Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Skilla vår mellanpudel Specialpedagog

Livet och allt sånt där.

Började morgonen som vanligt med att gå ut med Skilla. Vi gick en härlig promenad tillsammans trots det mulna vädret. Känner aningen bitterhet kring vädret måste jag säga. Jag gillar det inte alls, är riktigt trött på att ha det kallt när man är ledig. Dessutom så känns det inte helt okej att ha höst i juli! Hoppas ni som klagade på värmen är nöjda nu, sniglarna verkar dock älska det här vädret så ni får väl ha era härliga mördarsniglar i rabattera…

Skilla förgyller mitt liv i alla fall, igår grävde hon ner min telefon i sängen och varje dag ställer hon sig och krafsar på mina arm när hon tycker att jag är tråkig. Eller när hon vill ha något gott. Hon är verkligen en riktig glädjespridare.

Förra veckan så fick jag vet att jag inte fått garaget jag ställt mig i kö på. Jag har tio år av köpoäng och någon stod före mig. TIO förbaskade år, det här var första garaget som kommit ut på flera år dessutom. Kändes också som livet gick emot mig då, jag får fortsätta ha min parkeringsplats utan motorvärmare och hoppas att den som tog garaget denna gång verkligen använder det som garage och inte förråd som vissa gör. Man ska inte sura ur för såna där saker men ibland undrar man lite över varför det inte kan vara lättare att få saker än det är?

Jaja det är tisdag och den här veckan får jag veta om jag kommer in på speciallärarprogrammet. Eftersom jag redan är specialpedagog behöver jag inte läsa första året förutom eventuellt en kurs i neuropsykiatriska funktionshinder. Jag har sökt den kursen till hösten, men om jag kommer in eller inte beror på när min examen är färdigbehandlad. Det ska ta mellan 8-10 veckor och endast två av dessa har passerat idag. Blir det så att det inte finns plats till hösten får jag läsa den i vår med speciallärarna istället. Men det skulle vara skönt att inte ha en kurs där i vår, utan läsa allt i höst.

Jag har även sökt 4 kurser på Umeå universitet på hel distans inom kosthållning. Flera med utgångspunkt kring mat och kost för barn och unga, vilket det stod skulle vara bra för oss inom skolans värld. Jag hoppas jag kommer in på dem, tanken är att jag ska ta ut min sista termin med CSN som jag har kvar. Eftersom fribeloppet är borttaget kan man plugga och jobba utan problem, det här skulle underlätta en del för mig.

Nej nu lär jag lämna dator ser jag, det är dags att åka till Borlänge för att göra mina fransar.

61 Comments

 1. Jag klagade på värmen. Bonus att jag trots detta inte har en enda mördarsnigel på min gård nu. ?

  1. Skönt att du sluppit mördarsniglarna. Dock känns det skittrist med vädret, det är sånt här skitväder större delen av året i Sverige så förstår inte hur folk kan klaga när det är FINT i ett par veckor.

   1. Jag förstår inte varför folk klagar på att det är kallt större delen av året. Det är Sverige vi bor i. Flytta till ett varmare land då, om det inte passar. Typ Spanien. ?

    1. Fast det är inte bara att flytta, krävs en hel del för att ens få lämna ett land. Jag kontrar med att då kanske man inte ska gnälla på sommaren, flytta till Akris sommartid för i Sverige har vi värmen då.

     1. Känns lite onödigt att flytta till Arktis för 2 veckor om året. ? Det är ju många som flyttar till Spanien. Säkert för att de har insett att det är bättre att göra någonting åt sitt missnöje, istället för att gnälla.

     2. Varför? Om jag ska behöva flytta till Spanien fastän jag trivs i Sverige kan ju du dra till Arktis…

      Helt ärlig så HÄRDAR jag ut hela vintern så folk ska få njuta. Gnäller inte utan låter de som vill ha snö och kyla ha det. Men då kan andra ge en samma sak tillbaka genom att bara hålla käften när det är varmt.

     3. Dessutom vad ger dig rätten att gnälla på värmen? Men vi som gillar sommar och sol får inte gnälla på vinter ? Har du patent på saken?

