Igår kväll eskalerade smärtan och jag låg i sängen och vred mig från höger till vänster i fosterställning. William fick komma med citodon åt mig för jag tog mig inte upp, mådde så illa av smärtan att jag höll emot för att inte kräkas. Låg sedan hela natten och snurrade fram och tillbaka. Ett tag kändes det som att livmodern försökte borra sig ut genom buken på mig.

Jag har fött barn, och det här känns precis så. Sittandes på toaletten ville jag bara krysta ut mensen mer eller mindre. Det funkar ju inte så, man kan inte krysta ut blod. Istället har jag hela natten haft ont, knappt kunnat andas utan smärta som känts rejält.

Strax efter 6:00 gav jag upp och ringde 1177. Då hade jag tagit min tredje citodon på runt sammanlagd 18 timmar, och det har inte hjälpt. Sjuksköterskan på sjukvårdsrådgivningen sa till mig att vara hemma idag. “Hade du haft tandvärk hade du varit hemma eller hur?” Det är ju sant, varför är ena smärtan pepprat med citodon något man ska skämmas för att ens tänka tanken att stanna hemma med? Medan den andra smärtan är helt självklar?

Det är ju en kvinnofråga så klart, mens kommer från kvinnans kropp och vi är lärda att allt kvinnligt ska man få lida för! Tack men nej tack!

Så jag är hemma, ligger fortfarande i sängen. Tar mig inte upp nämligen på grund av smärtan. Får se hur det blir med denna dag, det känns som den kommer spenderas liggande.

44 kommentarer

 1. Stackarn som har så ont vid menstruation! Måste vara fruktansvärt. Men bra att du ringde och fick rådet att sjukskriva dig. Jag håller med, har man menssmärta vill man inte sjukskriva sig för att man tänker att det är något man ska klara av, men har man ont nån annanstans sjukskriver man sig direkt..

 2. Klart att du ska stanna hemma när du har så pass ont. Så hade jag det innan jag hade fött barn men därefter försvann menssmärtorna nästan helt.

 3. Det där lät ju inge vidare. Jag har själv aldrig riktigt haft mensvärk, inte så att jag inte har kunnat jobba eller göra något annat i vardagen. Jag kan inte ens föreställa mig hur du/ni har det. Hoppas du mår bättre snart <3

 4. Fina bilder 😊. Ja den där mensvärken man har är inte och leka med. Man borde få hjälp med den. Hjälper ens citadon mensvärk det har det inte gjort för mig , hoppas den släpper snart så din värk försvinner

 5. Åh fy fasen, jag lider med dig och har själv alltid haft väldigt mycket problem och värk kring min mens. Ett tag så kaskadspydde jag rakt ut varje omgång, inte lättaste att jobba i matbutik just då och stå i kassan… Hoppas du iaf mår bättre nu!

 6. Det kan ju göra så ont. Brukar du känna av det i vanliga fall också eller var det bara den här gången? Är så glad att jag slipper det nu.

 7. Stackars dig! Minns att jag var hemma från skolan var fjärde vecka när menssmärtan var för stark. Min mamma trodde alltid att kamomillte skulle lindra mensvärken. Sedan dess har jag aldrig mer druckit detta äckliga te. Vet inte om det finns speciella mediciner mot just menssmärta. Har du kollat?
  Hoppas i alla fall att du mår bättre imorgon.

 8. Men jösses så eländigt med mensvärken, som man verkligen inte ska skämmas över!
  Hoppas du har en bra gynekolog som du kan gå till för att få bättre hjälp!
  Har du provat hormonspiral?
  Kram!

 9. Men fy för att ha så ont!! Stackars dig!! När man har så ont att inte ens Citodon hjälper, ska man inte tänka tanken på att ge sig iväg och jobba – oavsett vad för sorts smärta man plågas av. Men jag känner igen tankarna du har kring det här med vilken smärta som är ”godkänd” anledning att vara hemma. Det verkar ibland även finnas en slags ”skiljelinje” beträffande vissa människors empati beroende på om smärtan, skadan eller sjukdomen sätter synliga spår, eller om den osynligt vållar plåga.
  Det är iallafall skönt att se att du blev kvar hemma i sängen, och jag hoppas verkligen att värken går över snarast om den inte har gjort det än. <3
  Lillan Kind recently posted..Ett häpnadsväckande semesterminne av en naken karl

 10. Åh jag känner igen mig. Har själv haft så ont ibland att jag bara vill “trycka” ut blodet men det är dom du säger så går det inte. Hoppas du mår bättre snart . kram 🙂

 11. Men fy mensvärk är verkligen inget att leka med alls fy för att ha ont på det visset och när det inte släpper heller jag brukar att lägga något varmt på magen det brukar att lindra lite iallafall hoppas du mår bättre snart <3
  Amanda recently posted..Koppar är min grej

 12. Citodon är ju en stark medicin så hjälper det inte kan jag förstå hur ont det gör. Ja men bra att du ändå ringde och som hon sa du skulle ju inte gå med tandvärk så då borde du inte gå med detta heller. Hoppas du känner dig lite bättre nu

 13. Förstår att du har det tufft. Jag hade också problem med mensvärk innan jag satt in p-staven. Men tack och lov så fungerade ipren för mig. Hoppas det släpper så du kan börja jobba igen.

 14. Förstår att du har det tufft. Jag hade också problem med mensvärk innan jag satt in p-staven. Men tack och lov så fungerade ipren för mig. Hoppas du mår bättre snart.

 15. Alltså mensvärk..fy fan vad vidrigt ja mår när jag väl drabbas 🙁 Jag hade minipiller och andra ppiller förut o de lindrade lite men inte så mycket..jag t.om kräktes av mensvärken ..sen mådde jag skit psykiskt också så barnmorskan o ja prata allvar o ja bytte till qlaira, de bästa som finns och de är bättre men kan bli deppig, känna mig värdelös ful o äcklig vid mens..kan bli galen också haha men mensvärken är inte lika vidrig som den en gång var 🙁 Klart man ska stanna hemma om man har så ont vid mens, svårt att jobba då liksom. Ja jag brukar också sitta och knysta vid mens för man tror att smärtan ska ploppa ut typ.. 🙁
  Blondina recently posted..MIN SNYGGA DRESS FRÅN TOPLADY.SE

 16. Usch och fy!! Enda trösten är kanske att det går över i några veckor i alla fall… 😩
  Aldrig funderat på om det kan vara endometrios? Har förstått att det kan vara outhärdlig smärta i det tillståndet.
  Krya på dig! 🤗

  Anna recently posted..Skolfoton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: