Det började med huvudvärk i måndags. Nu pickas det i halsen, idag bokade jag in provtagning. Det kändes liksom mest rimligt, för om det är så att jag är än med milda symptom vill jag absolut vara på säkra sidan att jag ingen smittar. Jag har respekt för covid19, det här är inget att leka med. Det kan vara en vanligt ”back to schoolförkylning” men vad vet man i dessa tider?

Tre hela dagar har jag varit hemma, och provtagningstiden är på fredag så blir hemma imorgon med. Känns inte jättebra på nytt jobb och allting, men det är andra tider och annat mot vad som varit förr, man får helt enkelt gå på det som är.

Jag har sovit en hel del i alla fall, så även om jag är feberfri så känns det som något är i kroppen. Vad kan jag dock inte säga förrän efter provtagning. På ett vis skulle det vara skönt om det är covid19. Då vet jag att jag klarat mig med milda symptom och förmodligen är jag då en av dem som redan haft det. Jag är nämligen ganska säker på att det var det som vi låg däckade med hela familjen under julen. Hosta, hög feber, frossa och rejäl förkylning. Vi var dessutom väldigt trötta bra länge efteråt och jag hade besvär hela våren med andningen.

Men vad vet man som sagt, tiden får utvisa vad som gäller. Med tiden menar jag efter provtagningstiden.

16 kommentarer

  1. Jag var också säker på att det var det jag hade i februari och mamma i mars eller april. Ingen av oss hade antikroppar. Så var det för de flesta som testat sig här sa hon som gjorde testet.
    Jag tog även Covid-19 test, det var inte skönt! Men bra att du kollar. Du får vara hemma tills testet är klart!

  2. Bra att du bokat in provtagning. Det kan vara som du säger bara en förkylning men man ska inte chansa för covid är något man bör veta om man har.

  3. Covid-19 är så otroligt läskigt. Testresultaten likaså. En kompis testade sig och hade antikroppar, men han hade inte ens varit sjuk. En annan bekant var sjuk i över 6 veckor, hennes syster likaså. Testet visade negativt. Så vad och vem ska man tro på?
    Smart i alla fall att du stannar hemma.

  4. Hoppas att de inte är Covid gumman 🙁 jag har sj gjort testet fy fan de vill jag aldrig göra om 🙁 krya på dig o ja håller tummarna att allt är ”bra” att de bara är en vanlig förkylning kram ❤️

  5. Jag hoppas också på att det är Covid-19 man haft med milda symptom. Jag har inte haft feber men varit trött i kroppen och haft ont i halsen. Det skulle nästan kunna vara PMS också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa