också kan vinna fina priser? Kul att du gjort det så länge, 15 år liksom. 🙂

  1. Åh då hoppas jag att du får göra det någon gång. Det är jättekul :D. Absolut man får lära dem lite lätt. Jo så är det, ja jättekul att gå tipspromenad :D.

 6. Så mysigt att ta en tur och att hon verkar gilla det, vår hund älskade åka bil, även vår ”gammal bil” som barnen kallar Cameron 77:an för. Bada är skönt, vi bor nära havet förvisso men det är extremt mycket folk trots covid 19 så vi låter bli att åka dit

 7. Aha, jag visste inte att pudlar var fågelhundar, då har jag lärt mej något nytt 🙂
  De flesta hundar gillar ju att åka bil, och jag förstår att hon trivdes toppenbra där i framsätet.

 8. Men när vad avundsjuk jag blev ny, raggarbil är ju hur underbart som helst att åka! SOMMAR på hög nivå <3 När de kommer fram är det verkligen sommar 😀 <3

 9. Så spännande! Våra hundar är inte roade av att bada så några badbrudar blir de inte 😉 Lite syn men så är det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: