Inlägget är i reklam för Sveriges matkassar.

Nu i covid19-tider och när vi närmar oss jul känns det extra viktigt att handla säkert. Jag blir mer och mer orolig känner jag inför att besöka affärer, detta till trots att jag använder munskydd, handskar och håller distans. Det är skrämmande hur många som just nu dör i sjukdomen och jag väljer med omsorg de tider jag handlar och bara när jag måste. Det här i sin tur har fått mig att börja fundera mer och mer på matkassar, jag tror nämligen att det skulle kännas som ett mer säkert alternativ i den tid vi nu lever i.

Jag har provat matkasse vid några tillfällen, och fördelen är helt klart att man får rolig mat till bra priser. Det är verkligen så himla roligt att få lite tips på middagar. För helt ärligt är jag svindålig på mat och att få middagstips underlättar en hel del i vardagen. Första gången i provade matkasse, var under ett sportlov. Jag var hemma och fick därmed prova att laga mat under en veckas tid, jag gillade det där konceptet eftersom maten blev lite varierande och dessutom var det gott. Vi lagade mat vi normalt inte brukar annars och fick nya smaker på saker som man annars kanske inte skulle tänk på. Lite kul är det ju med sådant, så här nu när man dessutom hellre hänger hemma så känns det kanske ännu mer roligt. Det är kanske precis så här till ett jullov man ska prova en matkasse, jag inte till julafton och nyår men till mellandagarna. Vi befinner oss mitt i en pandemi och kanske är det då matlagning skulle vara en rolig sak att prova på.

För helt seriöst, nog är det så att man ganska ofta får dålig inspiration till matlagning? Eller så är det bara jag… Jag tror dock inte det, någonstans vill jag inbilla mig att vi alla har ett dålig matinspiration då och då. Sedan vid mellandagarna kanske man allra helst kan ha dålig inspiration för man inte helt vet vad man vill och orkar laga för mat heller, det är väl då som just en matkasse skulle passa allra bäst.

Relaterade etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: