Bokad provtagning för covid19, och halsont.

Det började med huvudvärk i måndags. Nu pickas det i halsen, idag bokade jag in provtagning. Det kändes liksom mest rimligt, för om det är så att jag är än med milda symptom vill jag absolut vara på säkra sidan att jag ingen smittar. Jag har respekt för covid19, det här är inget att leka med. Det kan vara en vanligt “back to schoolförkylning” men vad vet man i dessa tider?

Tre hela dagar har jag varit hemma, och provtagningstiden är på fredag så blir hemma imorgon med. Känns inte jättebra på nytt jobb och allting, men det är andra tider och annat mot vad som varit förr, man får helt enkelt gå på det som är.

Jag har sovit en hel del i alla fall, så även om jag är feberfri så känns det som något är i kroppen. Vad kan jag dock inte säga förrän efter provtagning. På ett vis skulle det vara skönt om det är covid19. Då vet jag att jag klarat mig med milda symptom och förmodligen är jag då en av dem som redan haft det. Jag är nämligen ganska säker på att det var det som vi låg däckade med hela familjen under julen. Hosta, hög feber, frossa och rejäl förkylning. Vi var dessutom väldigt trötta bra länge efteråt och jag hade besvär hela våren med andningen.

Men vad vet man som sagt, tiden får utvisa vad som gäller. Med tiden menar jag efter provtagningstiden.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

16 thoughts on “Bokad provtagning för covid19, och halsont.

 • 26 augusti, 2020 at 20:32
  Permalink

  Jag var också säker på att det var det jag hade i februari och mamma i mars eller april. Ingen av oss hade antikroppar. Så var det för de flesta som testat sig här sa hon som gjorde testet.
  Jag tog även Covid-19 test, det var inte skönt! Men bra att du kollar. Du får vara hemma tills testet är klart!

  Reply
  • 26 augusti, 2020 at 21:27
   Permalink

   Verkar som alla inte fått rätt resultat på antikroppstesterna dock. Så man kan ha antikroppar utan utslag också. Riktig märklig sjukdom 😮

   Reply
 • 26 augusti, 2020 at 21:14
  Permalink

  Vad skönt du fått en provtid, alltid skönt att kollas upp så man vet. Dock inget kul med huvudvärk och halsont. Krya på dig.

  Reply
 • 26 augusti, 2020 at 21:28
  Permalink

  Bra att du bokat in provtagning. Det kan vara som du säger bara en förkylning men man ska inte chansa för covid är något man bör veta om man har.

  Reply
 • 26 augusti, 2020 at 22:00
  Permalink

  Bra att du bokat för provtagning så du får veta om du har covid-19, jobbigt att vara sjuk du får krya på dig

  Reply
 • 26 augusti, 2020 at 23:30
  Permalink

  Covid-19 är så otroligt läskigt. Testresultaten likaså. En kompis testade sig och hade antikroppar, men han hade inte ens varit sjuk. En annan bekant var sjuk i över 6 veckor, hennes syster likaså. Testet visade negativt. Så vad och vem ska man tro på?
  Smart i alla fall att du stannar hemma.

  Reply
  • 28 augusti, 2020 at 21:45
   Permalink

   Ja fy det är ju det :(. Gud det är det där man funderar på :-o, de där testen tycks liksom inte vara så tillförlitliga.

   Reply
 • 27 augusti, 2020 at 00:03
  Permalink

  Hoppas att de inte är Covid gumman 🙁 jag har sj gjort testet fy fan de vill jag aldrig göra om 🙁 krya på dig o ja håller tummarna att allt är ”bra” att de bara är en vanlig förkylning kram ❤️

  Reply
 • 28 augusti, 2020 at 06:23
  Permalink

  Jag hoppas också på att det är Covid-19 man haft med milda symptom. Jag har inte haft feber men varit trött i kroppen och haft ont i halsen. Det skulle nästan kunna vara PMS också…
  Anna recently posted..Halsont

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: