Ätstörningar

Min ätstörda hjärna & en uppmaning till dig. EDGI – Eating disorders genetics initiative.

Jag har en ätstörning och det är något jag går på behandling för hos Dala ABC igen. Det går framåt men det är skitjobbigt, jag har inte skrivit så mycket om saken på ett tag nu, helt enkelt för att jag jobbar med mig själv och det är skitjobbigt att skriva om saken. Det som sker just nu är att jag ska göra mig av med vågen, så länge den har ett grepp om mig kommer jag aldrig bli frisk. Det här är skitjobbigt, en annan sak är att jag fått i uppdrag att säga NEJ och inte göra saker jag inte vill. Jag ska dessutom boka in en tid på badhuset. Det där sista känns rejält förbannat jobbigt, jag badar inte. Min kroppsbild är alltid helt körd när det kommer till bad, och tanken på att gå från duschen ut i simhallen kväver mig.

Det är KBT och det är något jag ska försöka utsätta mig för. Jag tänker någonstans att det kanske är en träningsform som skulle fungera för mig även om det känns skitjobbigt.

Hur som helst så när jag ändå är inne på ätstörningar vill jag be dig som har ätstörningar eller aldrig haft ätstörning att medverka i en forskningsstudie. Du får två biobiljetter för saken, och hjälper forskningen framåt för ätstörningsproblematiken. Det tar dig cirka 30 minuter av ditt liv att svara på enkäten, du bidrar med ditt så vi kanske kan få hjälp med att bromsa denna vidriga sjukdom. Ta några minuter av ditt liv för att hjälpa andra, DU bidrar med massor både som en person med ätstörningar och kontrollperson utan ätstörning. EDGI – Eating disorders Genetics intitative.

16 Comments

 1. Att gå mellan omklädningsrummet och badet kan vara knepigt för vem som helst, man känner sej alltid uttittad, nu går jag inte på badhus längre, men då jag gjorde det virade jag alltid in mej i en stor handduk.
  Angående undersökningen ska jag fundera på den.
  marianne recently posted..Sisådärja

 2. Jobbigt att leva så men viktigt att ändå ta tag i det. Aldrig drabbats av det men folk tror jag har ätstörningar för jag är så smal, men min kropp förbränner så förbannat snabbt så :/ Viktigt ämne att ta upp. Alltså bada på badhus har känts jobbigt för mig men pga andra anl som jag inte vill dra upp så här, blir obekväm att visa mig i baddräkt o bikini inför folk åså förstår lite va du menar
  Blondina recently posted..BÄSTA KÄNSLAN ÄR EN RENBÄDDAD SÄNG

 3. Självklart kommer jag vara med i studien. Min syster var jättesjuk i sin ätstörning, då för mig känns det som en självklarhet att vara med. Jag hoppas verkligen att du klarar av att göra dig av med vågen, jag förstår att det kan vara jobbigt. Jag tror på dig! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

 4. Tufft minst sagt men det är bra att du har sökt hjälp och har fått det. Själv har jag inte haft någon ätstörning men det har nog nästan varit på gränsen periodvis. Kämpa på!
  Znogge recently posted..Arbetsdag 53…

 5. Det var tufft! Speciellt att gå till badhuset. Det låter som självplågeri. Å då tänker jag absolut inte bara på att du har en ätstörning. Jag skulle inte känna mig bekväm där heller kan jag säga, och då är jag varken under- eller överviktig.

  Det där med vågen kan vara en bra idé om du väger dig stup i ett – typ flera gånger per dag. Om du inte gör det utan kanske väger dig bra en gång per dag så är det väl “sunt” att kanske bara väga sig en gång i veckan istället.

  Att säga nej till saker som du inte vill göra tycker jag är en alldeles utmärkt idé.

  Sedan gick jag in på din länk. Gillar att vara med i sådana och liknande studier, men de vill bara ha deltagare som har/har haft ätstörningar, och det hag jag ju inte.

  1. Jag väger mig tvångsmässigt och mår sedan dåligt av saken. Den gör mer skada en nytta egentligen. Smygväger mig dessutom, som en alkoholist med en kvarting typ.

 6. Oj, visste inte om detta, kommer givetvis svara på undersökningen <3 Skönt att du får hjälp, jag hejar på dig!!

 7. Förstår att det är tungt Att göra den saken själv men jag tycker heller inte personligen att man ska tvinga fram det utan göra det när man själv kan o vill förändra något. Sen kan jag tycka att du bör ha me dej någon . 💕

 8. Detta hade jag ingen aning om med dig. Så jag blev känslosam när jag läste detta inlägg ❤️

  Alla vi kämpar med att säga Nej till saker vi inte vill göra. Vi har ett tryck från andra göra saken. Fast vi inte vill.

  Jag hejar på dig att du slänger ut vågen & går stolt & bryr dig inte om vad andra tycker på badhuset 👊👏🏻👏🏻❤️❤️❤️❤️ Ta med dig någon till badhuset så du har stöttning

  Självklart ska jag delta i studien. Jag har träffat på personer som kämpat med det. Å det är Faan ingen lek! 👊 Jag tycker att dem som har ätstörning ska få mer hjälp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: