Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Vad ska vi äta idag?

Inlägget är i reklam för jamformatkasse.se

Så sitter jag här idag återigen och tänker på: ”Vad ska vi äta idag?”. Ibland undrar jag över hur denna ständiga fråga kan hamna i mitt huvud så otroligt ofta. Det är som att jag aldrig riktigt lyckas komma på den där fantastiska rätten jag borde provat. Sedan kan det ju så klart bero extra mycket på att jag inte är den personen som anser att matlagning är så otroligt jippi heller. Men ändå att alltid hamnar i samma tankar, och varje gång funderar jag på just den där frasen.

Jag har ju turen att William gärna lagar mat, och det blir därmed ofta något gott vi äter tillsammans. Det är trevligt att ha ett barn i sitt liv som gillar matlagning det måste jag säga. Det är sådan gånger jag funderar kring om att helt enkelt köpa matkassar. Visste du att Willys har matkassar? Det fick jag se på sidan jämför matkasse, så himla bra för Willys finns här i stan och det skulle kunna passa oss. Nu handlar jag visserligen det mesta av min mat från andra platser men det begränsar ju inte att det även går att prova att handla från någon annanstans då och då.

Under några år åt jag vegetarisk mat, jag såg att det går att jämföra olika vegetariska kassar hos flera olika företag. Jag blev så klart ganska nyfiken på detta. Flera av företagen känner jag igen sedan tidigare, Linas matkasse som ett exempel. Jag har aldrig testat den, men vill minnas att den var bland de första ut att erbjuda det konceptet. Jag tänker att det är av stor fördel att prova och att sedan ges tillfället att faktiskt få lite matinspiration. Framförallt kommer man slippa det där med att sitta och fundera kring vad det ska bli för någon middag.

Nu är det jullov, men som flera säkert hörde igår kommer gymnasiet få förlängd distans in i januari. Det här medför att William äter så gott som all mat hemma. Det medför att jag som förälder lär planera att det finns matlådor år honom, men även åt mig. Det ska ju vara enkelt att laga. Speciellt då han har ett schema att följa. När man då likt mig fastnar i samma tankemönster kring mat och vad vi ska äta tar det ganska stor energi från mig att fundera kring. Vad ska vi äta? Den energin hade jag ju hellre lagt på något annat.

Det är vid sådana tillfällen jag verkligen tror på det här med matkasse, samt att verkligen sätta sig ner och jämföra dem alla. För det är skillnad på vara och vara, på produkt till produkt. Min uppfattning är även att det nu under denna pandemi är extra vanligt att ta just matkassar, vi är ju mer stressade överlag och det känns därmed klokt att ta något som underlättar vår vardag. Det är åtminstone vad jag tänker mig att det ska vara? För nog vill vi hellre spara lite tid idag nu när vi mest går runt och oroar oss för allting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.