 2. Nej vad segt med garaget, så himla typiskt! Jag hoppas det kommer kunna lösa sig på något sätt längre fram! Håller också tummarna för dig att du kommer in, kan tänka mig att det vore himla kul 😀

 3. Den högra bilden på Skilla är så himla bra! Hon ser ut som en liten soldat på givakt:-)

  Å vad gäller vädret så är vi helt överens. Kommer du ihåg drömsommaren 2018? Det gör jag. Tack och lov att jag har många extremt varma minnen från just det året. Jag menar att sitta på balkongen klockan åtta på kvällen med jeans, munkjacka och vinterjacka är verkligen inte roligt.

  Vi har samma problem med varmgaragen och motorvärmare som du. Därför har jag aldrig ställt mig i kö heller…

  Du är så otroligt ambitiös med dina studier. Stor eloge!!!

  1. Eller hur :D. Min lilla älskling. Lite som den där sången: ”För han är min soldat, någonstans i Sverige”. Fast man får byta ut det till hon är min soldat. Idag skulle nog den låten vara sexistisk ;D
   Jag glömmer aldrig den sommaren, det var nog en once in a life time :(. Åh så kul att höra att du ser mig som ambitiös. 😀

   1. Fy vad purken jag skulle bli om jag inte hade fått garaget som jag hade sökt, framför allt om jag hade stått i kö så länge. Men hoppas att det kommer ett nytt snart nog.

 4. Noen ganger går bare ikke ting som man vil, innimellom så er det enda verre også da til og med været slår seg vrang. Jeg er som deg, jeg er så lei dårlig vær når en har fri. Jeg har fyret i vedovnen tre ganger i juli! Det er juli og ikke jul liksom! Neste uke har jeg ferie, da vil jeg i det miste ha bra vær og sol og varme og bare kos.

 5. Så härligt att Skilla finns hos dig och när man mår lite dåligt så brukar hundar få en att må bättre. Kommer du plugga något i Västerås i höst om de släpper på restriktionerna? 🙂

 6. Jag får väl erkänna att jag aktivt håller emot att känna bitterhet mot vädret. Fy tusan så kallt det är. Jag tror jag frös mindre i vintras, och temperaturskillnaden är inte så många grader. Men förstår att det ändå måste vara härligt att gå på promenad med Skilla som är så söt och glad.
  Beträffande det här att köa till saker, så undrar jag ibland om det inte är fulheter som kontakter som gör att en del går före.

  1. Ja du så är det verkligen 😮 . I vintras frös jag inte alls som nu. Ja det är härligt och vi har det roligt tillsammans. Jag tror som du där, nog är det garanterat svågerpolitik då och då.

 7. Jag klagade aldrig på värmen ja älskar den 🙂 ja är inte nöjd nu – ja hatar de här vädret som e o har varit ja vill ha tillbaka värmen

  Gud hur söt kan man bli :D❤️

 8. Kände samma sak där. Var det all sommar vi fick? Lite bitter känner jag mig också. Vad surt med garaget, !0 år är lång tid, Vi kan ju hoppas på att någon säger upp sin plats snart igen.

 9. Håller tummarna för att du kommer in på någon av de kurser du sökt! Spännande och utvecklande ämnen!
  Tycker också att vädret är skit nu. Regn är vidrigt även om det är bra för naturen. Lite mer värme hade inte skadat.
  Kram på dig!

 10. Fina Skilla! Jag förstår att hon är en riktig glädjekälla!
  Haha … ja, jag klagade på värmen och är sååååå nöjd med vädret vi har nu! Härliga regndagar blandat med lite solsken – underbart! Inga mördarsniglar här i alla fall 🙂
  Du är verkligen duktig och det är inspirerande att läsa hur du ser framåt för att göra det bästa med ditt liv! Håller tummarna att du kommer in på utbildningen du sökt!

 11. Hoppas, hoppas du kommer in på speciallärarprogrammet redan i höst. Det är ganska märkligt att de inte kan göra undantag när du ändå har genomfört grundutbildningen och har poängen.

  Vad heter kurserna om kost för barn? Så fint att du fortsätter utbilda dig och samla ny kunskap, det drivet gör dig säkert till en till och med ännu bättre pedagog.

  Lycka till med antagningen! I morgon gäller det.

  1. Jag kom in, det hade jag aldrig några tankar kring att inte göra :). Ja man kan ju tycka det, men ja det är väl alltid lite så där med byråkrati ;D. Den heter: Mat och måltider för barn och unga :D.

 12. djur kan verkligen ge en glädje i vardagen 🙂 jag brukar passa min syters hund och det är så mysigt att ha ett djur att gå ut med 🙂

 13. Haha, jag klagade lite på värmen och gillar vädret som är nu. Jag blir så mycket mer effektiv. Har heller inga mördarsniglar. Men med det sagt hoppas jag på varmare väder en sväng till innan sommaren är slut.

  Tråkigt med garaget! Hoppas att det dyker upp något mer inom kort, trots att det inte verkar så vanligt. Spännande med studier. Jag visste inte att man kan jobba hur mycket som helst samtidigt som man pluggar numera. Det är ju både bra och dåligt. Bra för den som vill gå ner lite i tid och fylla upp inkomstbortfallet. Lite dåligt för den som behöver mer tid till sina studier men väljer jobb istället.

  1. Jag är ju sådan som verkligen behöver värmen och solen för att klara året som kommer sen. Jag är beroende av solljuset, något som det är brist på så länge i detta land. Ja jättetrist, speciellt när jag nu sett att vissa använder sina som garage och förråd :(. Tror inte att det kommer ut något, under dessa 10 år har 3 varit ute :(.
   Man får bara jobba och ta CSN denna termin ut. Är endast detta läsåret på grund av covid19.

 14. Håller med dig om att det mera känns som höst nu. Trist !
  Skilla är så söt. Tur man har djur som lyser upp tillvaron 🙂

  Kram

 15. Jag är också lite bitter på vädret, skall erkännas.. Det här känns INTE som juliväder!
  Vad roligt att du fortsätter plugga! Du är verkligen duktig! Blir totalt inspirerad 😀

 16. Det är bra med hund för då kommer man alltid ut. Dagens promenader är guld.
  Dessutom ger ju hundarna oss så mycket glädje och kärlek.
  Ja de är trist med höst i juli, de sägs att de ska bli bättre nästa vecka, hoppas de stämmer.
  Vi har ganska fint idag, sol men väldigt blåsigt. Ingen redig sommarvärme.
  Oj, 10 års väntetid på ett garage – de var inget vidare.
  Vi har förlåt min gubbe har nyligen renoverat vårt garage och bytt port så vi fick in jänkaren vi köpte. Så någon vanlig bil kommer inte in där, men jag har motorvärmare och den är guld.
  Oj vad många utbildningar du sökt – du kommer bli professor innan du är klar ? de är kul med utbildningar, jag brukar gå på alla som bjuds på jobbet som jag har nytta av i mitt yrke.

  Kramiz

  1. Ja visst är det så :D.
   Fy ja för vädret, så himla tråkigt. NU klagar jag kan jag säga ;D, så här vill jag inte ha det i juli :(.
   Åh så underbart :D. Ja du det lär dröja med garage här :(, inte alls kul faktiskt.
   HAHA kanske ;D. Jag gillar att studera :). Då är vi lika där, i att ta till oss utbildningar :).

 17. Jag kan bara hålla med dig om vädret. I morse hade vi 12 grader här och då är vi ändå i mitten av juli. Jag vill ha den sköna sommarvärmen tillbaka igen och inte en höstkänsla under ledigheten.

  Snopet med garaget men nästa gång måste det väl vara din tur. Hoppas att det inte tar så lång tid. Hoppas dessutom att du kommer in på det som du sökt.

  1. Helt galet! Såg att det ska ner under 12 strecket här nästa veckor :[. I JULI!
   Jag blev mest besviken, för det lär dröja lång tid om ens det kommer ut något igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: